rRTÜK eski başkanlarından Sedat Nuri Kayış, Aydın Doğan'ın kendisine bir mektup yazarak hakkındaki iddiaları haber yapan Uzan grubuna ceza verilmesini istediğini açıkladı.
2000-2002 tarihleri arasında RTÜK Başkanlığı yapan Kayış, o dönemde medya patronlarından gördüğü baskıları Yeni Şafak'a anlattı. Kayış, medya patronlarının talebi üzerine RTÜK Kanunu'nda değişiklik yapıldığını ve devlet ihalelerine medya patronlarının girmesi önündeki engelin kaldırıldığını söyledi. Kayış, medyada o dönem Doğan grubu ile Uzan grubu arasında büyük bir savaş yaşandığını hatırlatarak, iki tarafın da RTÜK'e yoğun baskı uyguladığını söyledi.
Tarafların kendi gazete ve televizyonlarında birbirlerini suçlayan haberlere yer verdiklerini ifade eden Kayış, “İki taraftan da karşı medyayı cezalandırma, birbirleri hakkındaki yayınları kesme talepleri geliyordu. Aydın Doğan bana bir mektup yazmıştı. 'Ben medya patronu olarak haklarımı koruyamıyorum, vatandaş ne yapsın?' diye. Mektubunda Uzan grubuna karşı daha etkili bir politika izlememiz gerektiğini belirtiyordu” diye konuştu. İki tarafın televizyon yöneticilerinin sık sık RTÜK'ü ziyaret ettiklerini belirten Kayış, “Karşı medyaya uzun süreli kapatma cezaları vermemizi istiyorlardı” dedi.
ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Yeni Şafak
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...