E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM STRATEJİSİ: “KİMLİKSİZLİK VE OMURGASIZLIK”
23 Mayıs 2023 Salı

14 Mayıs 2023 günü hem yapılan seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı yarışı ilk turda bitmedi.

Recep Tayyip Erdoğan ilk turda %49.52, Kemal Kılıçdaroğlu %44.88 oy aldı.

Kılıçdaroğlu ve çevresi, seçmen tabanında ilk turda kazanacakları yönünde ciddi algılar oluşturdu. Fakat netice hiç de bekledikleri şekilde olmadı. Bu netice benim için sürpriz olmadı.

Burada iki adaydan hangisinin seçilebileceği ihtimalinden ziyade, Kılıçdaroğlu ve diğer CHP’li yöneticilerin söylem ve tutumlarıyla, seçim sürecinde seçmenlerin iradesi üzerinde etki meydana getiren CHP’ye mensup oldukları kabul edilenlerin, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’a yönelik yaptıkları değerlendirmelerle toplum zihninde şekillenen kimliği; kimlik algısı tahlil edilecektir.

Burada, “efendim, HDP yasal bir partidir, ayrıca HDP’lilerin tercihleri, söylemleri bizi alakadar etmez” şeklindeki savunmalar bu değerlendirmelerimizde dikkate alınmayacaktır. Çünkü burada maksadımız, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere çeşitli kişilerin, partililerin, CHP tabanına mensup olduğu düşünülen kişilerin söylemlerinin, seçmenler nezdinde meydana getirdiği tesirler, bu konuda CHP’nin kimliğine ilişkin insanların zihinlerde fiilen oluşan algılar belirlenecektir.

Kılıçdaroğlu’nun Vaadlerindeki Tutarsızlıklar

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs öncesi seçim propagandalarında izlediği politikalarla, 14 Mayıs sonrasındaki vaad ve söylemlerinin inanılmaz düzeyde farklılaştığı görüldü. Kısaca birbiri ile uyumlu olması mümkün olmayan tutum, vaad ve söylemler dillendirildi.

Bu tutarsızlıklara bir de Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakını destekleyeceği yönündeki açıklaması eklenince, Kılıçdaroğlu, kılavuzunu kaybetmiş, muvazenesi bozulmuş kaptana döndü.

Kılıçdaroğlu’nun Terör Örgütleriyle Dansı

Kılıçdaroğlu’nun en büyük “kimlik” sorunu, “terör örgütleri” ile ilişkili olanıdır.

Burada Kılıçdaroğlu ve ekibinin iki terör örgütü ve uzantıları ile olan ilişkilerine temas edilecektir; bunlar FETÖ ve PKK’dır.

Önce şu belirlemeyi yapmak lazım. Bir partinin yöneticilerinin ve etkili çevrelerinin terör örgütleri ile olan ilişkilerle alakalı toplumda oluşan algılarla, bu ilişkileri inkâr etmeye yönelik çabalar çatıştığında, toplum inkâr çabalarına inanmaz. Bu durumda toplumsal algılar baskın gelir.

İkinci belirleme şu şekildedir. Genel olarak isim zikretmeksizin, terörle alakalı genel bir lanetleme yapan bir parti, bir terör örgütü ve uzantıları ile ilişki içindeyse, onlarla içli-dışlı, onların desteklerinden hoşnut görünme manzaraları sergiliyorsa, ilişkili oldukları izlenimi verdikleri terör örgütleri ile olan ilişkileri bağlamında bu lanetlemelerin pek bir anlamı kalmaz.

Kılıçdaroğlu ve Parti’sinin PKK ve Uzantıları ile Olan İlişkisi

Burada bazı sorular sormak istiyorum.

CHP’liler, PKK terör örgütü ile arasına ne kadar mesafe koymaktadır?

CHP’liler, PKK ve uzantılarını (KCK, YPG, PYD) terör örgütü olarak görmekte midir?

CHP’liler, çok sıkı ilişki içinde oldukları HDP’yi PKK ile ilişkili görüyorlar mı?

CHP’liler, Ülkemizde 40.000’den fazla şehidimizin kanını döken PKK terör örgütünün burada adını zikretmeyeceğim çok sayıda baronlarının, çok hararetli bir şekilde Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için yaptıkları desteklerden rahatsızlar mı? Bu ilişkilerden rahatsız değillerse, bir kimlik ortaya koyuyorlar demektir; ama rahatsızlarsa neden bu konuda bir açıklama yapmıyorlar?

