E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TİM Başkan Adayı Satıcı, hedeflerini açıkladı 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Adayı Oğuz Satıcı, düzenlediği sohbet toplantısında, başkan seçildiği zaman yapacaklarını anlattı.

28.06.2018 - 20:32
TİM Başkan Adayı Satıcı, hedeflerini açıkladı


Açıklamasına, “Bugün yeni olan benim. Son 10 yıldır bu yapının içinde değildim. Bu sürede kendimi geliştirdim" diyerek başlayan Satıcı, "10 yılda dinlendim, bilgilendim, birikim yaptım. Yeni kanallar edindim. Şimdi bunları Türk ihracatçısına aktarmak istiyorum” diye konuştu.

Dünyanın her yerinin Türkiye’ye çevireceklerini, başka kurtuluş olmadığını söyleyen Satıcı, “Doğal pazarımız Avrupa’yı sürekli geliştireceğiz. Çin sadece tedarikçi ülke olmayacak. Bir pazar da olacak. Hindistan, Uzak Asya, sadece Kuzey Amerika değil, Amerika kıtasının tamamı ve Afrika…Buraları karış karış dolaşacağız” dedi.

Önümüzdeki dönem internet ve dolayısıyla e-ticaretin rekabetçiliğin anahtarı olacağını söyleyen Satıcı, “E-ticarette Türkiye ihracatının alacağı daha çok yol var. E-ticarette payımız yüzde 1 bile değil. Burada büyük fırsatlar var” dedi. Satıcı, ihracata yeni ürünler ekleyeceklerini bildirdi.


TİM Başkan Adayı Oğuz Satıcı, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Tanrıverdi ile birlikte basın sohbet toplantısı düzenledi. Satıcı, “Bugün yeni olan benim. Son 10 yıldır bu yapının içinde değildim. Bu sürede kendimi geliştirdim. 2001 – 2008 arasında yaptığım başkanlığı yorulduğum için bıraktım. Kendimi tekrara düşüyordum. 10 yılda dinlendim, bilgilendim, birikim yaptım. Yeni kanallar edindim. Şimdi bunları Türk ihracatçısına aktarmak istiyorum” diye konuştu.

“Biz dünyanın her yerinin Türkiye’ye çevireceğiz. Başka kurtuluşumuz yok” diyen Satıcı, ihracatın sürekli Türkiye’nin gündeminde olması gerektiğini söyledi. Satıcı, “Türkiye’nin gündeminde olmuyorsan dünyanın da gündeminde olamazsın. Kendi mahallende sevgi saygı görmüyorsan, dünya mahallende de sana saygı göstermezler” dedi.
Karış karış dolaşacağız

Satıcı, “Doğal pazarımız Avrupa’yı sürekli geliştireceğiz. Çin sadece tedarikçi ülke olmayacak. Bir pazar da olacak. Hindistan, Uzak Asya, sadece Kuzey Amerika değil, Amerika kıtasının tamamı ve Afrika…Buraları karış karış dolaşacağız” dedi. Çin’in ihracat bakımından başka bir önemine de dikkat çeken Satıcı, “Çinli firmalar iç talebe yönelirse, bize dünyada daha fazla yer açılacak” değerlendirmesinde bulundu.

E-ticarette büyük fırsat var

Dijitalleşme, internet ve e-ticaretin bir potada eriyeceğini; meslekler ile işlerin değişeceğini anlatan Satıcı, “Önümüzdeki dönem rekabetçiliğin anahtarı internetin maliyeti, hızı olacak. E-ticarette Türkiye ihracatının alacağı daha çok yol var. E-ticarette payımız yüzde 1 bile değil. Burada büyük fırsatlar var” şeklinde konuştu.

Yeni ihraç ürünleri gerekiyor

Satıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada bir pantolan 3 dolara satılıyorsa onu 5’e satamazsınız. Yanına 15 dolarlık bir teknik tekstil ürünü koymanız gerekiyor. Bir otomobili 5 bin dolara satıyorsanız, daha pahalısını daha modifiye olursa satarsınız. Bu yüzden yeni ihraç ürünleri koymamız gerekiyor.”

Bu hikaye eskidi

İnovasyon, Ar-Ge çalışmaları ve 2023 Vizyonunun kendi döneminde yapıldığını hatırlatan Satıcı, “Bugünkü hikayeyi de biz yazdık. Dünya sürekli değişiyor, bu hikaye eskidi. Şimdi yeni bir hikaye lazım. Bu hikayeyi de biz yazacağız. Bizim en başta yapacağımız koordinasyonu sağlamak olacak. Türkiye Cumhuriyeti ihracatı sürekli gündemde tutmalı. Bizim iş dünyamız dışarıyla bağlantıda eksik kaldı. Biz dönemin ABTicaret Komiseri Pascal Lemy ile iyi ilişkiler kurmuştuk. Orkinos ihracatı, beyaz et ihracatının önü bu sayede açılmıştı.”

