Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın bütçesini sunarken, Doğu ve Güneyoğu'da hekim sayılarını açıklaması üzerine, “Bu rakamlar doğruysa ben de AKP'ye oy vereceğim” diyen DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan iddiayı kaybetti.
Kaplan, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü'nden hekim sayılarıyla ilgili bilgi istediği ve Bakan Akdağ'ın haklı çıktığı ortaya çıktı. Şimdi Kaplan'ın sözünü tutup AK Parti'ye oy verip vermeyeceği merak ediliyor. Plan Bütçe'de Bakan Akdağ, Şırnak'ta Kasım 2002 yılında 21 tane uzman hekim çalıştığını 2007 ise çalışan uzman hekim sayısının 76'ya, pratisyen tabip sayısının 54'ten 125'e, ebe ve hemşire sayısının ise 154'ten 280'e çıktığını açıklamıştı.
OY VERECEK Mİ GÖRECEĞİZ?
Bütçe görüşmeleri sırasında DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan AK Parti Hükümetleri döneminde de yeterli sağlık hizmetlerin yapılmadığını iddia etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Benim verdiğim rakamların hepsi doğruydu. Bizim hükümetim dönemimizde hiçbir hükümet döneminde yapılmayana doktor ataması yapılması. Bu kadar büyük doktor açığı olmasına rağmen. Hasip Kaplan verdiği sözde duracak mı göreceğiz” dedi.
Yeni Şafak
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |