E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AKP'nin Tunceli'yi Alma Planı 

AKP Tunceli İl Başkanı Açıkgöz yerel seçimlerde belediyeyi DTP’den almakta iddialı: Tunceli’de sol güçlü diyorsunuz ama Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Vatandaşlar şahsı nitelikli, güvenilir buldukları zaman kazanılabiliyor

28.10.2008 - 10:40
AKP nin Tunceli yi Alma Planı

AKP Tunceli İl Başkanı Açıkgöz yerel seçimlerde belediyeyi DTP’den almakta iddialı: Tunceli’de sol güçlü diyorsunuz ama Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Vatandaşlar şahsı nitelikli, güvenilir buldukları zaman kazanılabiliyor

Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AKP’nin Tunceli’de iddialı olduğunu söyleyen İl Başkanı Cihan Açıkgöz, Tuncelilerin ‘şahsa’ baktığını savundu. Açıkgöz, “Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Demek ki vatandaşlar şahısı nitelikli buldukları ve güvendikleri zaman kazanılabiliyor. Tuncelili, güvendiği zaman partiye değil hizmete bakıyor” dedi. AKP’nin Alevi kökenli tek il başkanı olduğunu söyleyen Açıkgöz, “Alevilerin şu an bir sorunu yok” iddiasında bulundu.

Radikal’in sorularını yanıtlayan Cihan Açıkgöz, büyük bölümü Alevi ve sol geleneğin güçlü olduğu Tunceli’de, AKP’nin nasıl belediye başkanı çıkarmayı planladığını anlattıAKP’nin “hizmetlerini” Tuncelilere anlatmak için çalıştıklarını söyleyen Açıkgöz, şöyle dedi:

“‘Tunceli’de sol güçlü’ diyorsunuz ama Kamer Genç, DYP’den girdi ve aldı. Demek ki vatandaşlar şahsı nitelikli buldukları ve güvendikleri zaman kazanılabiliyor. Tuncelili, güvendiği zaman partiye değil hizmete bakıyor. Tunceli AK Parti’ye oy verdiği zaman Aleviliğinden ödün vermiş olmuyor ki. AK Parti’nin yönetimde olduğu hiçbir yerde insanların yaşayış şekli ile ilgili bir değişim söz konusu olmamıştır.. Sayın Başbakan bunu her zaman söylüyor; dil, din, ırk, mezhep ayırımı hiçbir şekilde yok.

DIŞARIDAN KONUŞANLAR
Dışarıda olup ‘Tunceliliyim’ deyip, ‘şunu istiyorum’, ‘bunu istiyorum’ demek kolay. Gel bir de burada yaşa. Burada yaşadığınız zaman sıkıntıyı görüyorsunuz. Buradaki insan da çalışmak, istediği saatte ilçeye gidip gelmek istiyor. Buradaki insan hastane için Elazığ’a, Ankara’ya gidip sürünmek istemiyor. 2002’ye kadar doktor bulamıyorduk.”
Tunceli’nin yüzde 99’unun Alevi olduğunu belirten Açıkgöz, şöyle devam etti: “Ben de Aleviyim. Çok rahat Alevi olduğumu söyleyip, ibadetimi yapıyorum. Dilime, dinime, ırkıma, mezhebime kimse karışmıyor. Diğer vatandaşların da öyle. ‘Alevilik’ derken ne bekliyoruz? Kimsenin ibadetine engel olunuyor mu? Hayır olunmuyor. Olunuyorsa ben buradayım. Türkiye’de 15-20 milyon civarında Alevi var. AK Parti’de tek Alevi il başkanı benim. Bir defa istenen bir şey olacak. ‘Ben şunu istedim ama yapılmadı. Aleviyim diye karşıma şu çıktı’ denecek. Alevilerin şu an bir sorunu yok. İstedikleri gibi ibadet ediyorlar. Alevilik din dersine de girdi. Zamanında ‘Aleviyim’ demek bile sorundu. Aleviler Cumhuriyet’e, laikliğe her zaman bağlı yaşamışlardır.”

DİN DERSİNİ SAVUNUYOR
Açıkgöz, Türkiye’de milyonlarca Alevi olmasına karşın AKP’nin neden sadece bir tane il başkanının Alevi olduğu sorusunuysa şöyle yanıtladı: “Türkiye’nin her tarafında yönetimlerde birçok Alevi hemşerilerimiz var. Tunceli’nin yüzde 99’u Alevi. Tunceli’de Sünni kökenli veya başka bir mezhepten birini koymanız kaybetmeniz demek zaten. Mantıken. Tunceli’de olabilecek il başkanı da Alevi olacaktır elbette” karşılığını verdi.
Açıkgöz, din dersinin zorunlu olmasını ise, “Bunun bir ders olmasının kime zararı var? Bilmek kadar güzel bir şey yok. Bilgisiz, cahil insandan korkacaksın. Bilen insandan korkmayacaksın. Bazı çocuklar matematik dersini de istemiyor ona bakarsanız. Öğren bil, zararı yok. Eğer din dersi zorunlu olmazsa, yarın ‘Türkçe’de, fen bilgisi dersi de zorunlu olmasın’ diyecekler” sözleriyle değerlendirdi. (Radikal)

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
AKSakallı 21 Ekim 2008 Salı 14:18

Savcı Öz ve onu görevlendirenler kurdukları kumpas arasında boğulacaklarını anlayıp hukuku dolayısıyla legaliteyi zorlayarak,kaçıp kurtulmak için darbe tahrikçiliği yapıyorlar..AKP ve taraftarları tüm sürat ekonomik krizi başkalarına mal etme arayışına girdiler gibi..

Yorumu oyla      18      10  
yavuzer 21 Ekim 2008 Salı 11:02

Böyle bir tutuklama bugün olabilir mi???Davanın başladığı günün ertesi bir sanık avukatının bürosu basılarak savunma yapması engelleniyor, savunmada kullanacağı belgelere el konuyor...Aklınız neredeydi???Dün mü ortaya çıktı bu adamın suçlu olduğu.. ve bu davanın siyasi olmadığına inanmamız bekleniyor...Yapılmak istenen çok net..ÜÇ-BEŞ HAYALPERSTİN, Kuvvacı diye sundukları DELİLERİN etrafına yamamadıkları Ulusal, Vatansever güçleri karalayarak kendilerine muhalif sesleri susturmak yıldırmak.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN YEREL SEÇİM SÜRPRİZİ… MHP SOLA AÇILIYOR!
MHP, belediye başkan adaylığı konusunda, gerçekleştirilecek kamuoyu araştırmalarında ...
Babacan'dan Afganistan'a Destek Sözü
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afganistan'a yardımların devam edeceğini belirtti.
STRATEJİ'NİN PATRONUNDAN İTİRAF: ERGENEKONCULAR BENİ 28 ŞUBAT'TA TEPE TEPE KULLANDI!
28 Şubat sürecinde on binlerce insan fişlendi, haksız yere işten atıldı. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Volero
İstanbul Başakşehir
Faruk Bal
İtalya
muhsin yazıcıoğlu
bugün
Tatbikat
Juventus
Soruşturma