E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yunanistan Başbakanı Çipras: 'Önemli kararlara' hazırlanıyor!

Yunanistan'da 20 Ağustos’tan sonra hızlı siyasi gelişmeler bekleniyor. İktidar partisinden farklı sesler yükselirken, erken seçim ihtimalinin arttığını belirtiliyor.

17.08.2015 - 10:56
Yunanistan Başbakanı Çipras:

 Yunanistan'da, yardım anlaşmalarını reddederek farklı bir ekonomi politikası vaadiyle iktidara gelen SYRIZA’nın Avrupalı kurumlarla yeni bir anlaşma imzalaması parti içinde bölünmelere neden olurken, erken seçim tartışmaları da yüksek sesle dillendirilmeye başladı.

Başbakanlık Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Avrupalı kurumlarla altı aylık müzakereler sonucunda varılan anlaşmayla ilgili mecliste yapılan oylamada SYRIZA’nın 40’ın üzerinde milletvekilinin hükümete karşı oy kullanmasının ardından Başbakan Aleksis Çipras’ın önemli kararlar almaya hazırlandığı belirtildi.

Hükümetin şu anda Avrupalı kurumlarla “Üçüncü Yardım Anlaşması”nın imzalanması ve bu kapsamda Yunanistan’a verilmesi beklenen kredinin ilk bölümünün tahsilatına odaklandığı ifade edilen açıklamada, Başbakan Aleksis Çipras’ın 20 Ağustos’tan sonra siyasi alanda yapacağı hareketleri belirlemek için bazı hükümet üyeleriyle bir araya geleceği ve ülkenin siyasi yaşamında "süratli gelişmeler yaşanacağı" belirtildi.

Erken seçim ihtimali artıyor

Bağımsız Yunanlılar Partisi’nin (ANEL) desteğiyle iktidarda bulunan Çipras hükümetinin, yeni anlaşmayla ilgili oylamadan sonra meclis çoğunluğunu yitirdiğini değerlendiren uzmanlar, Çipras'ın daha önce SYRIZA içinde bölünme olması durumunda iktidarı sürdürmesinin mümkün olamayacağı açıklaması yaptığına dikkate çekiyor ve ülkenin kısa zamanda yeni bir erken seçime sürüklenmesi olasılığının güç kazandığını ifade ediyor.

Başbakan Çipras, oylama öncesinde yaptığı açıklamada, SYRIZA’nın bazı milletvekillerinin hükümete karşı oy kullanmalarının kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayarak hükümetin meclis çoğunluğunu kaybetmesi halinde sonbaharda olağanüstü kongreye, daha sonra da erken seçime gideceği uyarısında bulunmuştu.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngilizler, Kraliçeye katil dediler!
Kraliçe II. Elizabeth, gelini Diana'nın kaza yaptığını öğrendiğinde, ''Biri ...
Mısır Refah Sınır Kapısı'nı açtı

Refah Sınır Kapısı 4 gün süreyle "çift taraflı" olarak geçişlere açık kalacak.

Brezilya'da protestolar büyüyor!
Brezilya'da hükümeti yolsuzlukla ve ekonomik durgunluğa neden olmakla ...
 
Şaşırtmayan iddia:
IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD'li yardım görevlisi Kayla Mueller'e ...
Esad'a 6 savaş uçağı gönderdi
Rusya, Suriye krizi öncesi imzalanan anlaşmalar çerçevesinde Suriye’ye ...
Saddam'ın kardeşinin cenazesi kaçırıldı
Saddam Hüseyin'in hayatını kaybeden üvey kardeşinin cenazesinin kaçırıldığı öne sürüldü.
 
Arap Birliği IŞİD için toplanıyor!
Arap Birliği, IŞİD'e karşı yardım talep eden Libya'nın talebini görüşmek ...
Endonezya uçağının enkazı bulundu!
Endonezya'da 54 yolcu ve mürettebatıyla kaybolan uçağın enkazı Papua bölgesinde bulundu.
'Kayıp' uçağın enkazına ulaşıldı!
Endonezya'da 54 kişiyi taşırken kuleyle irtibatı kesilen yolcu uçağının ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
trabzonspor
Chelsea
İsveç
haberler
yakmak
voleybol
kardeş
Murat Yıldırım