E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BAKAN DİNÇER'DEN MÜJDE Promosyonunun % 70'i Emekliye

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, maaş promosyonunun yüzde 70'inin emekliye verileceğini açıkladı

7.06.2010 - 10:58
BAKAN DİNÇER DEN MÜJDE

Bankalara yatan maaşları karşılığında banka promosyonu bekleyen emekliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den müjdeli haber geldi. Zaman'ın haberine göre, Emekli Bir-Sen heyeti ile görüşen Bakan Dinçer, promosyon talebini yerinde bularak yetkililere talimat verdi. Bankaların ödeyeceği maaş promosyonunun tıpkı memurlarda olduğu gibi yüzde 70'inin emekliye verilmesini isteyen Dinçer, yüzde 30'un ise SGK'ya kalması gerektiğini söyledi. Dinçer, gerekli düzenlemelerin yapılması için Emekli Bir-Sen heyetinin yanında ilgili bürokratlarına talimat verdi.

Çalışma Bakanı Dinçer, 9 milyon emekliye promosyon müjdesi verdi. Geçen perşembe Emekli Bir-Sen heyetini kabul eden Dinçer, emekliye promosyonun derhal hayata geçmesini istedi. Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı, taleplerini aktardıkları Bakan Dinçer'in hemen telefon edip yetkililere, "Emekliye neden promosyon parası vermiyoruz?" dediğini söyledi. Odabaş'ın aktardığına göre Bakan Dinçer, görüşmenin devamında ise telefonun diğer ucundaki SGK yetkilisine, "Hemen bankalarla gerekli görüşmeleri başlatın. Banka genel müdürlerini toplantıya çağırın. Gerekli düzenlemeleri yapın. Bankalardan alacağımız promosyonun yüzde 30'u bize kalsın. Yüzde 70'ini ise emekliye verin." dedi.

Promosyon paralarının yüzde 30'unun SGK'ya kalmasına itiraz ettiklerini dile getiren Odabaş, bunun üzerine Bakan Dinçer'in "Hepsini size veremeyiz. Çünkü biz emekli maaşını üç gün önceden bankaya yatırıyoruz. Bu nedenle yüzde 30'luk kısım bizim hakkımız." dediğini belirtiyor. Buna göre bankalardan alınacak maaş promosyonları, tıpkı memurlarda olduğu gibi yüzde 70 hak sahibine, yüzde 30'u ise kuruma kalacak. Böylece hem emekli hem de SGK yeni bir gelire kavuşacak. Bunun için öncelikli olarak memurların maaş promosyonu almasını sağlayan Başbakanlık genelgesinde ek bir düzenleme yapılarak bu hakkın memurlara verilmesi sağlanacak.

Öte yandan SGK, bankalarla maaş ödemeleri konusunda yeni bir anlaşma yapmak için önümüzdeki günlerde masaya oturacak. Bakan Dinçer'in talimatı doğrultusunda promosyon konusu da masaya gelecek. Çok sayıda banka maaş ödemesi karşılığı emekliye promosyon vermeye hazır olduğu için teknik detayların kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Banka promosyonları, 9 milyon emekliyi kapsayacak. SGK, 2010 yılında yapacağı 75 milyar lira maaş ödemesi için belli oranda promosyon talep edecek. Bu talep bütün emekliler için tek oran olabileceği gibi SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için ayrı ayrı olabilecek. Uzmanlar, ayrı ayrı olması durumunda Emekli Sandığı emeklileri için daha yüksek promosyon alınabileceğini belirtiyor. Zira memur emeklilerinin maaşı, diğer emeklilere göre daha yüksek. Örneğin 2,1 milyon Bağ-Kur emeklisine 2009'da 10 milyar lira emekli maaşı ödemesi yapılırken sayısı daha az olan memur emeklilerine 18 milyar lira maaş ödendi. Bu sebeple özellikle Emekli Sandığı emeklileri, bankaların iştahını kabartıyor. (Zaman)

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Metot 7 Haziran 2010 Pazartesi 11:57

Emeklilerin durumunun iyileştirilmesinin önündeki önemli engellerden biri de;*emeksiz yeme(ler)*dir./(Emeksiz:Emek harcamadan elde edilen,kolay,zahmetsiz.TDK)/*Emeksiz yemek olmaz.* sözünu *Emeksiz yemeMek olmaz.* şekline getirenlerin çoğalması,emeklilerin gelirini azaltmıştır.

Yorumu oyla      18      10  
Kırkaltı 7 Haziran 2010 Pazartesi 11:41

Kılıçtaroglu nun emekliye yapacagı yardımları ve intibak yasasını çıkaracagını söyleyince beylerin aklına geldi emekliler belki şimdi verirsiniz seçimde sonra yanlışlık olmuş diye tekrar alırsınız.güvenilecek bir tarafınız kalmadı atma recep din kardeşiyiz lafı boşuna degilmiş.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 7 Haziran 2010 Pazartesi 11:07

Bıraksınlar "promosyon" vs.vs. uyduruk laflarıda, EMEKLİLERİN en düşük taban AYLIĞINI 1200 Tl ye çıkarılmasını sağlayacak yasa teklifini biran önce TBMM ye gönderip, yasallaşmasını sağlayalım. Geliri 1200 Tl nin üzerinde olan Emeklileri yerinde sabit tutup, geliri 1200 tl nin altında olan emekli kesimini, yaşamlarını sürdürebilecek bir noktaya taşımak, bir İnsanlık görevidir....

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalarda ABD ve Macaristan Depremi... EURO Çöktü
Bütçe açığı nedeniyle Macaristan'ın da Yunanistan'dakine benzer mali sorunlar ...
Yakıtta Tasarruf Zor Değil
Araç kullanımının arttığı yaz aylarında bazı noktalara dikkat edilmesi, ...
Et Fiyatlarında Müjde
Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı İsmail Sezer, ithalatın başlamasıyla, ...
 
Türkiye'ye Yeni AVM'ler Geliyor
Cenor Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony Mehran ...
Musevi Vatandaşlarımızla Problem Yok
Güliz Demircan Yücel - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İsrail devletinin, ...
Kiracıdan Garip İstekler
Genellikle çocuk sayısı ile evde kedi ve köpek beslenmesine karışan ev ...
 
KARAYOLCULAR TEPKİLİ:
Karayolları 17. Şube Müdürlüğü 12 yıl önce İstanbul'a yeni köprü için ...
Barzani'yle Görüşen TÜSİAD: Kuzey Irak iyi Bir Pazar, İlişkileri Hızla İlerletme Kararı Aldık!
Kuzey Iraklı lider Barzani ile görüşen Türk Sanayici ve İşadamları Derneği ...
Bakan ve Başkan Kavgası Kızışıyor... Çağlayan: Yalçıntaş Terbiye Kuralını Aştı!
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
tff
haberler
poyraz karayel
mülteci
hdp
Numan Kurtulmuş
ismail kartal
Microsoft