E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Niğde'de konuştu: "Kul hakkı yiyenlerle helalleşmeyeceğiz" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde'de gerçekleştirilen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kur Korumalı Mevduatlara değinen Kılıçdaroğlu sert konuştu.

23.08.2022 - 16:06
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Niğde de konuştu:  Kul hakkı yiyenlerle helalleşmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde'de gerçekleştirilen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kur Korumalı Mevduatlara değinen Kılıçdaroğlu sert konuştu.

Kur Korumalı Mevduat ile vatandaştan sağlanan gelirin üst gelir grubuna aktarıldığını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yiyenlerle helalleşmeyeceğiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Niğde'de gerçekleştirilen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Ekonomik kriz, dış politika ve Anadolu'nun kalkınması için yapılacaklar Kılıçdaroğlu'nun ana gündemi oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

"ANADOLU'NUN İÇİNİ BOŞALTTILAR"

"Niğde tarım açısından son derece zengin ve önemli bir kentimiz. İktidarda olanların Niğde'ye verdikleri sözleri tutmadıklarını biliyoruz. Bunların tamamını biliyoruz. İktidar olduğumuzda göreceksiniz Niğde'ye, Kayseri'ye, Nevşehir'e de neler yapılıyor göreceksiniz. Anadolu'nun içini boşalttılar, metropollere taşıdılar. Gençlerimiz büyükşehirlerin varoşlarında iş arıyor. Buranın tarımda üretim üssü haline gelmesi lazım. Bütün dünya tarımın stratejik sektör olduğunu biliyor. Çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız. Şimdi her şeyi dışarıdan getiriyorlar.

"5 AYDA 60 MİLYAR 560 MİLYON AKTI"

Kaynakları beşli çeteye veriyorlar. Beşli çetelerden alıp millete tamamını vereceğiz. Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz. Yüce Yaradan'ın huzuruna bile kul hakkıyla kimse çıkamaz. Biz sevgi ve barış çerçevesinde kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Birbirimize merhamet edeceğiz. Bunların yaptığı gibi paraları alıp bir avuç rantiyeye vermeyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor. Geniş kitlelerden, gelir bir avuç kişiye transfer ediliyor. Her birimiz yükselen fiyatlarla, bir avuç üst gelir grubuna milyonları milyarları aktarıyoruz. Kur korumalı mevduat ile. 5 ayda bir tek alın teri damlası damlatmadan 60 milyar 560 milyon aktı.

"HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYCEK"

Bütün kadınlara bir sözüm var. Türkiye sathında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Biz bunun için, bunların yirmi yıldır yardım yapıyorum dediklerini bir kenara atıyoruz, aile destekleri sigortasını getireceğiz. Bunlar fakirlere yardım yapıyoruz diye kendi onurlarını sözde kurtarıyorlar. Yoksul hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmeyecek.

"6 LİDER BİR ARAYA GELDİK"

Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 'fiyatları' düşürdük diyorlar. Kardeşim düşüreceksen Tarım Kredi'nin gübre fabrikası var, düşür fiyatları, çiftçi ucuz gübre alsın. Ona gelince yok. Çiftçiye pahalı gübreyi verecekler. Gübre dolayısıyla Rekabet Kurulu bir karar aldı. Gübre fabrikaları arasındaki işbirliğini, fiyatları yüksek tutma konusunda, çok ağır cezalar yazdı. Bunların içinde GÜBRETAŞ da var. Tarım Kredi kuruluşu. Bu 6 gübre fabrikası bir araya gelip ortak hareket ediyorlar. O dönem GÜBRETAŞ'ın yöneticileri kimdi, şimdi neredeler, gazeteci arkadaşlar araştırsınlar. Malı götürme konusunda bunlardan daha mahir kimse yok. Malı götürme deyince kimse bunların eline su dökemez. Biz 6 lider bir araya geldik; demokrasiyi, birliği yeniden inşa edeceğiz.

