E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Almanya, İsrail ile bir kez daha karşı karşıya 

Silah ambargosu, Filistini tanıma süreci derken Netanyahu'nun E1 yerleşim planı sonrası İsrail Almanya ile bir kez daha karşı karşıya geldi. Plana karşı çıktıklarını açıklayan Almanya, "İsrail hükümetinin herhangi bir ilhak planını Almanya hükümeti açıkça reddetmektedir." dedi.

15.08.2025 - 00:49
Almanya, İsrail ile bir kez daha karşı karşıya

İsrail makamlarının "E1" yerleşim planını ilerletme kararı uluslararası tepkilere neden olurken Almanya'dan net bir açıklama geldi.

Planı kesin şekilde reddettiğini ve bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıklayan Alman hükümeti adına açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Doğu Kudüs'te Filistinlilerden gasbedilen yerleşimleri genişletecek "E1" projesini onaylamayı planladığı yönündeki ifadelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İSRAİL ALMANYA İLE BİR KEZ DAHA KARŞI KARŞIYA GELDİ

Açıklamada, Almanya'nın bunu "kesin bir şekilde reddettiği" vurgulanarak, "Yerleşim inşası, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ilgili kararlarına aykırıdır." ifadesi kullanıldı.

Bu durumun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) talep ettiği üzere müzakere edilmiş iki devletli çözümü ve Batı Şeria'daki İsrail işgalinin sona ermesini zorlaştırdığı aktarılan açıklamada, "E1 yerleşimi için yapılan planlamalar ve Ma'ale Adumim'in genişletilmesi, Batı Şeria'daki Filistin nüfusunun hareketliliğini daha da kısıtlayacak, Batı Şeria'yı fiilen ikiye bölecek ve Doğu Kudüs'ü Batı Şeria'nın geri kalanından koparacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Almanya'nın, İsrail hükümetine yerleşim inşasını durdurma çağrısında bulunduğu ve yalnızca 1967'deki sınırlar üzerinde çatışan tarafların anlaşmaya vardığı değişiklikleri tanıyacağı kaydedildi.

Açıklamada, "İsrail hükümetinin herhangi bir ilhak planını Almanya hükümeti açıkça reddetmektedir." ifadesine yer verildi.

SMOTRİCH "E1" PROJESİNİ ONAYLAYACAĞINI DUYURMUŞTU

İsrail kabinesinin aşırı sağcı Bakanı Smotrich, dün, "Filistin devleti fikrini ortadan kaldırmak" için işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilerden gasbedilen yerleşimleri genişletecek "E1" projesini onaylamayı planladığını duyurmuştu.

İsrail Sivil İdare Birimi Yüksek Planlama Kurulu, 20 Ağustos'ta, "E1" projesi kapsamında 3 bin 401 yasa dışı konutun inşası planına nihai onay vermek için toplanacak.

Smotrich'in açıklamalarına Avrupa Birliği (AB) de tepki vermişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"İsrail makamlarının E1 yerleşim planını ilerletme kararı, iki devletli çözümü daha da zayıflattığı gibi uluslararası hukuku da ihlal ediyor. Uygulanması halinde, bu bölgede yerleşim yeri inşası, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki coğrafi ve bölgesel yakınlığı kalıcı olarak ortadan kaldıracak ve Batı Şeria'nın kuzeyi ile güneyi arasındaki bağlantıyı koparacak."

ETİKETLER:
almanya , israil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir ülke daha Filistin'i resmen tanıyor
Gazze konulu oturumda Filistin devletini tanıma konusunda ortak tutum ...
Trump İsrail’i ziyaret edebilir iddiası
İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze'de ateşkese için yürütülen ...
Nobel ödüllü isimlerden Gazze mektubu
ABD ve Avrupa'daki Nobel ödüllü isimlerin de aralarında olduğu 23 ekonomi ...
 
Yunanistan'da yangın otoparka sıçradı
Yunanistan’ın liman şehri Patra’daki bazı noktaları etkisi altına alan ...
Göçmen faciası: En az 26 ölü
Lampedusa Adası açıklarında, Libya'dan yola çıkan iki göçmen teknesinin ...
Kırmızı bültenle aranan 12 kişi yakalandı
Türkiye ve Gürcistan İçişleri Bakanlıkları tarafından ortak yürütülen ...
 
Alaska zirvesi öncesi Trump'tan Rusya'ya tehdit
ABD Başkanı Trump, Putin'le görüşmesinin iyi geçmesi halinde kısa süre ...
Gökyüzünde görsel şov
Yılın en görkemli meteor yağmurlarından biri olan Perseid meteor yağmuru ...
Trump-Putin görüşmesi için flaş iddia!
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 15 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Gençlerbirliği
Türkmenistan
Gökhan Töre
passolig
Cüneyt Çakır
BBP
Tarsus
Zlatan Ibrahimoviç