Bu girişimin amacı ise Dünya’ya en yakın ikinci yıldız olan Alpha Centauri‘ye bir ziyaret gerçekleştirmek. Hem de 20 yıl gibi oldukça kısa bir sürede. Milner bugün New York City’de bulunan One World Trade Center’da yaptığı toplantı da insanlık tarihinde ilk kez yıldızları gözlemlemekten ileriye gidip onlara ulaşmaya çalışılacağını açıkladı. Milner uzayda yaşamın olmasının sadece uzaylıların olduğu anlamına gelmediğinin bunun bizi de kapsadığını dile getirdi.
Breakthrough Starshot adı verilen girişimde Stephen Hawking ve Yuri Milner’ın dışında fizikçi Freeman Dyson, Carl Sagan ile beraber Cosmos belgesel serisini yazan prodüktör Ann Druyan, şu anda 100 Year Starship girişiminin başında bulunan astronot Mae Jemison, Harvard’da fizikçi Avi Loeg ve geçen yıla kadar Nasa’nın Ames Araştırma Merkezini yöneten Pete Worden’da yer alacak. Mark Zuckerberg’de girişimin yönetiminde yer alıyor.
Alpha Centauri dünyadan yaklaşık olarak 4.37 ışık yılı uzaklıkta bu mesafe kabaca 40 trilyon kilometre demek oluyor. Güneşten sonra bize en yakın olan yıldız kendisi ve teleskoplar ile görüntülemenin dışında Alpha Centauri hakkında bir bilgimiz yok.
Buraya gidecek olan şey ise iPhone büyüklüğünde robot gemiler. Bu gemiler üst atmosfere roket ile fırlatılacak daha sonra robotların küçük yelkenleri açılacak ve bu yelkenlere dünyadan güçlü lazer ışınları gönderilecek. Bu sayede robotların hızı ışık hızının %20’sine ulaşacak. Bu da kabaca saatte 215 milyon kilometre hız demek oluyor.
Milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...