E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'İslami aşırılıkla' mücadele planı! 

İngiltere Başbakanı Cameron, DAEŞ'e katılmak üzere Suriye ve Irak'a seyahat eden çocukların gidişlerini önlemek için ebeveynlerin pasaportları iptal ettirebileceğini söyledi.

20.07.2015 - 17:44
 İslami aşırılıkla  mücadele planı!

İngiltere Başbakanı David Cameron, DAEŞ'e katılmak üzere Suriye ve Irak'a seyahat eden çocukların gidişlerini önlemek için ebeveynlerin pasaportları iptal ettirebileceğini söyledi. 

Cameron, İngiltere'de çok sayıda Müslümanın yaşadığı Birmingham şehrinde yaptığı konuşmada hükümetin 5 yıllık "İslami aşırılıkla mücadele" planını açıkladı. 

"DAEŞ gibi terör örgütlerinin genç İngiliz Müslümanların beynini aşırı ve zehirli ideolojilerle yıkadığını" dile getiren Cameron, "Eğer genç bir erkekseniz beyninizi yıkayacaklar, vücudunuza bombalar saracaklar ve sizi havaya uçuracaklardır. Eğer genç bir kızsanız, sizi esir alacaklar ve taciz edeceklerdir. Bu, acımasız ve iğrenç DAEŞ gerçeğidir" dedi. 

Konuşmasında ebeveynlerin çocuklarının seyahatlerini önleyebilmek için pasaportlarını iptal ettirebileceklerini açıklayan Cameron, ülkedeki entegrasyon sorununa da değindi. 

"Birleşik Krallık'ta doğan ve büyüyen birçok kişinin kendini buraya ait hissetmediği trajik gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini" söyleyen İngiltere Başbakanı, entegrasyon konusuyla ilgilenilmesi için sosyal refah konusunda çalışmalar yürüten İngiliz hükümeti yetkilisi Louise Casey'i görevlendirdiğini ve gelecek yıla kadar Casey'nin konuyla ilgili öneriler içeren bir rapor hazırlayacağını kaydetti. 

Cameron'dan komplo teorisi vurgusu

11 Eylül 2001 ya da 7 Temmuz 2005 terör saldırılarıyla ilgili "bu saldırıları ülkelerin kendilerinin yaptığı" gibi komplo teorilerine inanılmaması gerektiğini vurgulayan Cameron, "DAEŞ ile ilgili, "(Bu kişiler Müslümanlara kötü davranan Batılılardan öç alıyor) yorumları yapanlara şunu hatırlatmak isterim; Kosova'dan Somali'ye kadar birçok ülkede Birleşik Krallık, Müslümanların katledilmesini önlemiştir. Müslümanları katledenler DAEŞ, El Kaide ve Boko Haram gibi gruplardır" diye konuştu.  

Cameron'ın açıkladığı İngiliz hükümetinin "İslami aşırılıkla mücadele" planında, medya ve internet aracılığıyla yayılan aşırıcı mesajların önlenmesi, okullar, üniversiteler ve hapishanelerde aşırıcı düşüncelerin ve radikalleşmenin kontrol edilmesi, İngiliz değerlerinin yayılmasının sağlanması gibi maddeler bulunuyor. 

İngiliz hükümetinin, parlamentonun açılmasının ardından sonbaharda aşırılıkla mücadeleyle ilgili yeni stratejisini açıklaması bekleniyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, "bazı gruplar ve kişilerin yasaklanması ile aşırıcıların kullandığı bazı mekanların kapatılması gibi yasal düzenlemelerin de stratejide yer alacağını" söylemişti. 

Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor, bu sayı nüfusun yaklaşık yüzde 5'ini oluşturuyor. İngiltere'den Suriye ve Irak'a yaklaşık 700 İngiliz vatandaşının, DAEŞ saflarında savaşmak için gittiği tahmin ediliyor. Gidenler arasında genç kızlar ve kadınlar da bulunuyor. 
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
350 Yıllık Mumya'dan Şoke Eden Ayrıntılar!
Aradan 350 yıl geçmesine rağmen kıyafetlerinin nasıl bu kadar korunduğu da merak konusu oldu.
Ve Yunanistan'da bankalar açıldı!
Yunanistan'da, sermaye kontrolleri uygulaması kapsamında 29 Haziran'dan ...
Alkollü bürokrat polise silah çekti!
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de trafikte alkollü yakalanan bir bürokrat silahla polisi tehdit etti.
 
FARC ateşkes ilan etti!
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) Küba’da devam eden barış ...
IŞİD, Bosna'da eğitim üsü kurdu!
İngiliz tabloid gazetesi Mirror, IŞİD'in Avrupa'nın göbeğinde, Bosna-Hersek'te, ...
Küba ve ABD arasında
2014 sonlarında onyıllardır süren düşmanlıklarından vazgeçen Küba ve ABD ...
 
ABD güçleri
Afganistan'ın Logar vilayetinde, Amerikan güçlerinin hava saldırısında ...
IŞİD, kendi AVM'sini açtı!
Irak ve Suriye’de terör estirmeye devam eden IŞİD, bir yandan da kontrol ...
Esad güçleri de durmuyor!

Rejim güçlerinin Türkmen Dağındaki Avanlı köyü ve çevresine ağır silahlarla ...

 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Recep Tayyip Erdoğan
Adana Demirspor
sınav stresi
ygs 2015
pkk
Barack Obama
Melo
deprem
istanbul 10