E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmış görünüyor 

BBP Genel Başkanı Destici, "Güven bunalımı yaşanan ABD-Türkiye ilişkilerinde her konuda tam bir uzlaşma ya da mutabakat olmasa da olumlu anlamda yeni bir sayfa açılmış görünüyor." dedi.

14.11.2019 - 19:27
ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmış görünüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Güven bunalımı yaşanan ABD-Türkiye ilişkilerinde her konuda tam bir uzlaşma ya da mutabakat olmasa da olumlu anlamda yeni bir sayfa açılmış görünüyor. Bu atmosferde böyle bir sonucu başarı olarak nitelemek yanlış olmaz." ifadesini kullandı.

Destici, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin bütün engellemelere rağmen gerçekleştiğini, iletişimde kalmanın bazılarının hesaplarını bozduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın üslubu ve içeriğiyle eleştiri konusu olan mektubunu diplomatik bir dille takdim ettiğini belirten Destici, iki ülke liderlerinin aralarında geliştirdikleri özel ilişkiyi ülkelerinin çıkarlarını en üst seviyeye taşımak, uzlaşmak ve birlikte kazanmak için kullandıkları değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin özellikle terörle mücadele konusunda duruşunu değiştirmediğine işaret eden Destici, Erdoğan-Trump görüşmesinin Kürtler ile terör örgütü PKK/YPG yapılanmasının farklı olduğu, terör örgütünün Kürtleri asla temsil etmediği yönündeki görüşlerin Amerika ve dünya kamuoyuna ifade edilmesi açısından da faydalı olduğunu düşündüklerini belirtti.

Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Görüşme gayet olumlu geçmiştir. Başta terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ olmak üzere, Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölge, sözde Ermeni meselesi ve yaptırımlar dahil bütün konular açıklıkla konuşulmuştur. Bu da ortak basın toplantısında yapılan açıklamalarda net bir şekilde görülmüştür. Güven bunalımı yaşanan ABD-Türkiye ilişkilerinde her konuda tam bir uzlaşma ya da mutabakat olmasa da olumlu anlamda yeni bir sayfa açılmış görünüyor. Bu atmosferde böyle bir sonucu başarı olarak nitelemek yanlış olmaz."

ETİKETLER:
BBP , Mustafa Destici , ABD , Türkiye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Belçika
Volero
A Milli Takım
Ayşe Ersöz
Ankara
Ahmet Kaya
Gürcistan
Binyamin Netanyahu