Bütün bu sorulara ilişkin CHP’lilerin kendilerini toplum nezdinde aklayıcı yönde cevaplar vermemeleri, bu partinin PKK ile olan ilişkilerle alakalı kimliğini algısal düzeyde sorunlu kılıyor.

Kılıçdaroğlu ve taraftarlarının PKK ve uzantıları ile olan ilişkileri ile alakalı birkaç misal vermek istiyorum.

14 Mayıs öncesinde, PKK’nın mutlak güdümünde olduğuna inanılan HDP’li yöneticilerin Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik desteğinin sağlanması için,  Millet İttifakını temsil eden Kılıçdaroğlu ile HDP arasında ittifak yapıldı. Her ne kadar bir resmi ittifak metni imzalamasalar da, karşılıklı vaad ve mutabakat metinleri temelinde, bir uzlaşı sağladılar. Bu uzlaşı kapsamında, seçimlere Yeşil Sol Parti listesinden giren HDP’liler, Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday göstermediler ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini aleni bir şekilde kamuoyuna açıkladılar.

Sadece bu uzlaşma ile de yetinilmedi.

PKK güdümlü HDP’nin içinde yer aldığı Yeşil Sol Parti flamalarının çok yoğun olduğu, “dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan”, “başkan Selo, başkan Selo” sloganlarının atıldığı, İmamoğlu’nun eşinin PKK’nın zafer işaretini yaptığı, Kılıçdaroğlu’nun “PKK terör örgütü ile ilişkileri sebebiyle görevlerinden alınan belediye başkanlarının yerine atanan kayyum uygulamasına son vereceği”, “Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılacağı” yönünde vaadlerde bulunduğu, Van mitinginde toplumsal hafızada, CHP ile PKK güdümlü HDP/Yeşil Sol Parti bütünleşmesi manzaraları, bu manzaralarla şekillenen bir CHP kimliği ortaya çıktı.

PKK güdümlü HDP/Yeşil Sol Parti CHP/Millet İttifakı bütünleşmesi ilişkileri bununla da bitmedi,  çok sayıda Kandil baronu Kılıçdaroğlu’na çok hararetli destek açıklamaları yaptılar.

Kandil baronlarından terörist başı Murat Karayılan: “(Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi neticesinde) 14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir” dedi.

Ayrıca Karayılan gibi, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Bese Hozat gibi diğer PKK’lı elebaşları da, yaptıkları açıklamalarla Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi çağrısında bulundular.

Bunlar dağdakilerin Kılıçdaroğlu’na yönelik yoğun destek sözleri.

Bir de CHP’lilerin yasal parti dedikleri HDP’nin terörle alakalı duruşunu ve amacını ortaya koyan eş genel başkanı Pervin Buldan’ın açıklamalarına bakalım:

“Suriye’de elde edilen statü çok yakın zamanda Türkiye’de de Kürt halkının mücadelesiyle elde edilecektir. Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız Türkiye’ye gelmelidir. Türkiye’de siyaset yapmalıdır. Sayın Karayılan, Sayın Bayık, Sayın Ok, Sayın Ronahi Serhat, Sayın Sülbüs Peri (hepsi, PKK’nın terörist elebaşları). Bu insanlar dağlarda. …bu insanlar üçüncü aşamada gelip burada siyaset yapmalıdır”.

Şimdi bütün bunlar, toplumsal hafızada CHP’nin kimliği ile alakalı algılar oluşturuyor. Bu algıların oluşumunda Cumhur İttifakını suçlamak, toplum nezdinde kendi kirli ilişkilerinin üzerini örtme çabasından başka bir mana ifade etmemektedir.

Bütün bu kirli kimlik oluşumu sonrasında, sağduyulu, yaşını-başını almış, kemalatın zirvesinde yer alan, CHP’liler tarafından cahil olarak nitelenen basireti açık vatandaşlarım, çok açık bir şekilde Kılıçdaroğlu’na şu sözleri sarf ediyorlar:

“Sen niçin PKK’yı, terörü destekliyorsun, neden Apo’yu serbest bırakacaksın”.

Kılıçdaroğlu, bütün bu yaptıklarından sonra, hayır bizim terörle ilişkimiz yoktur sözünü hangi tonda ve frekansta söylerse söylesin, geniş toplumsal kesimler nezdinde bu söylediklerinin bir karşılığı olmayacaktır.

