E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akşener'den, "cumhurbaşkanı adaylığı" ile ilgili flaş açıklama! 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına "Hayır demeyeceğiz" dedi.

2.12.2022 - 23:23
Akşener den,  cumhurbaşkanı adaylığı  ile ilgili flaş açıklama!

Katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. ABB Başkanı Yavaş ile İBB Başkanı İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi:

"Mansur Bey’e de Ekrem Bey'e de tüm seçmenlerin sevgisi, saygısı var. Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz. Aday gösterilir gösterilmezler bugün burada konuştuğumuz zaman diğer 5 partiye saygısızlık etmiş olurum. Ne Ekrem İmamoğlu'yla ne Mansur Yavaş'la adaylık üzerine herhangi bir görüşme olmadı."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te soruları yanıtladı. İYİ Parti'nin kamuoyu araştırmalarında oylarına değinen Akşener, “Batı ve İç Anadolu'da bizi mutlu edecek bir ilerleme var” dedi. Akşener, “Şu anda İzmir'de ikinci partiyiz. Bursa, Balıkesir, Aydın, Mersin benzer bir durum. AKP'den ağırlıklı oylar geliyor” diye ekledi.

“HDP’DEN CHP’YE OY GEÇER”

Bir akademisyen olarak seçmenin davranışlarını incelediğini vurgulayan Akşener, “İddia ediyorum, HDP'den CHP'ye oy geçer. HDP'nin seçmeni, SHP'nin seküler seçmeni. HDP'nin Kürt sabit seçmeninin bir kısmı CHP'ye gider. Seküler Kürtler geçmişte SHP'nin, kök itibariyle CHP'nin seçmeni. ANAP ve DYP'nin muhafazakar seçmeni AKP'de yer alıyordu. Batı illerinde Trakya'da ise ANAP ve DYP'nin seküler seçmeni de CHP'ye gitti. Bizim CHP'den oy alalım diye bir gayretimiz yok” şeklinde konuştu.

“SEÇMEN BAŞIMIZI YOLAR”

Altılı Masa’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Akşener, “O masada asıl tehdit ne biliyor musunuz? O masanın seçmeni, eğer biz birbirimize düşersek ve inatlar uğruna bir yanlışlık olursa o zaman seçmen başımızı yolar” dedi. Akşener, “Bu masanın sahibi biziz” sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve “Masanın ev sahibi” anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

ERDOĞAN’IN TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİĞİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini sürekli Cumhur İttifakı'na davet etmesine sert çıkan Akşener, teklifi neden reddettiğini kesin bir dille anlattı.

Akşener, “Sayın Erdoğan habire davet ediyor bizi. Muhalefetin insanı olduğunu iddia eden kanaat önderleri her dakika benim hemen kalkıp gideceğimi düşünüyor. ‘Onlar gider, seçmen kalır' diyorlar. Her ikisi de yalan. Birincisi seçmeni en sadık parti biziz. Muhtemel olarak gidermişiz gibi bir hava estiriyorlar. Seçmene hakaret ediyorlar. ‘Akşener gider seçmen kalır' diye bir durum yok” ifadelerini kullandı.

“Biz o masadan kalkmayacağız” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

* “Biz Sayın Erdoğan tarafından 2001 yılından beri davet ediliyoruz. 20 yıl içinde 2015'te de davet edildim. Ona da hayır dedim. 2017'den beri de zaman zaman davet ediliyoruz.

* Sayın Erdoğan'ın davetine niye icabet etmiyorum? Sayın Erdoğan yandaş zengin ediyor. Ben milletin zengin olması gerektiğini istiyorum. Sayın Erdoğan canı sıkıldığı zaman gençleri kovuyor. Ben gençlerin geri dönmesini istiyorum. Ben her kelimeyi düşünerek konuşmanızı istemiyorum. Sayın Erdoğan her şeyi bir kişiye biat eden bir dünya yaratmak istiyor.

