E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

4 Temmuz Altın Fiyatları Çeyrek Yarım ve Tam Altın 

3 Temmuz altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın fiyatı nedir? Yarım altın fiyatı nedir? Tam altın fiyatı nedir? 1 gram altın kaç para? Altın fiyatları yorumları burada!

4.07.2014 - 07:35
4 Temmuz Altın Fiyatları Çeyrek Yarım ve Tam Altın

4 Temmuz altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın fiyatı nedir? Yarım altın fiyatı nedir? Tam altın fiyatı nedir? 1 gram altın kaç para? Altın fiyatları yorumları burada!

Günlük ve güncel olarak altına ait gram ve çeyrek altın fiyatlarına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

İŞTE AYRINTILAR

                                     ALIŞ              SATIŞ

Gram Altın               90,1939        90,2748
Çeyrek Altın            143,0794       146,3479
Yarım Altın              285,2645        292,6957
Tam Altın                572,3174         583,6013
Cumhuriyet Altını  592,0000         602,0000
Ata Altın                  590,2024         605,0835
Ons                        1.324,4000       .324,9000

Altın fiyatları 3,5 ayın zirvesinde
Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1333 dolara kadar yükselerek Mart’ın son haftasından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Doların uluslararası piyasalarda değer kaybetmesi, altın fiyatlarını destekledi. Altının gram fiyatı tekrar 90 lirayı aştı.

bigpara.com

Altın Salı günü yüzde 0,5 primle 1333 dolar seviyesini gördü. Haziran ayında altın fiyatları Irak’ta yaşanan kaos ve Ukrayna-Rusya gerginliği ile yüzde 6 yükselerek bu yılın en iyi performansını gösterdi.

Altın fiyatları geçen ayki yükselişiyle birlikte bu yıl yüzde 10 değer kazandı.

ABD merkez bankası Fed’in 2015’in ilk çeyreğinde faiz artırabileceği beklentisiyle fiyatlar dalgalı seyrediyordu. Uzmanlar altın fiyatlarının dönemsel olarak siyasi gelişmelerle desteklense bile, Fed’in parasal sıkılaştırmaya gitmesinin fiyatları aşağı yönlü baskılayacağı düşünülüyor.

Dolar uluslararası piyasalarda ise değer kaybetti. Euro/dolar paritesi 1,37'yi görerek 21 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Reza Zarrab’ın iş ortağının Türkiye ’deki malvarlığı satılacak

Yurtiçi piyasalarda ise altının gram fiyatı yüzde 1'den fazla yükselerek 90,50 lirayı gördü.



Asgari ücrete öğün başına '4 kuruş' zam

Kitco.com'a göre altının ons fiyatının 200 günlük ortalamasını kırması da kısa vadede fiyatları teknik olarak destekliyor.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP), BIST Altın Piyasası Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,46 değer kazandı. Altının kilogramı ise 90 bin 600 liraya yükseldi.

Altın piyasasında 8 işlemde 3 milyon 4 bin 727,53 lira ve 24 işlemde 16 milyon 752 bin 128,81 dolarlık ve 1 işlemde 79 bin 98 avroluk işlem hacmi kaydedildi.

Gümüş piyasasında görülen işlem hacmi ise 3 işlemde 653 bin 463,84 dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Kaloti Jewellery, Garanti Bankası, Rona Döviz, Nadir Döviz ve Uğuras Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

ALTIN 2 AYIN YÜKSEĞİNDEN GERİLİYOR

Altın fiyatlarının iki ayın yükseğine çıkmasının ardından bazı yatırımcıların kar satışına gitmek istemesi ile fiyatlar geriliyor. Platin ve paladyum ise Güney Afrika'da greve giden maden işçilerinin bu hafta işbaşı yapacağı beklentisi ile düşüyor.

Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar düşüş ile 1,310 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saat ile 12.05'te 1,312. 37 dolardan alıcı buldu. Altın, 20 Haziran Cuma günü 1,322.12 dolar ile 15 Nisan tarihinden bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Altın, geçtiğimiz hafta üst üste 3. haftalık yükselişini gösterdi. Altın fiyatlarının yükselişinde Amerikan Merkez Bankası Fed'in gösterge faizini kayda değer bir süre yaklaşık sıfır seveiyesinde tutacağını açıklaması ve Irak'ta yükselen tansiyon ile yatırımcının alternatif yatırım araçlarına yönelmiş olması etkili oldu.

Dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'de ise Şangay'daki altın kontratları 20 Haziran tarihinde düşüşünü ikinci güne taşıdı. SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları ise yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesi olan 782.62 ton oldu.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Analisti Victor Thianpiriya “Halen daha düşük altın fiyatları için bir önyargı var. Çin'den ciddi bir talebin olmaması ve yatırımcı varlıklarının yönünün belli olmaması buna katkı sağlıyor.” dedi.

Altın, Irak krizi ile Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik nedeniyle, 2011'den beri ilk defa üst üste iki çeyrekte değer kazanma yolunda ilerliyor. Altının 12 yıllık yükselişi, geçen yıl Fed'in ekonominin toparlanması sonucu teşviği azaltacağı beklentileri nedeniyle sona ermişti.

Ağustos vadeli altının onsu Comex'te yüzde 0.3 değer kaybıyla 1.313 dolara geriledi. ABD Commodity Futures Trading Commission verileri, yatırımcıların pozisyonlarını yüzde 30 artırarak 66.752'ye çıkardıklarını gösterdi.

Platinin onsu yüzde 0.4 düşüşle 1.451.75 dolardan işlem görürken, paladyumun onsu yüzde 0.2 değer kaybederek 820.23 dolar oldu. Güney Afrika Broadcasting Corp. Maden işçilerinin işe geri dönmek için İnşaat Derneği ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Güney Afrika en büyük platin ve en büyük ikinci paladyum üreticisi. Spot gümüşün onsu yüzde 0.4 kayıpla 20.7912 dolara geriledi.(BloombergHT)

ALTIN FİYATLARI İKİ HAFTADA YÜZDE 5.5 YÜKSELDİ

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı Irak'ta yaşanan kaosun etkisi ile 1.322 dolara yükselirken, böylece son iki haftada yatırımcısına yaklaşık yüzde 5,5 kazandırdı. İçeride altının gram fiyatı ise 83 liradan 90 liraya yükseldi. Bu artış altın sektörü temsilcilerini de şaşırttı.

Irak'ta yaşanan kaosun jeopolitik riskleri artırması ve ABD başkanı Barack Obama'nın Irak'a, sayıları 300'e kadar olmak üzere ilave Amerikalı askeri danışman göndermeye ve Bağdat ile Kuzey Irak'ta ortak operasyon merkezleri oluşturmaya hazır olduklarını söylemesinin ardından petrol fiyatlarındaki yükselişe paralel altın fiyatlarında da ciddi bir yükseliş görüldü.

Altının ons fiyatı bugün 15 Nisan'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.322 doları görerek, Irak'ta gerilimin başladığı geçen hafta başından beri yatırımcısına yaklaşık yüzde 5,5 kazandırdı.

Analistler, altının ons fiyatında jeopolitik risklerin fiyatlandığını petrol fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda altın fiyatında 1.325 ve 1.350 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini, jeopolitik risklerin azalması veya petrol fiyatlarında bir gerileme görülmesi durumunda ise kazançların geri verilebileceğini kaydediyor.

"Altında uzun vadeli kalıcı bir alım yapıldığı söylenemez"

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarındaki yükselişte petrol fiyatlarının hızlı yükselmesi ve Irak olayları etkili olduğunu belirterek, Irak'taki karışıklık sonucunda petrol fiyatlarında çok ciddi bir artış görüldüğünü söyledi.

Altının ilk başta buna hızlı bir tepki vermediğine dikkati çeken Kalyoncu, "Ancak petrol fiyatlarındaki yükselişin kalıcı olacağı beklentisi oluşmaya başladıkça özellikle dünden sonra Irak'taki rafineri de tehdit altına girince olayların biraz daha karışık bir hal alması ve bu bölgede hemen hızlı bir çözüm olmayacak beklentisi altında bir miktar alım getirdi" dedi.

Altında uzun vadeli kalıcı bir alım yapıldığının söylenemeyeceğini aktaran Kalyoncu, uzun vadeli kalıcı pozisyona giren yatırımcı profilinin şimdilik pek görülmediğini kaydetti.

Bunun da hemen hızlı bir geri çekilmenin olabileceğini gösterdiğini belirten Kalyoncu, Irak'ta tansiyon biraz düşerse veya petrol fiyatında geri çekilme görülürse altında da hızlı bir gerilemenin mümkün olabileceğini, petrol fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda ise altına olan talebin de artabileceğini söyledi.

"Altında ciddi bir fiziki talep yok. Fiziki yatırımcılarında bu yükselen fiyatları satış fırsatı olarak değerlendirdiklerini görüyoruz. Petrol fiyatları yatay kalırsa ya da aşağı yönlü hareket görülürse altında da 1.300 doların altına hızlı bir geri çekilme görebiliriz."