Bütün bu yaşananlarla şekillenen terörle iltisaklı CHP kimliği, 14 Mayıs sonrasında bir anda görüntü değiştirdi, bu süreçte Ülkücü-milliyetçi kimliğe bürünme teşebbüsü gerçekleşti.

Cem-i zıddeyn muhaldir; yani iki zıddın aynı anda, aynı zatta bulunması imkânsızdır.

Bu sözü biraz açalım. Bir kâğıdın tamamı hem siyah-hem beyaz olamaz; bir cisim aynı anda hem +1000 derece sıcak hem de -1000 derece soğuk olamaz; bir kişi aynı anda hem Müslüman hem kâfir olamaz; bir kişi aynı anda hem Türk milliyetçisi hem de ayrılıkçı PKK’lı olamaz. Bunların sayısı çoğaltılabilir.

CHP’lilerin hiçbir terör örgütü ile irtibatlı olmadıklarını söylemeleri, onların PKK güdümlü HDP ile olan ilişkilerini toplum nezdinde masumlaştırmıyor.

Hatta terörle ilişkilerinin olmadığı yönündeki söylemler yanında PKK ile ilişkili bir görüntü sergilenmesi, CHP’lilerin PKK’yı terör örgütü olarak görmedikleri yönünde algıya sebep oluyor. Elbette ki toplumda bu algıyı oluşturan CHP’lilerin bizzat kendileridir.

Tekrar cem-i zıddeyn sözüne dönelim. CHP milliyetçi bir parti midir, yoksa PKK ile ilişkili bir parti midir”. Bu iki kimliğin bir arada bulunması, eşyanın tabiatına aykırıdır.

Al sana bir CHP kimliği!

Bazı milliyetçi, vatanperver, inançlı vatandaşlarımız bu partiye, bu kimlik karmaşası içinde nasıl oy verecekler; bunlardan oy vermelerini beklemek makul değildir?

CHP’nin FETÖ’cülerle İlişkileri ile Şekillenen Kimliği

Benzer durum CHP’lilerin FETÖ ile olan ilişkilerinde de söz konusudur.

FETÖ, bir terör örgütümü dür?

CHP’lilerin, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna dair bir beyanına rastlamadım.

CHP’liler, sadece AK Partili yöneticilerin, 17-25 Aralık öncesi dönemlerde FETÖ’cülerle olan ilişkilerine yoğun vurgular yapıyorlar. CHP’liler, 17-25 Aralık sonrasında ve özellikle 15 Temmuz sonrası süreçte, AK Parti iktidarının FETÖ terör örgütüne karşı yürüttüğü yoğun mücadeleyi örtmeye çalışıyorlar.

Bu yetmediği gibi, bir de FETÖ ile işbirliği manzaraları sergiliyorlar. CHP’nin FETÖ terör örgütü ile ilişkileri ile şekillenen kimliğinin oluşumuna katkı sağlayan bazı açıklamalar:

FETÖ ihanet örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz ihanet kalkışması, CHP’lilere göre, bir “kontrollü darbedir”, “bir tiyatrodur”.

“Asıl darbe 15 Temmuz değil, 21 Temmuzdur (OHAL ilan kararının alınma tarihi)”.

Kılıçdaroğlu: “Bütün KHK’lıları; yani 15 Temmuz ihanet kalkışmasına katıldıkları için AK Parti iktidarı tarafından çıkarılan KHK ile atılan tüm FETÖ’cüleri, mağdur oldukları için görevlerine iade edeceğiz”.

Bu mahiyetteki açıklamalar daha da çoğaltılabilir.

Bütün bunlara ilave olarak, ülke içinde ve ülke dışında, her türlü medya araçları vasıtasıyla FETÖ’cü unsurların bütün güçleri ile Kılıçdaroğlu’na destek vermeleri, yukarıdaki açıklamaları tamamlayıcı mahiyettedir.

14 Mayıs seçimlerini kaybedince, Kılıçdaroğlu, bir anda sabun gibi yer değiştirme görüntüsü vererek, AK Parti FETÖ ilişkilerini vurgulamaya başladı. Maksadı, Sinan Oğan’a oy veren seçmenlerin gönlünü çelmek.

