Mahkeme kararına göre 61 yaşındaki Amphon Tangnoppaku, "majesteye karşı işlenen suçlar" ve bilgisayar suçları kapsamında hapis cezası aldı.
Tayland'da, monarşiyi hedef alan suçları düzenleyen yasa, dünyada benzerleri arasındaki en sert yasa olarak kabul ediliyor. Yasa uyarınca, herhangi bir suçlamayla ilgili ayrıntıların tekrar dile getirilmesi de suç sayılıyor.
Ceza alan Amphon'un, telefon mesajlarını 2010 yılının Mayıs ayında o dönemin Başbakanı'nın özel sekreterine gönderdiği kaydedildi.
RADİKAL
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...