CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kurban Bayramı mesajında, islamiyetin en özgür, en akılcı, en ileri ve en güzel yaşandığı ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, 'Bizim yaşadığımız islamiyet Taliban'ı değil, Hazreti Mevlana'yı, Hacı Bektaş-i Veli'yi, Yunus Emre'yi yetiştirmiştir' dedi.
CHP Genel Başkanı Baykal, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Kurban bayramını bugüne kadar, islamiyetin en özgür, en akılcı, en ileri, en güzel yaşandığı, İslamiyetle demokrasinin, laikliğin, özgür kadın anlayışının en iyi şekilde bağdaştırıldığı Türkiye'mizde yaşıyoruz, kutluyoruz. Bu anlayışımız ve bu değerlerimiz nedeniyle bizim yaşadığımız İslamiyet Taliban'ı değil, Hazreti Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Yunus Emre'yi yetiştirmiştir' dedi.
Baykal bayramların barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma bayramları olduğunu belirterek şunları söyledi:
'Bu değerler ancak ve ancak özgür, demokratik ve laik cumhuriyetlerde yaşatılabilir, savunulup, korunabilir'
Baykal, CHP olarak Türkiye'de, insana ve İslam dünyasına barışı, kardeşliği, dostluğu, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, paylaşmayı, dayanışmayı esas alan bir bayram dileğini sözlerine ekledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...