CHP ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) arasındaki buzlar erimedi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, Baykal'a “Başbakan eğer isterse ve TBMM'de seçerse demokrasinin gereği olarak Cumhurbaşkanı olur” dedi Yeni seçilen TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Genel Merkezi'nde anamuhalefet lideri Deniz Baykal'ı da ziyaret etti. CHP'li yöneticilerin tam kadro olarak katıldığı görüşmede AB konusu ağırlıklı olarak ele alınırken, Cumhurbaşkanlığı seçimi de değerlendirildi.
CHP'YE AB ELEŞTİRİSİ
Yalçındağ,TÜSİAD'ın AB sürecine çok önem verdiğini anlatırken, CHP'nin bu sürece “sanki mesafeliymiş gibi” bir izlenim doğurduğunu söyledi. Bunun üzerine Baykal, “Bizi tam üye yapacakları gibi bir işaret yok. Kendimizi aldatmanın da bir anlamı yok” dedi. Bunun üzerine araya giren TÜSİAD Başkan Yardımcısı Pekin Baran, “AB için önemli değişiklikler yapıldı. Bu gözardı edilemez. Bu da Türkiye'nin lehine oldu. Yola devam etmemiz gerekiyor” dedi.
İsterse tabii ki Köşk'e çıkar
Baykal ile Yalçındağ görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Yalçındağ bir soru üzerine, Çankaya seçiminin gündeme geldiğini aktardı. Yalçındağ, Baykal'ın Başbakan Erdoğan'ın Köşk yolunda kararlı olduğunu ancak bunun zor olacağı görüşünü seslendirdiğini ifade ederek, “Başbakan eğer isterse ve TBMM'de seçerse demokrasinin gereği olarak Cumhurbaşkanı olur” diye konuştu. Baykal, araya girerek, “TÜSİAD'ın da buna bir itirazı yok” siteminde bulundu.
Yeni Şafak
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |