E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ayna, 'Özerklik' Talebini Yeniledi: Kürtler Anayasaya Girmeli!

DTP Genel Başkanı Emine Ayna, DTP Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

10.06.2008 - 13:41
Ayna,  Özerklik  Talebini Yeniledi:

 Ayna, Tuzla tersanelerinde meydana gelen ölümlere değinerek "AK hükümeti buradaki hak taleplerini Kürt sorununda yaptığı gibi görmezlikten yapıyor. Tersnelerde ölüm sayısı 92'ye ulaşmışsa bu bir katliamdır. AKP hükümeti işçi katliamı yapıyor" şeklinde konuştu. Ayna, Tuzla'daki işçilerin 16 Haziran'da yapacağı mitinge DTP olarak destek vereceklerini de açıkladı.

AKP HÜKÜMETİ BİR YILINI DOLDURMADAN TÜKENDİ
AK Parti hükümetinin politikalarını eleştiren Emine Ayna, "Uygulanan politikalar tarımı bitme noktasına getirmiştir. Hükümetin çok övündüğü tek haneli enflasyon dönemi de kapanmıştır. Artık enflasyonumuz çift haneli Hayırlı olsun(!) şeklinde konuştu. Hükümet bir yılını doldurmadan kendisini tüketti. Her iki kişiden birinin oyunu alan bu hükümet bugün neden eleştirilerin hedefinde. İşçiler, kadınlar, köylüler ve Kürtler meydanlarda. Bu AKP'nin uyguladığı dışlayıcı politikaların sonucunda olmuştur" dedi.

KÜRTLER KENDİSİNİ ANAYASA'DA GÖRMEK İSTİYOR
Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararını da eleştiren Emine Ayna, "Mahkeme verdiği kararla yetki sınırını aşmıştır. Bu kararla anayasa değişikliği yönündeki tüm girişimlerinin önü kesilmiş oldu. Günümüz dünyasında bir darbe anayasası ile ülke yönetilemez. Ancak bu konuda cesur adım atmak gerekiyor. Kürtler anayasada kendilerini görmek istiyor. Ancak anayasada değiştirilemez hükümler konularak 'vahiy' ve 'kutsal kitaplardan' üstün tutulmuştur. Bu durumda bütün toplumu kucaklayacak bir anayasa yapılamaz. Gelin Atatürk'ün 1921 Anayasası'nda tanımladığı 'muhtariyeti' tartışmaya açalım. Bunu DTP'nin önerisi olarak kabul etmiyorsanız, Atatürk'ün önerisi olarak ele alın" şeklinde konuştu.

CHP VE AKP İKTİDAR SAVAŞI VERİYOR
AKP'nin yasama ve yürütmeyi tek elde toplamaya çalıştığını, buna karşın muhalefet ve yargının da tek elde toplandığını savundu. Emine Ayna, demokratik bir anayasa ile Türkiye'nin AKP ve CHP'den 'kurtarılabileceğini' söyledi.

TOPLANTIYI YARIDA BIRAKIP YEMEĞE GİTTİLER
DTP Grubu'nda Emine Ayna'nın grup konuşmasını yaptığı sırada, Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk ve Akın Birdal 'yemeğe gidiyoruz' diyerek toplantı salonunu terk etti. Emine Ayna, salondan çıkan DTP'li milletvekillerine 'afiyet olsun' dedi. 

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Böyle giderse 11 Haziran 2008 Çarşamba 

bu fikirlern amacının ve sonucunun neolcagı belldir. kurallara gore secılmıs kişilerdir. gerçege göre; yönü farklı olsada akp ve dtp zihniyetinin hicbir farkı yoktur. birisi böler digeri hem boler hemde geriletir. ikiside hep demokrasiden dem vurur bu ugurda herturlu haltı yer ve topu yine millet gucune getirir.sonucta düsmanlarıda amaclarıda aynı dogrultudadır.. oyuzden kime kimseyi meclis dışına falan atmaktan bahsetip sonra da demokrasi ugruna ahkam kesmeye kalkışmasın. paşa paşa bölünelim!!

Yorumu oyla      18      10  
M.Emin 10 Haziran 2008 Salı 

BAYAN AYNA HADDİNİ BİL, ONA GÖRE KONUŞ. YA DA TBMM DEN DERHAL İSTİFA ET. SEN BU KAFA İLE TÜRK HALKINI TEMSİL ETMİYORSUN. ZİRA TBMM; BU MİLLETE HAİNLİK, ZORBALIK VE İHANET EDENLERİN YERİ DEĞİLDİR.

Yorumu oyla      18      10  
Kutluk Kargaoğlu 10 Haziran 2008 Salı 

savcılar daha ne bekliyorlar.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
BÖYLE SEÇİM TAKTİĞİ GÖRÜLMEDİ! İŞTE ERDOĞAN'IN BENZERSİZ İZMİR PLANI…
Yerel seçimlerde İzmir’i kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan AKP, ...
AK PARTİ’NİN 10 MİLYAR DOLARLIK KÖMÜR VE GIDA YARDIMININ ŞOK KAYNAĞI
Yeniçağ Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar Ak Parti'nin seçimler öncesinde ...
CHP'den Avrupa'da Lobi Atağı
CHP'ye yönelik "sosyal demokrat değil" eleştirileri parti yönetimini harekete geçirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Christoph Daum
ölüm haberi
CEV Şampiyonlar Ligi
Ahmet Kural
1. Lig
Ayşe Ersöz
Endonezya
TV8