E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BARZANİCİLERE DUYURULUR: DAĞLICA'DAKİ 12 ŞEHİDİN KANINDA BARZANİ PARMAĞI VAR! 

Ortadoğu ve Türkiye konusunda ABD’nin en uzman isimlerinden olan Michael Rubin, 21 Ekim’de 12 şehit verdiğimiz kalleş saldırıya Mesud Barzani’nin göz yumduğunu iddia etti.

15.11.2007 - 08:20
BARZANİCİLERE DUYURULUR: DAĞLICA DAKİ 12 ŞEHİDİN KANINDA BARZANİ PARMAĞI VAR!

PKK’nın, ABD’nin peşmergelere öğrettiği saldırı taktiğini kullandığını ileri süren Rubin, "Burada büyük bir sorun var ve bunun halledilmesi gerekiyor" dedi.

AMERİKAN
Enterprise Ensitüsü Uzmanı Michael Rubin, Iraklı Kürtler’in ’Ankara’ ve ’Erbil’ arasında seçime zorlaması halinde Washington’un Ankara’yı tercih edeceğini söyledi.
ABD’deki Türkiye uzmanı Michael Rubin, Amerika’nın Sesi Televizyonu’nun sorularını yanıtladı. ABD Başkanı George W. Bush ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray’daki görüşmesini hatırlatan Rubin, Bush’un istihbarat paylaşımı sözü üzerine, yönetimin bu sorun üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmasını beklemediğini vurguladı. Rubin, "2004 Haziranı’nda, İstanbul’daki NATO zirvesinde Başkan Bush, PKK tehdidiyle mücadele sözü vermişti. Madem istihbaratımız vardı, neden bu istihbaratı NATO müttefikimiz Türklerle paylaşmıyorduk?" diye sordu. ABD’li uzman, Washington’un elinde çok fazla istihbarat bulunduğuna inanmadığını da söyledi.

BARZANİ HATA YAPIYOR

Rubin, kendisini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Erdoğan’ın muhatabı zannetmekle Barzani’nin çok büyük bir hata yaptığını da savunarak, "Böyle bir şey yok, ama, Barzani çok zor bir ders alacak. Bunu söylediğim için Kürtler beni çok eleştirdi. Eğer ABD’yi, Erbil ve Ankara arasında seçime zorlalarsa, ABD, Ankara’yı tecih edecektir" diye konuştu.

PKK’NIN ABD TAKTİĞİ

Rubin, Irak’taki Kürtler’in PKK’ya karşı neden harekete geçmediğine ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı: "Bence Barzani, Yaser Arafat’ın oynadığı kartı oynuyor. Yani hem diplomatlarla görüşüyor hem de saldırılara göz yumuyor. 21 Ekim’de düzenlenen saldırıda, PKK çok farklı bir taktik izledi. Kullandığı taktikler, ABD’nin Kuzey Iraklı peşmergelere öğrettiği taktiklere benziyor. Burada çok büyük bir sorun var: Peşmergeler, bu saldırının koordine edilmesinde rol aldı mı? Aralarında kesinlikle bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Barzani bu saldırıya göz yumdu. Ve bu konuda bir şey yapılması gerekiyor.

Hurriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
İŞTE İSRAİL'İN ANKARA'DAN İSTEĞİ
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la ...
'SİZİ KIBRIS'A ÇEVİRİRİM'
Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, TV'ye çıkarak açıkladı 'Putin bizi tehdit etti.'
 
BOMBACI KOMUTANIN DAVASI BİTTİ
"Güneydoğu'da Hakimler hizaye gelsinler diye bir iki yere bomba attırdım" ...
ADD'DE ATATÜRK'TEN PARA KAZANMA HEVESİ KRİZ ÇIKARTTI
Org. Eruygur önderliğindeki Atatürkçü Düşünce Derneği, "maddi gelir" sağlamak ...
BÜROKRAT ATAMASINDA GÜL SÜRATİ
Ahmet Necdet Sezer döneminde yerinde sayan atamalarda rekor hızı. Cumhurbaşkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Gaziantepspor
Haber
DEAŞ
Cüneyt Çakır
İstanbul Başakşehir
Ezgi Mola
Emre Belözoğlu
ismail kartal