E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Avrupa Aslanı'nın İşi DESTAN: 1-0  

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde F Grubu'ndaki 5. maçında evinde Panathinaikos'u 1-0 yenerek gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi. Yunan ekibi karşısında Sarı-kırmızılılar'a galibiyeti getiren golü, 49. dakikada Mustafa Sarp kaydetti. Galatasaray, gruptaki son maçında 16 Aralık'ta Sturm Graz ile deplasmanda karşı karşıya gelecek

4.12.2009 - 11:05
 Avrupa Aslanı nın İşi DESTAN: 1-0

'Avrupa Aslanı', Pana'yı tek golle geçti, liderliği garantiledi! UEFA Avrupa Ligi'nde F Grubu'ndaki 5. maçında Panathinaikos'u konuk eden Galatasaray, rakibini 1-0 yenerek gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maça etkili bir biçimde başlamak isteyen Galatasaray, özellikle sağ kanadı kullanarak rakip kaleye indi, ancak istediği pozisyonları bir türlü yaratamadı.

Panathinaikos'un, rakip alandan itibaren topa sahip olma isteği nedeniyle oyun kurmakta zorlanan Sarı-kırmızılılar, istedikleri pas organizasyonunu sağlamayı başaramadı. Mustafa'nın ayağından rakip filelere giden tek top da ofsayt gerekçesiyle gol sayılmayınca, ilk yarıda 0-0'lık eşitlik bozulmadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, aradığı golü 49. dakikada buldu. Bu dakikada Mustafa Sarp'ın vuruşunda, Gilberto'ya çarpan top, ağlarla buluştu. 1-0

Golden sonraki 10 dakikalık bölümde beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Panathinaikos, önemli tehlikeler yaratsa da oyunun ilerleyen bölümlerinde Galatasaray, tekrar üstünlüğü ele aldı.

Hızlı ataklarla gol arayan rakibi karşısında Galatasaray, Nonda ve Keita'yla ikinci gole yaklaştı, ancak bu pozisyonlardan sonuç alamamasına rağmen sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı.

Galatasaray, aldığı bu galibiyetle puanını 13'e çıkarttı ve gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi. Panathinaikos ise 9 puanda kaldı.

Bu arada, UEFA Avrupa Ligi'nin 18 Aralık'ta Nyon'da çekilecek bir üst tur kura çekimine seribaşı olarak katılacak Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nden 12 grup ikincisi veya Şampiyonlar Ligi'nden gelen en kötü 4 üçüncüden biri ile eşleşecek.

Gruptaki diğer maçta ise Romanya'nın Dinamo Bükreş takımı, sahasında Avusturya'dan SK Sturm Graz'ı 2-1 yendi.

5. hafta maçları sonunda F Grubu'nda puan durumu şöyle:


TAKIMLAR: O G B M A Y P

---------------------------------------------

1-Galatasaray 5 4 1 - 12 3 13

2-Panathinaikos 5 3 - 2 4 4 9

3-Dinamo Bükreş 5 2 - 3 4 9 6

4-SK Sturm Graz 5 - 1 4 2 6 1

Galatasaray 1 - 0 Panathinaikos

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Tomislav Petka (Hırvatistan)

GALATASARAY: Leo Franco - Sabri, Gökhan Zan (Dk. 30 Barış), Servet, Hakan Balta - Kewell (Dk. 63 Keita), Mustafa, Mehmet Topal, Arda - Elano (Dk. 73 Ayhan), Nonda

PANATHINAIKOS: Tzorvas - Sarriegi, Rukavina, Kante, Vintra - Simao, Gilberto, Karagounis (Dk. 73 Ninis), Katsouranis (Dk. 62 Hristodoulopoulos) - Darlas (Dk. 46 Spiropoulos), Cisse

GOL: Dk. 49 Mustafa Sarp (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Arda, Kewell, Mustafa Sarp (Galatasaray) / Darlas, Cisse (Panathinaikos)

MAÇTAN DAKİKALAR

Ve karşılaşma, ev sahibi ekip G.Saray'ın vuruşuyla başladı. Temsilcimize sonsuz başarılar dileriz...

10'da G.Saray'da topla hareketlenen Arda, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun sağ köşeden ön direğe ortasında Elano, topa istediği gibi vuramadı. Panathinaikos defansı, tehlikeyi uzaklaştırdı.

19'da Ali Sami Yen Stadı'nda son derece ilginç bir an yaşandı. G.Saray'ın sol taraftan gelişen atağında, Elano ceza sahasına doğru ortaladı. Nonda'dan seken top, Mustafa Sarp'ın önüne kalırken; bu futbolcu aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Baştan golü veren maçın hakemi, ardından yardımcısının da uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

30'da G.Saray'da sakatlanan Gökhan Zan oyuna devam edemedi. Bu futbolcunun yerine Barış Özbek oyuna dahil oldu.

36'da Panathinaikos'un ani gelişen atağında, cez sahasında Cisse, Mehmet Topal'dan önce topa müdahale ederek yerden bir vuruşla kaleyi yokladı. Kaleci Leo Franco, köşeden topu kornere çeldi. Panathinaikos, üst üste kazandığı köşe atışlarından sonuç alamadı.

41'de G.Saray'da nefis hareketlerle rakiplerinden topu kurtaran Arda'nın yerden pasında ceza sahasında topla buluşan Barış, sağ çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

43'te G.Saray, Kewell'la gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ kanattan Sabri'nin ceza sahasına ortasında kaleci Tzorvas'ın boşa çıktığı topta arka direkte Kewell kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

İlk yarının geri kalan bölümünde iki takım da rakip kalede etkili olamazken, taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Ve karşılaşmada ikinci yarı, konuk ekip Panathinaikos'un vuruşuyla başladı. Temsilcimiz G.Saray'a bir kez daha başarılar dileriz...

49'da goool... Goool... Goool... G.Saray, Mustafa Sarp'ın golüyle 1-0 öne geçiyor... Bu dakikada G.Saray'ın sol taraftan kazandığı serbest atışta Arda ceza sahasına ortaladı. Kale önünde Nonda'dan seken topa, Mustafa Sarp vurdu. Gilberto'ya da çarpan top, kaleci Tzorvas'ın sağından ağlarla buluştu. 1-0

55'te G.Saray kalesi büyük bir tehlike atlattı. Simao'nun ceza sahasına doldurduğu topta Rukavina, kaleci Leo Franco'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda kafayı vurdu. Top, yandan auta çıktı.

56'da Panathinaikos etkili gelmeye başladı. Servet'ten topu kurtaran Cisse, ceza sahasına girdi ve sağ çaprazdan yerden sert bir vuruşla kaleyi yokladı. Kaleci Leo Franco, köşeden topu kornere çeldi. Yunan ekibi, köşe atışından sonuç alamadı.

62'de G.Saray, Nonda'yla ikinci gole çok yaklaştı. Arda'nın pasında topu kontrol eden Nonda, ceza yayının gerisinden yerden bir vuruşla şansını denedi. Top, yandan auta çıktı.

78'de G.Saray'da topla ceza sahasına giren Keita, sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Tzorvas'ta kaldı.

Maçın son bölümlerinde iki takım da skoru değiştirmeyi başaramazken, G.Saray sahadan 1-0 galip ayrıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UEFA Avrupa Liginde Alınan Toplu Sonuçlar:
Futbolda UEFA Avrupa Ligi’nde 5. hafta mücadelesi, dün akşam yapılan 12 maçla tamamlandı.
Avrupa Ligi Galatasaray'ın işi
Galatasaray, Panathiakos'u Mustafa Sarp'ın golüyle 1-0 yendi ve Avrupa Ligi'nde grubu lider bitirdi
Arda Turan Zirveyi Zorluyor
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) bu ...
 
Gözler Serena'ya Çevrildi
Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın yetkilileri, ...
NBA'de Rekor Gecesi
NBA'de dün gece sabaha karşı oynanan karşılaşmalarda yeni rekorlara imza atıldı.
Maçın Yıldızı Konuştu
Fenerbahçe'nin Twente'yi yendiği maçta karşılaşmanın tek golünü atan Lugano ...
 
F.Bahçe'ye Sercan Tuzağı
Yerli transfer piyasasının gözde ismi Bursasporlu Sercan Yıldırım konusunda ...
Rüştü: Kariyerimle Oynadı
Radyospor'da yayınlanan "Özgür Sancar ile Haber Özel" programına katılan ...
İlk Aday Rodrigo Tello
Beşiktaşlı Delgado’nun geçirdiği sakatlığı ardından 6 ay sahalardan uzak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Serdar Ortaç
TCMB
Sosyal Medya
yakmak
Ezgi Mola
Emre Belözoğlu
Manchester City
Akhisar Belediyespor