Birleşmiş Milletler’in, Usame Bin Ladin’e destek verdiği için “Küresel Terörist” listesinde yer alan Yasin El Kadı’nın da avukatlığını yapan Aydın Coşar; Libananco ile Türkiye Cumhuriyeti arasında New York’ta devam eden 10 milyar dolarlık tahkim davasını gören Hakem Heyeti’ne yaptığı yazılı başvuru ile kendisi hakkında çıkan El Kadı haberlerini engellemek istedi.
11 Eylül sonrası Amerikan resmi belgelerinde adı “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist” olarak geçen Yasin El Kadı’nın da avukatlığını yapan Aydın Coşar; Hakem Heyeti’ne yaptığı yazılı başvuruda, kendisi hakkında El Kadı bağlantılı olarak çıkan gazete ve internet haberlerinin kasıtlı olduğunu öne sürdü.
Oysa Danıştay’da görülen davada, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Yasin El Kadı’nın avukatlığını üstlenen Aydın Coşar’ın, yurt dışında görülen Uluslar arası Tahkim davasında Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmesi hukuk çevrelerinde kuşku yarattı.
Aynı çevreler, avukat Aydın Coşar’ın hem El Kadı’nın hem de Türkiye’nin avukatlığını üstlenmesinin; en basit ifade ile hukuk etiğine aykırı olduğu belirtiyor.
Yasin El Kadı’nın avukatı Aydın Coşar’ın; bu çıkar çatışmasından duyduğu rahatsızlık nedeniyle Hakem Heyeti’ne başvurarak, basında çıkan bu haberlere itibar edilmemesini ve basında bu tür haberlerin çıkmasının engellenmesini istediği belirtiliyor.
Gölgede kalıp işi bitirmesiyle ünlü El Kadı avukatının önümüzdeki günlerde başka ne gibi garip durumlarının ortaya çıkacağı da uluslar arası hukuk çevrelerinde merak konusu oldu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...