Şimdi halkın zihninde oluşan algıyı resmetmek için şu belirlemeler yapılabilir:

Nasıl PKK ve uzantılarının efendisi ABD ise, FETÖ’nün efendisi de ABD’dir. PKK ve FETÖ ile CHP arasındaki olumlu ilişkiler, ABD’yi mutlu etmektedir. Bu mutluluğun bir neticesi olarak, tüm yabancı basın organları Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için Erdoğan’a yönelik, karalama kampanyaları yaptılar. Yani, PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri gibi CHP’nin efendisinin de ABD olduğu yönünde algılar oluştu. CHP’liler, vatandaşların bu yöndeki algılara sahip olmalarından dolayı, gerek bu vatandaşları gerekse Cumhur İttifakı’nı suçlamasınlar. Çünkü bu algıların gerçek failleri bizzat kendilerinin yukarıda sözünü ettiğim politika ve uygulamalarıdır.

CHP’nin Depremzedelere Yönelik İlişkilerle Şekillenen Kimliği

CHP’nin halk nezdinde şekillenen kimliğine ilişkin bir diğer algı da, depremzedelere yönelik söylem ve tutumlardır.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, depremzedelere bedava ev yapacağını söyledi. Bu söylem halk nezdinde pek inandırıcı olmadı ki, depremzedelerin çoğu Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye oy vermedi.

Bunun üzerine, birden CHP’liler depremzedelere yönelik aşağılayıcı söylemler dile getirmeye başladılar.

Dahası, bazı belediyeler, depremzedelere yönelik barınma faaliyetlerini durdurdu. Bazı belediyeler, depremzedelerin çadırlarını söktüler, bazıları, sularını kestiler. AK Parti, kendisine en az oy veren bir şehre, en kısa sürede bir hastane yaparken, CHP’lilerin depremzedelere yönelik bu tutumu, depremzedeler nezdinde CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun kimliğini LEKELEDİ.

Hele ki, bazı CHP’li sosyal medya trolleri, depremzedelere yönelik aşağılayıcı, hakaret edici paylaşımlar yaptılar. CHP’liler bu açıklamalarla alakalı kınayıcı beyanlarda bulunmadılar. “Sükut/susmak ikrardan gelir; susmak, kabul etmektir” sözünde olduğu gibi, CHP’lilerin suskun tutumu, bu kesimlerin bu yöndeki açıklamalarının CHP ve Kılıçdaroğlu tarafından onaylandığı şeklinde anlaşıldı. Depremzede vatandaşlarla, onların acılarını ruhlarının derinliklerinde paylaşan vatandaşlar nezdinde, Kılıçdaroğlu ile bu kesimlerin bu hayasızca söylemleri bütünleşmiş oldu.

Depremzedelere yönelik bu aşağılayıcı tutumları, “bazı depremzedelerin Ak Parti’ye oy vermelerinin cahillik olarak aşağılanması” şeklindeki jakoben söylemler izledi.

CHP destekçisi Fatih Portakal, AK Parti ve Başkan Erdoğan’a oy atan seçmenleri hedef alarak, “Gideceğim tekrar oyumu severek, isteyerek (Erdoğan’a) vereceğim diyor. İşte ben buna KÖR CAHİL diyorum. Bu insanı aydınlatamazsınız” dedi.

CHP’li olduklarına inanılan bu kesim, kendilerini toplumun üstünde, onların velinimeti olarak görmektedirler. Onlar, toplum için iyi olanı sadece kendilerinin bildiklerine inanırlar. Bu da, toplum üzerinde sivil vesayet düzeninin ortaya çıkmasına yol açıyor. Bu kesime göre, halk, cahil, güdülmesi gerekli sürü, kısaca CHP’li olmadıkları sürece bunlar değersiz yaratıklardır.

Bütün bunlardan sonra sormak isterim, CHP’nin gerçek kimliğini bilen var mı?

CHP’nin kimliğini şekillendiren unsurlar, milliyetçilik midir, PKK taraftarlığı mıdır; FETÖ’cülerle işbirliği midir, FETÖ’cülere karşıtlık mıdır; hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün depremzedelerin acılarının paylaşılması mıdır yoksa, Kılıçdaroğlu’na oy veren depremzedelerin acılarını paylaşıp Erdoğan’a oy verenleri düşman görerek onların ölüme terk edilmesi, onlara yaptıkları yardımların haram edilmesi midir; halkın ayrım gözetmeksizin genel irfanına güvenmek midir, halkın kendilerine oy vermeyen kesimlerini hakir ve aşağılık görmek midir?

Maalesef, CHP’nin net bir kimliği yoktur. Varsa da, bizzat CHP’liler bu kimliği bilinmez, karalanmış metin haline getirilmektedir. Bu belirsiz, karalanmış kimlikle halkın kendilerini iktidara taşımaları mümkün değildir.

Nihaî Bir Belirleme Daha Yapmak İstiyorum.

Aslında CHP’nin içinde de yukarıda sözünü ettiğim hususlardan ciddi manada rahatsızlık duyacak önemli kesimlerin var olduğu söylenebilir. Ama bu kesimler, sadece CHP’nin yayın organlarını izledikleri, kendilerine göre muhalif olan TV’leri kesinlikle izlemedikleri, sosyal medyada sadece kendi çevreleri ile ilişkili oldukları için, burada sözünü ettiğim ve esasen çoğu milliyetçi/ulusalcı/terör karşıtı CHP’liler bu gerçeklikleri göremiyorlar. Bunların basiretleri, kimliği bulanık CHP’li yöneticilerle medya unsurları tarafından bağlanmaktadır. Çoğu yalanlar, bilinçli olarak aksi yönde oluşturulan yalan temelli algılar, bu kesimlerin basiretlerini kör ediyor.

Bu durum, Sözcü Gazetesinin eski yazarlarından gazeteci Yılmaz Özdil, tarafından şu şekilde ifade edilmiştir: “Siz bugün Halk TV seyrederseniz, Sözcü Gazetesi okursanız veya Tele1 seyrederseniz, Cumhuriyet Gazetesi okursanız, dersiniz ki ‘AK Parti bitmiş ya CHP ilk seçimde yüzde doksanla seçimi kazanır’. Siz gazetecilik yapmanız gerekirken kendi kişisel menfaatleriniz gereği halka yalan söylüyorsunuz”.

Bu medya esareti ile CHP tabanının yakın gelecekte CHP’yi terk etmeleri pek muhtemel görünmüyor. CHP’li yöneticilerle diğer algı oluşturucular bu gerçekliği bildikleri için, sürekli basiret bağlama operasyonlarını yeniliyorlar. Bu kesimler, en bariz yalanların ve kandırmaların bile, yüzde yüz doğru olduğuna inandırılıyorlar. Hatta bir eski CHP milletvekili (D.Ç.) o kadar ileri gidiyor ve tabanlarını kandırmakla iftihar ediyor ki, televizyonda şu açıklamayı yapıyor:

“Seçmenimizi kandırdıksak size ne?”.

Bu söz, CHP zihniyetinin, “kendilerine oy verenleri yalanlarla kandırabilecekleri, tamamen edilgen konumda kabul ettikleri sürüler” olarak gördüklerini göstermektedir.

Kısaca, CHP kimliği, tutarlı değildir; oynaktır; çevir kazı yanmasın türündendir.

Bu kadar değişken, oynak, istikrarsız bir kimlik, topluma güven vermemektedir.

Bu kimlik o kadar omurgasız ve tutarsız ki, halkın en uçtaki birbirlerine zıt kesimlerini tatmin etmek görüntüsü altında, onları mutlak aldatıcı yönde görüntüler sergilemektedir.

CHP tabanı, kendilerine yönelik uygulanan sürü politikasından kurtularak, partilerine yönelik daha sorgulayıcı bir bilince eriştiklerinde, ya bu yöneticiler tabana kuvvet kaçacaklar, ya da bu partinin kimliği daha belirgin, net, şeffaf, tutarlı bir kimliğe bürünecektir.

Burada, temel sorun CHP’nin algısal düzeyde şekillenen kimliğinin ne olduğunun belirli olmamasıdır. Bunu tamamlayıcı bir diğer temel sorun da, terörle bütünleştikleri halde bunun gizlenmesi çabaları, bunlar yapılırken de kendilerine muhalif insanların KÖR CAHİL konuma düşürülmeleri, kendi tabanlarının beyinlerinin uyuşturulmasıdır.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 12191 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
14 MAYIS SEÇİMLERİNDE REHAVETE KAPILAN KAYBEDER
5/9/2023
CHP VE HDP’NİN ÖZERKLİK VAADİ: TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASININ ÖN AŞAMASI MI?
4/26/2023
MİLLET İTTİFAKININ PKK GÜDÜMLÜ HDP’YE MAHKÛMİYETİ
4/13/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİ: İYİCE PRESLENEN İYİ PARTİ İLE HDP İTTİFAKI
4/1/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (3)
3/15/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (2)
3/4/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (1)
2/21/2023
VAKİT, KİN VE HUSUMET DEĞİL, DUA VE VEFA VAKTİDİR
2/10/2023
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE SAĞLANMASINA GEREK VARMI?
1/27/2023
6’LI MASANIN 6+1 FORMÜLÜ YÖNETİMDE NE KADAR İŞLEVSEL OLABİLİR?
1/12/2023
İMAMOĞLU, MENDERES VE ERDOĞAN’IN MAHKÛMİYETLERİ: HANGİSİ MAĞDUR?
12/25/2022
CHP GAYRI MİLLÎ BİR PARTİ MİDİR?
12/12/2022
SAHİPSİZ KÖPEKLERE BARINAK YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ
11/28/2022
PKK DİYE MÜSTAKİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR: “NOKTA”
11/17/2022
AB ÜYESİ ÜLKELERİN POLİTİKA ÜRETME YETERSİZLİĞİNİN AĞIR BEDELLERİ
11/8/2022
AİLENİN SAPKINLIK VE SALDIRILARA KARŞI KORUNMASI: 30 EKİM YÜRÜYÜŞÜ
10/28/2022
AVRUPA ADALET DİVANI: SEVSİNLER SİZİN ÇOĞULCULUK ANLAYIŞINIZI
10/16/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (6)
10/5/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (5)
9/25/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (4)
9/14/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (3)
9/4/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (2)
8/24/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (1)
8/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (5)
8/2/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (4)
7/23/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (3)
7/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (2)
7/3/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (1)
6/22/2022
AMERİKADA BİR CİNSEL SAPIK DAHA “VAHŞİCE” İDAM EDİLDİ(!?!?)
6/10/2022
II. ABDÜLHAMİD: MUTLAK İSTİBDADÇI, KIZIL SULTAN MI?
6/2/2022
EVLADLARINI BU VATAN UĞRUNA ŞEHİD VERENLER İÇİN EN ACI OLAN…
5/26/2022
DEMOKRATİK YOLLARLA DEMOKRASİYE GEÇİŞ: 14 MAYIS 1950
5/17/2022
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ KARARININ İPTALİ: YENİ BİR 367 VAKASI OLUR
5/7/2022
VAAAYYY BEEEE OSMAN KAVALA MELEKMİŞ(!?!?)
4/27/2022
PAÇALARI KANLA KİRLİ BİR ÜLKE “TÜRKİYENİN SİCİLİ BOZUK” DEMİŞ
4/20/2022
MANSUR SAVAŞ’IN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLME İHTİMALİ VAR MI?
4/12/2022
PAKİSTAN’DA NELER OLUYOR?
4/5/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM: SİSTEMİN “FİŞ”LE CİHAZA BAĞLANMASI
3/27/2022
AYM’NİN MEVCUT HÜKÜMET SİSTEMİNİ KİTLEYEN KARARI
3/19/2022
UKRAYNA: BÜYÜKLER TEPİŞİR, OLAN KÜÇÜKLERE OLUR!
3/11/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI: BOOOOM
3/4/2022
TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
2/25/2022
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ADNAN METİN 25 Mayıs 2023 Perşembe 05:54

TAMAM DA BENZETTİN GİBİ FAZLASI DA VAR. YALAN VE İFTİRA ANINDA ÇARPITMA ÇARK ETME KIRIRMA DANSOZLER GİBİ. VELHASIL AT İZİ İT İZİNE SAPLA SAMANI BİR BİRİNE KARŞIK 6 7 9 10 EN SON KATILIM İLE 11 KİŞİLİK YAMALI BOHÇA VE AVRUPANIN ÜLKEMİZDEKİ VATAN BÖLMESİ İÇİN HAZIRLADIĞI TÜRKİYE VATAN HAİNİ FUTBOL TAKIMI VE AVRUPANIN VE ÖCALAN IN SAZ ARKADAŞLARI. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ KOLAY GELSİN CUMANIZ MÜBAREK OLSUN. SELAMÜNALEYKÜM.

Yorumu oyla      40      43  
Misafir 24 Mayıs 2023 Çarşamba 09:35

cehape hakındakı montaş video icin ne diyceksinis sayın yazar. sayın cumhurbşkanı da montaj oldunu ifade eylemisti. saygılarımla sayın ADNAN KÜÇÜK

Yorumu oyla      40      39  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
twitter
Belçika
nato
1. Lig
Kuzey Kore
sanayi
Mersin İdmanyurdu
Vedat İnceefe