E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Yerlikaya'dan açıklama: Gereği yapılacak 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakem Halil Umut Meler ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti. Bakan Yerlikaya, "Tekrar kınıyorum. Artık konu mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor." dedi.

12.12.2023 - 13:18
Bakan Yerlikaya dan açıklama: Gereği yapılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Süper Lig'de dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve bazı kişilerin saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü hastanede ziyareti sonrası açıklama yaptı.

Yerlikaya, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşananların çok üzüntü verici olduğunu ifade ederek, "Şiddetin her türlüsünü kınadığımızı biliyorsunuz ama Halil Umut Meler hakemimize maçtan sonra yapılan o şiddet, hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyorum, süratle Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Emniyetimiz hep birlikte gereği yapıldı." diye konuştu.

Hakem Halil Umut Meler'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydeden Yerlikaya, şunları söyledi:

Kıymetli hakemimize ve maçtan görev alan arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Onların şahsında Türkiye'de görev yapan bütün hakem camiamıza, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Aziz milletimizle birlikte temennimiz bir daha sporda hiç bir şekilde şiddetin olmaması. Arkadaşlar sporu niçin yapıyoruz, sadece hamaset olduğu için mi söylüyoruz, sporun birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu. Spordaki rekabeti biz niçin arzu ediyoruz, fair play'i niye söylüyoruz. Bir karar hoşumuza gitmediği zaman bir anda başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor.

Yerlikaya, dünyanın en popüler sporunda böyle görüntüler görmenin hak edilmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Tekrar kınıyorum. Artık konu mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor. Adalete inanıyoruz. Tekrar hakem camiamıza geçmiş olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız, hakemimizle telefonla görüştü. Geçmiş olsun dileklerini iletti, süreci anbean takip ettiğini hem hakemimize hem arkadaşlarına söyledi. Kınadığını ve geçmiş olsun dileklerini belirtti. Başhekimimizden de hakemimizle ilgili bilgileri de aldı. Başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, sevgimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz şekilde bu spor müsabakalarını yapalım. Bir daha da böyle bir sonuç yaşamak istemiyoruz.

BİRAZ TANSİYONU YÜKSELDİ

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut da Meler'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Halil Umut Meler'in sol gözündeki kanamanın azalmaya başladığını anlatan Dr. Yörübulut, "Oradaki kırık yavaş yavaş iyileşecektir. Sabah da beyin kontrollerini tekrar yaptık, her hangi bir hasarımız yok beyinde. Sol göz kanaması azalıyor ve bir hasar kalmayacak. Bugün sadece stres nedeniyle biraz tansiyonu yükseldi. Kontrol altına aldık. Bugün misafirimiz olacak, büyük bir ihtimalle yarın sabah taburculuğunu planlıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Zekâ Vakfı’nın kurucusu Emrehan Halıcı: Genç önemli beyinlerin Türkiye’de kalmasını sağlayabilmeliyiz
"Türkiye’nin yetiştirdiği genç önemli beyinlerin Türkiye’de kalmasını ...
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
 
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
 
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Euroleague
Gökhan Töre
AB
big ben
DEAŞ
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
ütopya
ROMA