Dışa açılan kapı olacağız, TİM’i ileri taşıyacağız

Türkiye’nin dışa açılan kapısı olacaklarını ifade eden Satıcı, “Türkiye’nin dünyadaki gözü, kulağı olacağız. Biz Türkiye’ye karşı yanlış anlamaları düzeltenler olacağız. Türkiye’deki en rasyonel örgütlenme Türkiye İhracatçılar Meclisi’dir. İşin içinde olanlar, bu yapıya üyedir. Ben de bu yüzden bu çatının altındayım. TİM ve ihracatçılar yaşayan bir organizma… Değişen tek şey bakış açısı…Bu yaşayan organizmayı kendi bakış açımızla daha ileri taşıyacağız.” diye konuştu. TİM’i dev bir holding gibi düşünmek gerektiğini söyleyen Satıcı, “İhracatçılar, ihracatçı birliklerinin, birlikler de TİM’in hissedarı… Bunlara kar payı dağıtamazsanız, bu holdingin başında duramazsınız” dedi.

Turquality markalaşmanın anahtarı olacak

Turquality Programı’nı dönemin bakanıyla birlikte A’dan Z’ye baş başa vererek hazırladıklarını söyleyen Satıcı, “Bizden sonra da gelişti büyüdü. Gelecek dönemde daha da büyümeli…Artık sadece devlet yardımlarından ibaret olmamalı…Markalaşmanın anahtarı olmalı” dedi.

Dizi ve sinema daha yolun başında

Hizmet ihracatının kilit önem taşıyacağını Hizmet İhracatçıları Birliği’nin kurulmasıyla 15 yıl önceki hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Satıcı, alttaki sektörlerin daha da büyüyüp kendi başlarına birliklere dönüşeceğini ifade etti. Dizi ve sime sektörünü örnek veren Satıcı, “Türk dizi ve sinema sektörü sadece Arap ülkelerine değil Güney Amerika’ya da ihraç ediliyor. Bazıları bu iş bitti diye bakabilir. Bizim bakış açımıza göre daha yolun başındayız” dedi.

Eskinazi’nin gafı, skandalı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’nin birlikler adına bir adayı desteklemeye yönelik açıklamasını değerlendiren Satıcı, şunları söyledi:
Böyle bir açıklama yapması kendini bağlar. Çok ilkel bir açıklama…Bunu medya yoluyla açıklamaya cüret etmesi kanımı donduruyor. Kendisini şaşırmış. Herkesin bireysel tercihlerine saygı duymak gerekir. Biz bunu ciddiye almıyoruz. Eskinazi’nin bir gafı, bir skandalı olarak görüyoruz. Mutlaka delegelerden özür dileyecektir. Bu işin çözümü bu…Ege İhracatçı Birliklerini bunun bir parçası olarak görmüyorum”.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSAİD: Ekonomide reform lazım
Ekonomik reformlara ihtiyaç olduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, ...
3. Köprü'nün satışı için resmi açıklama
İtalyanlar üçüncü köprüdeki paylarını satıyor.
Moody's'den dolar açıklaması
Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's Investor Service, güçlenen ...
 
Ekonomide kötümserlik devam ediyor
Ekonomik güven endeksi haziran ayında yüzde 3.3 düşüşle 90.4 oldu. Ekonomik ...
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Ülkeler içe kapanıyor, biz kendimize güveniyoruz
Dünyada uzun bir süredir dış ticarette açıklık olduğunu dile getiren Başbakan ...
Dünya Kupası, Amasya'ya kazandırdı
Amasyalı kirazcılar, Dünya Kupasının gerçekleştirildiği Rusya'ya son 1 ...
 
Şahenk, yeni satışla gündemde
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yeni bir satış ile ...
Türkiye'de üretilmeyen ürünlere vergisiz ithalat
Türkiye'de üretilmeyen ürünlere vergisiz ithalat yolu açıldı. 1 Temmuz'dan ...
Dolar, güne 4.62 seviyelerinden başladı
Dolar/TL yeni günün ilk saatlerinde 4.62'den işlem görürken, euro da 5.35 liradan el değiştiriyor.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
nato
ihracat
Mehmet Şimşek
ütopya
Almazbek Atambayev
Endonezya
suç
Tolga Zengin
Lise