E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ALEVİ DERNEKLER BAYKAL'I VURDU: DANİMARKA BAŞBAKANI’NDAN FARKIN NE? 

CHP özür dilememekte ısrar ederken, Alevileri de kaybediyor. Alevi derneklerinden Baykal'a: "Danimarka Başbakanı'ndan farkın ne?"

21.06.2008 - 18:16
ALEVİ DERNEKLER BAYKAL I VURDU: DANİMARKA BAŞBAKANI’NDAN FARKIN NE?

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hz. Muhammed (SAV) ve hac ibadetiyle ilgili sözlerine tepkiler devam ediyor. Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yakut, Sav'ın açıklamalarına sessiz kalan Baykal'a tepki göstererek, "İslam dinine hakaret eden Danimarkalı yayın organları hakkında hiçbir işlem yapmayan ve bunu da fikir özgürlüğü olarak değerlendirdiğini söyleyen Danimarka Başbakanı'ndan ne farkınız var?" sorusunu yöneltti.

Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yakut ve Hasandede Türkmen ve Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, düzenledikleri basın toplantısında Sav'ın açıklamalarını ve açıklamalara sessiz kalan Baykal'ı eleştirdiler.

Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yakut, devletin kuruluşundaki temel değerlerin aynı zamanda milletinde de ortak manevi değerleri olduğunu belirterek, bütün dünyada ülke yönetimine talip olan siyasi organlar ve onların temsilcilerinin, devleti meydana getiren halkın milli, kültürel ve manevi değerlerine yönelik saygı göstererek, o değerleri koruyarak ülke yönetimine talip olduklarını ifade etti. Bu teamülün, bu içtihadın aksine hareket edenlerin halk tarafından kabullenmeyeceklerini işaret eden Yakut, konuşmasına şöyle devam etti: "Halkından kopuk, halkının maneviyatını kabullenmemiş, özümsemiş olması nedeniyle bu yönde hiçbir politika geliştirmemiş, geliştirememiş olan CHP ve onun Genel Sekreteri Önder Sav bu eksiklerini başka programları ile telafi etmek dururken tam tersine inançlarımızla dalge geçerek, inançlarımızın bir nevi hakaret etmiştir. İslam'ın şartlarıyla alay eden, halkımızın inancının gereğini yapmak istemesiyle dalga geçerek halkımızı rencide eden CHP Genel Sekreteri Önder Savı Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu olarak protesto ediyoruz."

Yakut, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise, Sav'ın inançlara saygısızlık yapmasına ses çıkarmadığına işaret ederek, "Bu daha vahimdir. Sükut ikrardır. Yani bu konuda sessiz kalmakla Baykal, Sav'ın görüşlerine katılmıştır. Bu durumda, İslam dinine hakaret eden Danimarkalı yayın organları hakkında hiçbir işlem yapmayan ve bunu da fikir özgürlüğü olarak değerlendirdiğini söyleyen Danimarka Başbakanı'ndan ve İslamiyeti rencide eden film yapan Hollandalı faşist parti liderinden CHP ve Genel Başkanı Baykal'ın ne farkı vardır?"

Hasandede Türkmen ve Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, "milletin inancı ve duygularıyla dalga geçen CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı esefle kınadıklarını" söyledi. Özdemir, Sav'ın açıklamaları konusunda sessiz kalmasını ve halktan özür dilememesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Baykal'ı protesto ettiklerini ifade etti.

Özdemir, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Fethullan Gülen'le ilgili yaptığı açıklamaları da desteklediklerini söyledi. Özdemir, Fethullah Gülen'i çağdaş Ahmet Yesevi olarak gördüklerine işaret ederek, şöyle devam etti: "Yurt dışında onun teşviki ile açılan okullar hepimizin onur ve gurur kaynağı haline geldi. Bu okullarda Atatürk'ün hedef gösterdiği muassır medeniyete erişmek yolunda eğitim veriliyor. Dünyanın en ücra köşelerinde adını bile bilmediğimiz ülkeler Türk okulları var. Her renk, din ve dilde çocuklar Türkçemizi konuşuyorlar ve İstiklal Marşımızı söylüyorlar. Ulu önder Atatürkümüzün kim olduğunu öğreniyorlar. Bundan daha büyük ne mutluluk olabilir. Anadolu insanların yardımlarıyla kurulan bu okulları günlük siyasi tartışmaların içine çekmemek gerekir."

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
atıf 14 Haziran 2008 Cumartesi 

Bu adam bir işler karıştırıyor ne korkuyor ozaman açık açık gitsin Genelkurmaya kimse birşey söylemez. O zaman sorulduğunda neden gitmedim dedi de sonra evet gittim dedi. Tutarlı değil güven vermiyor insana kesinlikle bir foyası var

Yorumu oyla      18      10  
nigar konaş 14 Haziran 2008 Cumartesi 

Ya ne var bunda adamın ziyareti saatine, arabasının plakasına, yok gn kurmayın kameralarının karartılmasına kadar basındaydı demek gerçekten takip ediliyor haklıymış gündeme gelmek istememiştir daha ne arıyorsunuz altında Sn Paksüt Devlet görevlisi sanatçı değilki paparaziler izlesin

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
CHP Orduyu Göreve Çağırdı
Genelkurmay'ın 'sivil hayata müdahala çalışması' açıkça reddedilmedi. ...
Dengir Fırat'tan Milli Zafere 'Siyasi' Yorum
Milli takımın Hırvatistan karşısında aldığı tarihi zaferi sevinçle karşılayan ...
Savunmayı Cemil Çiçek Yazarsa
Taraf Gazetesi, "Yerköy adliyesinde savunma yapan bir avukatın üslubuyla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
fatih terim
ölüm haberi
Afganistan
DEAŞ
Çankaya
uzaktan çalışma
Endonezya
Anayasa