E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

VETOLU ANAYASA PAKETİ OYLANIYOR 

Cumhurbaşkanı Sezer'in iade ettiği cumhurbaşkanını 'halkın' seçmesini de içeren Anayasa değişiklik paketi için Meclis Genel Kurulu'nda oylama yapılıyor.

28.05.2007 - 12:13
VETOLU ANAYASA PAKETİ OYLANIYOR


TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın görüşülmesine başlandı.

Genel Kurulda, AK Parti'nin gündeme ilişkin grup önerisinin kabul edilmesinin ardından, içinde ''seçimlerin 4 yılda bir yapılması, cumhurbaşkanının halk tarafından ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini'' öngören Anayasa değişikliğiyle ilgili kanunun görüşmelerine ve ilk tur oylamasına geçildi.

OYLAMA SAAT 11.00'DEYDİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade ettiği ve cumhurbaşkanını 'halkın' seçmesini de içeren Anayasa değişiklik paketi, Anayasa Komisyonu'nda 'aynen' kabul edildi. AK Parti, paketi bugün Genel Kurul'a getirerek, ilk tur oylamayı yapmayı planlıyor. Birinci tur oylama bugün saat 11.00'de, ikinci tur oylama ise 31 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'de yapılacak.
 
AK Parti, Anayasa değişikliği paketinin oylamalarının yapılacağı 31 Mayıs Perşembe gününe kadar milletvekillerini Ankara'dan ayrılmamaları konusunda uyardı.
 
AK Parti Grup Başkanlığı tarafından milletvekillerine gönderilen yazıda “Oylamalarda 367 milletvekilinin bulunması gerektiğinden, tüm bakan ve milletvekillerimizin mazeretsiz olarak anılan tarih ve saatte mutlaka Genel Kurul’da hazır bulunmaları ve bugünden itibaren 2’nci oylama bitinceye kadar Ankara dışına çıkmamaları gerekmektedir" denildi.

Komisyonda tartışmalar yaşandı
 
Kabul edilen maddeler, genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, Meclis'in seçimler dahil bütün işlerinde, 184 milletvekili ile toplanabilmesini ve cumhurbaşkanın halk tarafından 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini düzenliyor.
 
Görüşmeler gergin geçerken, AK Parti'de eğilim, paketi aynen Meclis'ten geçirme yönünde.
 
Görüşmeler sırasında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ikinci kez önüne geldiğinde Cumhurbaşkanı Sezer'in Anayasa değişikliği paketini referanduma "götürmeden" onaylayacağını düşündüğünü söyledi.
 
Komisyonda, zaman zaman AK Partili ve CHP'li milletvekilleri arasında, sert tartışmalar çıktı.
 
CHP'li Atilla Kart'ın, "Cumhurbaşkanının gerekçesinden bu değişikliği büyük bir olasılıkla 'halkoyuna' götüreceği anlaşılıyor" sözlerine, AK Parti Miletvekili Kemalettin Göktaş'ın, "Cumhurbaşkanı sizin memurunuz" diye bağırarak tepki göstermesi gerginliğe neden oldu.
 
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de, Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçesinin hukuki değil, siyasi olduğunu ileri sürdü.
 
Akgün, "Hukuka işkence yapılmamış olsaydı, bugünkü sıkıntılar olmazdı. Kimi, mahkemeye gitti, kimi hızını alamayıp bildiri yayınladı" dedi.
 
Gelişmeleri dikkatle izleyen CHP, AK Parti'nin Anayasa değişikliği paketiyle ilgili tavrını sürdürmesinin, yeni krizlere neden olacağı görüşünde.
 
CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, "AK Parti, daha önce kılı kılına krizden kurtuldu. Ancak bu kez krizin altında ezilir" dedi. 
 
Sezer'in iade gerekçelerini, "fevkalade sağlam" diye niteleyen Topuz, AKP'nin gerekçeyi "iyi"  algılayıp, yeni gerginlikler yaratmaması gerektiğini söyledi.
 
Topuz, "Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerde, tavrımız aynen devam edecek" diye konuştu.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
SARKOZY'İ ÇILDIRTAN SORU
Napolyon'a benzetilen Nikolas Sarkozy , yurt dışı gezilerinin ikincisini ...
 
STRATEJİK YORGANDAKİ TERÖR PİRESİ
Ankara'daki eylem Türkiye'yi Kuzey Irak harekâtına tahrik için mi? Türk ...
İNSANLAR BİRBİRİNİ NE ZAMAN YİYECEK?
Toprak kaybı önlenmezse ekonomiyle ilgili büyük sorunlar yaşayacağız. ...
MEYDAN OKUMA GİBİ İHLAL!
"Balyoz Operasyonu" tüm hızıyla devam ederken, dün Genelkurmay Başkanlığı ...
 
KURUDUK!
Son 50 yılın en kurak yaz mevsimi kapıda. İstanbul’daki barajlarda su ...
SUUDİ MEMURLAR'IN 3'TE 1'İ KADIN OLACAK
Eğitim ve tıp alanları dışında çalışmayı hayal bile edemeyen Suudi kadını ...
TELEKOM'UN "SABİT HAT" KAZIĞI!
Tüketiciler Birliği uyardı: Dikkat! Bir saniye konuşan bir dakika parası ödüyor.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Torku Konyaspor
Gökhan Töre
Recep Tayyip Erdoğan
MHP
TCMB
premier lig
Brezilya
voleybol