Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu araştırıyor.
Alım-satım yapacaklar ve yatırımcılar dövizde rotayı merak ediyor.
Özellikle yatırımcılar doların yükselip yükselmeyeceğini, ya da euronun değer kaybı yaşayıp yaşamayacağını merak ediyor.
Döviz kurunda dalgalı seyir yerini yükselişe bıraktı. En son 19 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ile çakılan borsada dolar 41 TL'ye yükselmişti. Şimdi ise uzun süredir sınırda olduğu 40 TL'ye ulaştı.
Euro ise geçtiğimiz hafta 46 TL'ye ulaşarak Türk Lirası karşısında rekor kırmıştı. Ancak bununla kalmadı 47 TL'yi buldu. Euro geçen haftayı yükselişle kaptmıştı ancak yeni haftaya düşüşle girdi.Bu düşüşünü ise sürdürdü. Geçtiğimiz hafta 47 TL'yi geçen euro 16 Temmuz'un gün sonunda 46,6 TL'ye kadar geriledi.
İşte 16 Temmuz 2025 Çarşamba günü bitiminde dolar, euro ve sterlin kuru...
ABD Doları % 0,13
ALIŞ(TL) 40,2483
SATIŞ(TL) 40,2582
Euro % -0,11
ALIŞ(TL) 46,6206
SATIŞ(TL) 46,6313
İngiliz Sterlini % 0,13
ALIŞ(TL) 53,8759
SATIŞ(TL) 53,8991
YIL SONU DOLAR TAHMİNİ
Bankacılık devi ING, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetmişti:
"Yılın ilk yarısının sonu için dolar/TL kurunu 39,44 ve yılsonu tahminimizi 43 olarak öngörüyoruz."
DOLAR NE KADAR OLACAK?
Ülkelerin ekonomik göstergelerine ilişkin derecelendirmeleri yakından takip edilen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisi tahminlerinde dolar için 2025 için 43 TL oldu. 2026'da 48, 2027'de 52 ve 2028'de ise dolar tahmini 55 TL olarak açıklamıştı.
Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından ABD merkezli Goldman Sachs da dikkat çeken bir tahminde bulundu.
Banka, Türk lirasına ilişkin döviz kuru beklentilerini revize etti.
Revize edilmiş tahminlerinde Sachs, 3, 6 ve 12 aylık periyotlar için öngörülerini paylaştı.
Banka bu periyotlarda dolar/TL kurunun kademeli şekilde yükseleceği tahmininde bulundu.
Goldman Sachs raporunda, 3 ay sonrasında dolar/TL kurunun 41 lira olacağını öngördü.
Banka dolar/TL'de 6 ay sonrası için 43 lira, 12 ay sonrası için ise 45 lira tahmininde bulundu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...