E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bilic: Galatasaray büyük favori... 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Doğrusunu söylemek gerekirse hem performans hem de sonuç beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Dürüst olmak gerekirse şu anda Galatasaray büyük favori" dedi.

16.05.2015 - 08:30
Bilic: Galatasaray büyük favori...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic,'Kağıt üzerinde hala devam eden bir şansımız var. Dürüst olmak gerekirse şu anda Galatasaray büyük favori. Maçlarımızı kazanmaya çalışacağız ve rakiplerimizin de puan kaybetmesini umacağız' dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktörü Slaven Bilic, “Hayal kırıklığına uğradık. Ama adil bir sonuç oldu. Akhisar Belediyespor, puan almayı hak etti. Oyuna iyi başladık fakat bir gol yedik. Golü yedikten sonra sanki maçın bitimine 5 dakika varmış gibi çok gergin bir şekilde hareket etmeye başladık. İyi pas yapamadık. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Kazanmayı hak edecek bir oyun oynamadık. Sezonun genelinde oynadığımız oyunu oynayamadık. Önemli noktalardan biri de şu; psikolojik olarak hazır değildik. İyi bir şekilde hazırlanmamıştık. Bunu gördük. Çünkü sezonun bu döneminde çok önemli iki maçta üst üste puan kayıpları yaptık. Her şey elimizdeyken bu fırsatları kullanamadık. Bu da zihinsel hazırlığımızın yeterli olmadığını gösteriyor. Bu noktada da bütün sorumluluk teknik direktör olarak bana ait. Demek ki şampiyonluk yarışını kovalamak, şampiyon olmak için gerekli zihinsel gücü ortaya koyamadık” dedi.

Bir gazetecinin maçın pozitif ve negatif yönlerini nasıl değerlendirdiği ile ilgili sorduğu soruya Bilic, şöyle yanıt verdi: “Tek olumsuz nokta sonuç değil, oyun şeklimiz. Sezonun genelinde ortaya koyduğumuz performansı bu akşam göstermedik. Maça sakin bir şekilde başladık fakat golü yedikten sonra önümüzde uzun bir süre olmasına rağmen tüm maç boyunca sanki maçın son 5 dakikasıymış gibi çok gergin ve aceleci hareket etmeye başladık. Pas oyunumuz hiçbir şekilde akışkan değildi. Zaten bundan hareketle psikolojik hazırlığımızın yetersiz olduğunu söylüyorum ve sorumluluğu alıyorum. Olumlu noktaya gelince oyuncularımızın ortaya koyduğu gayret, ortaya koyduğu çaba, fiziksel olarak ortaya koyduğu direnç olumlu noktalardı. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.”
Slaven Bilic: 'Dürüst olmak gerekirse favori Galatasaray'
“TABİİ Kİ PES ETMEYECEĞİZ”

Yine bir gazetecinin “Ligin son 3 haftasına girilirken şampiyonluk yorumunuz nedir? Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyor musunuz?” sorusuna ise Hırvat teknik adam, “Şampiyonluğun gerçekçi bir şekilde söylemek gerekirse bu maçtan önce sahip olduğumuz şans gibi değil. Tabii ki pes etmeyeceğiz. Kağıt üzerinde hala devam eden bir şansımız var. Dürüst olmak gerekirse şu anda Galatasaray büyük favori. Maçlarımızı kazanmaya çalışacağız ve rakiplerimizin de puan kaybetmesini umacağız” diye konuştu.
Basın toplantısında çok üzgün ve havlu atılmış olarak göründüğü konusunda gelen soruya ise Hırvat teknik adam şöyle cevap verdi:

“Çok büyük hayal kırıklığına uğradım bunu kabul ediyorum ama kesinlikle havlu atmadım. Şansımız devam ettiği müddetçe bu yarışın içerisinde olacağız. Doğrusunu söylemek gerekirse hem performans hem de sonuç beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.”

Takımın mental olarak neden hazır olmadığıyla ilgili soruya ise Bilic, “Sezon içerisinde hala önünüzde oynayacağınız 10-15 maç varken baskıyla başa çıkmak bir çok takım için kolaydır. Sezon finaline geldiğinizde bu baskı giderek artar. Bizim takımımızda sezonun bu final bölümündeki deneyimi Beşiktaş'ta veya diğer takımlarda yarışan oyuncu sayısı gibi çok yüksek değil. Bunu birkaç hafta önce de söylemiştim. Ligin boyu kısaldıkça lig psikolojik savaşa döner. Burada da baskıyla başa çıkabilmeniz çok önemlidir. Psikolojik olarak elimden gelenin en iyisini yaptım ama şu son iki maçta aldığımız sonuçla psikolojik hazırlık noktasında yeteri kadar güçlü olmadığımızı ve baskıyı kaldıramadığımızı gösteriyor. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. Fakat psikolojik olarak yeterli direnci, yeterli iradeyi gösteremedik ve burada da bütün sorumluluk bana ait” dedi.

Bu sezonki performanslarıyla ilgili bir soruyu ise tecrübeli teknik adam şöyle yanıtladı:
“Sezon değerlendirmesini sezon sonunda yaparız. Benim kişisel fikrim genel olarak iyi bir sezon geçirdiğimiz. Sezonun bu döneminde Gaziantepspor maçında ve bu akşamki maçta her şey elimizdeyken gerekeni yapamadık. Tabii ki yarış halen bitmedi. Ama benden başlayarak hepimiz büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Özellikle dün akşam rakibimizin aldığı sonuçtan sonra, rakibimiz puan kaybettikten sonra burada gerekeni yapamamak insanın sinirlerini bozuyor. Baskıyı kaldıramadık. Maçtan önce hepimiz Akhisar'ın kaybedecek bir şeyinin olmadığını, prestij için sahaya çıktılar ve rahattılar. Biz bu koşullar içerisinde her şey elimizdeyken gerekeni yapamadıysak, burada psikolojik olarak yetersiz kaldık anlamına gelir” diye konuştu.

türkiye

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
G.Saray'da hedef en az 40 bin taraftar...
Fenerbahçe derbisinde 37 bin 500 kişiyle ulaşan Galatasaray, Gençlerbirliği ...
Gönüllerin şampiyonu Fenerbahçe!
THY Avrupa Ligi Final Four maçında Fenerbahçe Ülker, İspanya temsilcisi Real Madrid'e mağlup oldu.
Gönüllerin şampiyonu Fenerbahçe!
THY Avrupa Ligi Final Four maçında Fenerbahçe Ülker, İspanya temsilcisi Real Madrid'e mağlup oldu.
 
Dörtlü Final'de İlk finalist Olympiakos!
Euroleague Dörtlü Final'de ilk finalist Olympiakos oldu. CSKA Moskova'yı ...
Tazegül Dünya Şampiyonu oldu!
Milli tekvandocu Servet Tazegül, Rusya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ...
UEFA'dan iki Türk hakeme görev!
UEFA, Türk hakemler Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'yı, 12-14 Haziran tarihlerinde ...
 
Fenerbahçe tecrübesiz ama galibiyete aç!
Final Four bugün başlıyor. TSİ 19.00'da CSKA Moskova-Olimpiakos ile 22.00'de ...
Beşiktaş, Konyaspor'a bileniyor
Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak zirveden uzaklaşan Beşiktaş, ...
Sneijder Milli Takım aday kadrosunda!
Hollanda Milli Takım Teknik direktörü Hiddink, ABD ve Letonya maçlarının ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
Acun Ilıcalı
big ben
Ankara
Mesut Bakkal
Akhisar Belediyespor
Alkol
Bayer Leverkusen
YÖK