"Altın 1.300 - 1.320 dolar bandında tutunarak gelişmeleri fiyatlamaya çalışacaktır"

Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Ahmet Uluhan ise Fed'in varlık alımlarını sonlandırmasının ardından uzunca bir süre faiz artırımına gitmeme yönünde tavır ortaya koymasının piyasalar üzerindeki erken faiz artırım endişesini sonlandırırken, altında da tekrar yukarı yönlü atakların etkisini artırmasına neden olduğunu söyledi.

Irak merkezli gelişmelerinde endişeleri artırması ile altının öncelikle kritik 1.280 dolar kademelerini aştığını ve yukarı yönlü atakların 1.300 dolar üzeri kademelere doğru genişlediğini kaydeden Uluhan, Irak krizinin belirsizliğini koruması, krizin boyutlarının özellikle enerji piyasaları üzerinde olumsuz etkilerini sürdürmesi ve gelişmelere yönelik ABD yönetiminin "light yaklaşımı"nın piyasalarda endişelerin ve buna paralel güvenilir liman olarak altında talebin artmasına neden olduğunu belirtti.

Altının ons fiyatında 1.320 dolar seviyelerinin görülmesinin ardından bir miktar düzeltme geldiğinin görüldüğünü ifade eden Uluhan, "Altın 1.300-1.320 dolar bandında tutunarak gelişmeleri fiyatlamaya çalışacaktır. Şimdilik çözüm sürecine dair ABD yönetiminin tutumu merakla takip edilmeye devam edilecektir. Krizin boyutlarının büyümesi durumunda altının 1.330 - 1.350 seviyelerine doğru yeni bir atağa kalkması muhtemel görünüyor" dedi.

SEKTÖR BİLE ŞAŞIRDI

Geçtiğimiz haftalarda 83 lira seviyelerine kadar düşen gram altının fiyatının birkaç gün içinde 90 liraya çıkması, altın sektörü temsilcilerini de şaşırttı. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, şunları kaydetti:

"Sadece Irak'ta yaşananlar değil iç piyasada da doların yükselmesi de altın fiyatlarının yükselmesini sağladı diyebiliriz. Şu an bütün piyasalarda Amerika'nın Irak'a müdahale korkusu var. Bu da altında tepki yükselmelerine neden oluyor. Biz de bu olaylardan sonra altının yükselmesini bekliyorduk. Ancak 1 günde altının gramının 3 lira birden yükselmesi bizi bile çok şaşırttı. Ancak bu ani yükselişin böyle devam etmeyeceğini tahmin ediyoruz. Birkaç gün içinde fiyatların normal seyrine döneceğine inanıyorum. Ama önümüzdeki günlerde başka gelişmeler olursa bunun altın fiyatlarına yansıyacağı kesin."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 Temmuz Altın Fiyatları Çeyrek Yarım ve Tam Altın
3 Temmuz altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın fiyatı nedir? Yarım altın ...
Çeyrek altın fiyatı, Güncel Altın Fiyatları (Çeyrek Altın Ne Kadar? - Yarım Altın Ne Kadar? - Tam Altın Ne Kadar?)
Altında aylardır böylesi görülmedi. Altın Mart ve Haziran’ın son haftasından ...
Güncel Altın Fiyatları (Çeyrek Altın Ne Kadar? - Yarım Altın Ne Kadar? - Tam Altın Ne Kadar?)
Altında aylardır böylesi görülmedi. Altın Mart ve Haziran’ın son haftasından ...
 
Dolar, ABD istihdam verilerinin ardından yükseldi!
Bankalararası piyasada dolar/TL, ABD istihdam verilerinin ardından son ...
Memur Maaşlarında Son Durum Ne? Zam Ne Zaman Yapılacak?
Memur maaşları ne kadar? 2014 memur maaşları zammı ne kadar? 2014 Emekli ...
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Haziranda tüketici fiyat endeksi ...
 
Otogaza zam geldi!
Otogaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere litrede ortalama ...
Otobüs ve dolmuş el yaktı!
İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında kentte perakende fiyatı en ...
Altın fiyatları güncel –3 Temmuz perşembe (Altın Piyasası 2014 Döviz Kurumu)Canlı Takip
Altın fiyatları, altın fiyatları ne oldu, altın fiyatları düştü mü, altın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
moskova
ygs sonuçları
Ankara
Yeni Zelanda
Emporio Armani
takipsizlik kararı
iflas
Grip aşısı