* Ben ise demokrasinin var olduğu, bizim gibilerin eleştirilebildiği bir dünya, bir Türkiye istiyorum. Ben Enes'lerin, Ecrin’lerin Furkan’ların evlerinin yerine pudra şekeri çeken, tuhaf ceketli, tuhaf sakatlı, tuhaf arabalı o gençlerin olmasını istemiyorum. Enes'in, Furkan'ın Ecrin'in obez olmasını istemiyorum. Ben öğrencilere öğlen yemeğinin devlet tarafından ücretsiz verilmesini istiyorum. ”

CUMHUR İTTİFAKI’NI KUMAR MASASINA BENZETTİ 

“Türkiye'nin geleceğini Erdoğan ‘kumar masasına' sürüyor” diyen Akşener, Cumhur İttifakı’nı da ‘kumar masasına’ benzeterek “Ben, o Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu o birlikteliği, Türkiye'nin geleceğiyle oynayan bir kumar masası olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

TARTIŞILAN AÇIKLAMALAR HAKKINDA KONUŞTU

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili açıklamaları, ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın cevabına değinen Akşener, şöyle konuştu:

* “Bizim partimizin hiçbir üyesi bir televizyona çıkarken beni arayıp, bırakın izin almayı, söyleyeceğiniz bir şey var mı sormaz. Her birimiz başka alanlardan geldik.

* Bulunduğumuz siyasi partilerde nereye kafana göre çıkacaksın, sizin yaptığınız televizyona çıkma teklifini dahi sormak mecburiyetindeydik. Bu travmatik nedenlerden dolayı bizim partimizin özelliği, insanların partinin genel çerçevesinin dışına çıkmadan kendi fikirlerini söyleyebilme özgürlüğü.

* Yavuz Bey kendi fikrini söylemekte özgürdür. Bugüne kadar onu hep yaptı. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili değil. Her konuda, beni de eleştirir televizyonda sayın Ağırailoğlu. Kendi fikridir, bu fikirler İYİ Parti’nin görüşleri olarak serdedilemez.

“YAVUZ BEY KEŞKE YAPMASAYDI AMA ENGİN ALTAY’IN KONUŞMASINI DA YANLIŞ BULDUM”

* Engin Altay’ın da konuşmasını yanlış buldum. Yavuz Bey’i tanıyorum. Keşke yapmasaydı diyorum. Paylaşmıyorum. Bu kadar önceden bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. O fikirlerini ben söyletmedim, o fikirlerini söylemiş olmasının benim açımdan kendi fikri olmasında bir sakıncası yok.

* CHP’de de fikir serdeden çok kişi var. Bizde de konuşulur. Ama sayın Kılıçdaroğlu’nun kulağını çekmesi istenmez. O yüzden Engin Bey’in yaptığı yanlış. Biz bir siyasi partiyiz, geçmişteki uygulamaları beğenmediğimiz için siyasi parti kurduk.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: PAZARTESİ SEÇİM KARARI ALIN SALI GÜNÜ ADAYIMIZI AÇIKLAYALIM

Akşener, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti:

* “Adayların bu kadar konuşulmasını doğru bulmuyorum. Çünkü o masada adaylarla dair tek kelime yok. 6 siyasi partinin genel başkanlarının, yöneticileri, o partinin mensuplarını hepimizin Cumhurbaşkanı adayı olmasını isterler, bu normal.

* Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Babacan’ın, Sayın Davutoğlu’nun, Sayın Uysal’ın, Sayın Karamollaoğlu ve benim aday olmamı isterler. Bu normal. Cumhur İttifakı sürekli olarak masayı adaylık için dürtüp duruyor. Önce güçlendirilmiş parlamenter sistemini çalıştık. Bunu kamuoyuyla paylaştık. Geri bildirimlerle yeniden düzenliyoruz. Sonra dönüldü, bunun anayasaya uygulanmış haline çalışıldı. Bir şey daha çalışılıyor. Biz adayı gösterdiğimiz gün.

* Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sesleniyorum; pazartesi seçim kararını alsınlar salı günü adayımızı açıklayalım. Biz İYİ Parti olarak Macaristan seçimlerini de çalıştık. Biz öğrenen bir organizasyonuz. Bizim çalışmalarımız aday göstereceğimiz arkadaşımızın da elinde. O da imzasını atacak.

* Diyelim sizi aday gösterdik. Siz bizim sizden ne istediğimizi bilerek geleceksiniz. Bir sistem bozukluğu üzerinden bir araya geldik. Ortak olduğumuz noktalarda birleşebiliyoruz, farklılıklarımıza saygı duyuyoruz. Ekonomist arkadaşlarımız 9 madde ile başladı 72 konu başlığına dönüldü.

ADAYLIKLA İLGİLİ TARİH VERDİ

* Aday olacak arkadaşımızın seçim bildirisini, vaatlerini, programını, projelerini hazırlıyor. Aralık ayın sonunu bulur herhalde. Dediğim çalışmada, bizim de ve diğer partilerin ekonomi, eğitim, hukuka dair ortak görüşleri var. Herhangi partinin değil hepimizin.”

“BU İKİ ARKADAŞ ADAY GÖSTERİLSİN ‘HAYIR’ DEMEYECEĞİZ”

İYİ Parti lideri Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığının konuşulmasıyla ilgili şunları söyledi:

* “Ne Sayın Mansur Yavaş’ın benimle ne de benim Sayın Mansur Yavaş’la böyle bir konuşmam… Hatta bizim ikimizin telefon görüşmesine yaptığına dair kulis bilgisi yayıldı. En son Mansur Bey’le görüşmemiz, kalabalıklarda bir araya geliyoruz ayrıca… Partimize Kurban Bayramı öncesinde bir program için Allah razı olsun davetiye getirdi. Oturduk, resmi biçimde davetiyeyi verdi ve gitti. Onun dışında ne bir telefon görüşmesi ne biz özel bir yerde görüştük.

* Başka bir iddia İstanbul’da çağırmışım, gelmiş konuşmuş. Bunların hiçbiri olmadı. Mansur Bey’e de adı geçtiği için Ekrem Bey’e de hem CHP’nin hem İYİ Parti’nin hem o masada oturan diğer siyasi partilerin seçmenlerinin de sevgisi ve saygısı var. Bütün anketlere ikisi birden konuluyor. Hatta ben aleni bir biçimde, Altılı Masa’nın mensuplarına da söylemiştim, iki arkadaşımızdan biri bu masada aday gösterilirse hayır demeyeceğiz dedim.”

ETİKETLER:
İYİ Parti , Meral Akşener
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK'dan Suriyeli seçmen açıklaması
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, "YSK raporunda 466 ...
Bakan Akar'dan Yunanistan'a mesaj: Aklınızı başınıza alın
Türkiye Yüzyılı 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları Programı’na katılan Milli ...
Muharrem İnce'den Esad itirafı: Benimle görüşmedi
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Suriye Devlet Başkanı Beşşar ...
 
Akşener'den kurmaylarına uyarı: 2023 seçimleri son çıkış!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iddiaya göre kurmaylarına “Cumhurbaşkanlığı ...
Erdoğan'dan sosyal medya mesajı
Uluslararası İletişim Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
MHP'den BİM'e çok sert cevap! 'Ahlaksız ve edepsiz hortumcu'
BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ile MHP arasındaki tartışma giderek ...
 
Kılıçdaroğlu, İspanya Başbakanı ile görüştü
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İspanya Başbakanı Sanchez ile telefonda görüştü. ...
CHP üyeliğine 8 yılda 192 bin online başvuru
CHP’ye “Online Üyelik Sistemi” üzerinden bugüne kadar 192 bin 772 kişi üyelik başvurusu yaptı.
HDP ilçe başkanı tutuklandı
HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Sultan Karasu, PKK/KCK terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Güney Kore
fransa
Tedavi
Kızılyıldız
konuk oyuncu
Mesut Bakkal
Maden Ocakları
Binyamin Netanyahu