E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BİNANALEYH HER YERDE! Darbe Günlüklerinden de O Çıktı!

Darbe Günlükleri'nin bugüne kadar yayınlanmamış bölümü gün yüzüne çıktı. İşte Demirel'in darbeye akıl hocalığı yaptığı bölüm..

24.07.2008 - 15:06
BİNANALEYH HER YERDE!

Yeni Aktüel Dergisi’nin bugün çıkan sayısında yer verdiği Özden Örnek’in günlüklerinin yayınlanmamış bölümlerine göre, Süleyman Demirel, 2003-2004 yılında darbe hazırlığındaki paşalara akıl hocalığı yapmış. Günlüklere göre Demirel, darbecilere “Kıbrıs’ta en iyi yol çözümsüzlük” mesajı göndermiş. Denktaş ise “Ergenekon’a beni de katacaklar” dedi

Yeni Aktüel Dergisi’nin bugün piyasaya çıkan sayısında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek tarafından yazıldığı öne sürülen Darbe Günlükleri’nin bazı yayımlanmamış bölümleri yayımlandı. Tuncay Opçin imzasıyla yayınlanan “Ayışığı’nın karanlık tarafı Darbe Günlükleri 2” başlıklı haberde günlüklerde ismi M.Ö olarak geçen ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yakınlığıyla tanınan Mustafa Özkan’ın darbeciler ile Demirel arasında kurye görevi yaptığı iddia ediliyor. Günlüklere göre cuntanın akıl hocalığını üstlenen Demirel, Kıbrıs konusunda da darbecilere “En iyi yol çözümsüzlüktür” mesajı göndermiş.

DEMİREL’İN HAS ADAMI
Süleyman Demirel’in “Has adamı” olduğu belirtilen Mustafa Özkan’ın darbecilere medya desteği sağlamak için Aydın Doğan ile paşalar arasında mekik ördüğü bilgisi yer alıyor. Gazeteci kökene sahip Özkan 1988 yılına kadar Adalet Partisi ve devamı olarak Doğru Yol Partisi’ne yakın çizgideki “Son Havadis” gazetesini çıkarmış. Uzun bir süre ortalıklarda görülmeyen Özkan’ın AKP’nin kurulup iktidara gelmesinin ardından tekrar sahneye çıktığına dikkat çekiliyor.

CUNTA ADINA İLK MESAJ
Yeni Aktüel Mustafa Özkan’ın ilk mesajını darbecilerin isteği üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olan Cüneyd Zapsu’ya ilettiğini yazdı. Özkan’ın bu görüşmede askerlerin meslek liselerinin üniversiteye girişteki kat sayı düzenlemesi ve Kur’an kursları ile ilgili yeni yönetmelikten duyulan rahatsızlığı aktardı. Bu görüşmeler Özkan tarafından tüm detayları ile o dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e aktarıldı. Örnek paşa, komutanlar ile Özkan’ın temas noktasıydı. Bu trafik 2003 Eylül’ü ile 2004 başı boyunca artarak sürdü.

DEMİREL’İN KIBRIS MESAJI
Dergideki Darbe Günlükleri’ne göre başını görevdeki dört kuvvet komutanının çektiği “Cunta”nın akıl hocalığını ise eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yapıyor. Bu günlüklere göre Mustafa Özkan ise Paşalar ile Demirel arasında kuryelik yaptı. Demirel Paşalara, “Kıbrıs’ta en iyi yolun çözümsüzlük olduğunu” belirterek, halkı, medyayı yanına almayan bir darbenin başarılı da olmayacağı haberini göndermiş. Örnek Paşa’nın kaydettiği günlüklere göre Demirel şöyle akıl hocalığı yapmış: “Durum dışarıdan nasıl görünüyordu? Süleyman Demirel ülkenin süratle bir felakete doğru gittiğini ve askerin yalnız kaldığını, hemen tedbir alınması gerektiğini söylemiş. Askerler tezkerede hata yaptılar ve 50 yıllık dostumuz ABD’yi reddettiler. Dolayısıyla bugüne kadar arkalarında olan Pentagon desteğini kaybettiler. Tersine bu adamlar ABD ve AB’yi arkalarına alarak istediklerini yapmaya başladılar. Üniversiteler, basın ve halk desteği olmadan asker bir şey yapamaz. Bu nedenle zor da olsa bu ilişkiyi kurmaları lazım ve ABD ile soğumuş olan ilişkilerin en kısa zamanda düzeltilmesi gerekir demiş...”

DENKTAŞ: PAŞALAR AZİZ DOSTLARIMIZ
KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, kendisini Ergenekon operasyonuna dahil etme gayretlerinin boşuna olduğunu söyledi. Denktaş şöyle konuştu: “Beni dahil etmeye çalışıyorlarmış, boşuna gayret. Biz Türkiye âşığıyız, Kıbrıs meselesi de anavatana pahalıya mal olmasın diye, anavatanın söylediği doğrultuda yürütülmüştür.” Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’la, tutuklanmalarının ardından herhangi bir teması olmadığını da söyleyen Denktaş, “Ama bunlar bizim aziz dostlarımız” dedi. Atatürk ilkeleri, Kıbrıs sorunu, türban meselesi gibi konulardaki görüşlerini aktarmaya devam ettiğini belirten Denktaş, “Biraz fazla karışıyorum galiba, onun için susturulmam lazımsa icabına bakacaklar” dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
 
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
Fethullah Gülen Başaran'a Konuştu:
Referans’a konuşan Gülen, “Türban dinin önkoşulları arasında değil. Her ...
Branşlara Göre Öğretmen Atamaları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin 744'i kadrolu, 2 bin 449'u sözleşmeli ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Güney Kore
Almanya
Belçika
hollanda
TÜFE
yunanistan
konuk oyuncu
zonguldak maden