"NİĞDE'DEN DAHA FAZLA MİLLETVEKİLİ LAZIM"

Kur Korumalı Mevduat sahipleri parayı getirip yatırıyorlar dolar garantisi var. Faiz garantisi var. Senden hiç vergi almayacağım, sana ayrıca ucuz kredi vereceğim diyor. Milletin sırtına 5 ayda yüklenen para 60 milyar 500 milyon lira. Bütün bunların tamamını masaya yatıracağız ve değerlendireceğiz. Sizin çalışkan bir milletvekiliniz var Ömer Fethi Gürer. Ömer Fethi Gürer'in fotoğrafını lüks otellerde, plajlarda göremezsiniz. Tarlada, esnafın yanında görürsünüz. Doğru mu? Bize bir tane Ömer Fethi Gürer yetmiyor. Niğde'den daha fazla milletvekili istiyoruz.

"KIRMIZI MAZOTU ÖTV VE KDV'SİZ VERECEĞİZ"

Doğalgaz olan yerlerde kömür dağıtmayacağız. Aile ödeyemiyorsa doğalgaz faturasını ödersiniz. Hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu ve doğalgazı kesilmeyecek demektir. Tam anlamıyla sosyal devleti inşa edeceğiz. Yata mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz veriyoruz. Yat gezmek için kullanılıyor. Çiftçiye ÖTV'siz KDV'siz verince ne yapar? Tarlaya gider. Dolayısıyla ilk yapacağımız iş çiftçiye kırmızı mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz vereceğiz. Köylerde ve kırsalda gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Gençler tarlada çalışacak, emeklilik hakkı kazanacaklar.

BİZE SARAYIN DEĞİL CUMHURİYETİN SAVCISI LAZIM

Orta Anadolu'nun güçlü bir milliyetçi damarı var. Hepimiz vatanımızı ve bayrağımızı seviyoruz. İki değer bizim ortak değeridir. Dış politika bu ortak değer üzerine inşa edilir. Dış politikada iktidar-muhalefet olmaz. Dış politikanın milli olması lazım. Şimdi geldiğimiz noktada dış politika şahsi. Şahsileştirilen bir dış politika yarın bize daha çok zarar verir. Dış politikanın dili vardır. Dış politikada başka bir ülkeye hakaret edilmez. İçeride kavga edebiliriz ama bir araya gelir barışırız. Biz bizim hakkımızda başka bir ülke bir şey söylediğinde nasıl hep beraber itiraz ediyorsak başka ülkeler de öyle. Dış politikada hatalar derin izler bırakır. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Siz o adamın devletin sırlarını parayla satmayacağını nereden biliyorsunuz? Devlette liyakat esastır. İşi ehline vermektir, liyakat. Saraydan talimat alan hakimin, savcının adalet sistemi içinde yeri olmayacaktır. Bize Saray'ın değil cumhuriyetin savcısı lazım. Bize hukukun üstünlüğüne göre karar verecek hakim lazım, yandaş hakim değil."

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 23 Ağustos 2022 Salı 19:54

hesap da sorulması gerekir

Yorumu oyla      0      0  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de olağanüstü toplantı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı bakan ve genel başkan yardımcılarıyla AK Parti ...
Babacan'dan ekonomik kriz tepkisi: Rüyasında bile çözemez
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanları Toplantısının ...
Çavuşoğlu'ndan Suriye mesajı: "Kalıcı barış için adım atılmalı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında Suriye'deki ...
 
Bakan Akar'dan Yunanistan'a uyarı: Ne gerekiyorsa yaparız
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Abdülhamid Han' sondaj gemisiyle ilgili ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanan Kabine, Rusya-Ukrayna ...
Muharrem İnce'den 6'lı masa yorumu: Kafaları karışık bunların
Muharrem İnce, İzmir Foça'da açıklamada bulundu. Hedefinde 6'lı masa vardı. ...
 
Gelecek Partisi'nde toplu istifa
Gelecek Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Er, teşkilat olarak istifa ettiklerini duyurdu.
tv100'ün Gazetecilik başarısı! Taliban'dan Afgan göçmenlere çağrı: Ülkenize dönün
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taliban heyetini Ankara’da kabul etti. ...
Gözler Kabine'de: Gündem enflasyonla mücadele
Fahiş fiyat artışları ile enflasyonla mücadele masanın en önemli konuları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Ak Parti
Sağlık
Netanyahu
Çankaya
voleybol
uzaktan çalışma
ygs 2015
ygs soru ve cevapları