E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

SOYLU: AK PARTİ TÜRKİYE'YE DÜŞÜK YAPTIRACAK 

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP'nin Türkiye'ye 'düşük yaptıracağının' ortaya çıktığını savundu.

30.03.2008 - 22:43
SOYLU: AK PARTİ TÜRKİYE YE DÜŞÜK YAPTIRACAK

Demokrat Parti, 2009 mahalli seçimlerinde izleyeceği strateji ve yol haritasını saptamak için 'Yerel Yönetimler Arama Konferansı' topladı. Genel Başkan Soylu, Midas Otel'de düzenlenen ve 2 gün sürecek konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 21. yüzyılda mevcut yerel yönetimler yapısı ile ilerleyemeyeceğini vurguladı. Yerelleşmenin önemine dikkat çeken Soylu, dünyanın yerelleşmeye değer verdiği bir dönemde Türkiye'nin giderek merkeziyetçi bir yapıya büründüğünü söyledi.

Hükümetin bine yakın belde belediyesini kapatan düzenlenmesini eleştiren Soylu, belediye sayısının azaltılmasının bir çözüm değil bir sorun olacağını ileri sürdü. Son uygulamayla Türkiye'de 33 bin kişiye bir belediye düştüğünü, oysa Avrupa'da bu rakamın çok aşağılarda olduğunu belirten Soylu, "Herkes gider yerele, biz gideriz merkeze anlayışına son verilmelidir" dedi. Soylu, belediyelerin Hazine'ye 6 milyar YTL borcu olduğuna da dikkat çekerken, bütçeden yerel yönetimlere ayrılan payın kişi başına yalnızca 488 YTL olduğunu belirtti. Soylu, belediyelerin merkezi bütçeden aldıkları payın artırılması gerektiğini söyledi.

Soylu, konuşmasında 'gerilim' tartışmalarına da değindi. Türkiye'nin kabuğunu kırdığını, bir büyük hamlenin eşiğinde olduğunu, çok kötü bir iktidar yönetimine rağmen geliştiğini ileri süren Soylu, "Türkiye bir büyük hamlenin eşiğindedir. Çektiği sancıların sebebi budur. Türkiye adlı gelini doğurtacak usta bir ebe aranmaktadır. Sorun bu ebenin bulunamamasıdır. AKP'nin düşük yaptıracağı ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin önünü siyasi krizin tıkadığını öne sürerek, "Türkiye, bugün bir devlet krizi ile karşı karşıyadır. Türkiye, hükümet düşürme senaryolarının ve polisiye komplo teorilerinin arenası haline getirilmiştir. Bu işlerin içinde olanlar Türkiye'ye en büyük kötülüğü yapmaktadır. Bu halka ihanettir. Biri bitmeden diğeri uygulamaya konulan bu senaryolar, Türkiye'nin bütün yeteneklerini bloke etmektedir. Böyle siyaset olmaz" dedi.

"Türkiye'yi neredeyse bir tımarhaneye çevirenlere bu ülke bir daha belediyelerini, yerel yönetimlerini teslim etmemelidir" diyen Soylu, yapısal zaafların da Türkiye'nin önünü tıkadığını, ancak bu meselelerin Türkiye'nin gündeminde olmadığını söyledi. Soylu, "Yapay krizler var, semboller üzerinde amansız kavgalar var ama bu hayati meseleyi tartışmak kimsenin aklına gelmiyor" dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
BAYKAL BU HAMLEYİ NEDEN YAPTI?
CHP Lideri Deniz Baykal, kendisine en muhalif ismi CHP'nin en ballı konumuna ...
ERDOĞAN: YUMUŞAK BAŞLIYIM AMA UYSAL KOYUN DEĞİLİM!
Siyasi gerilimden medyayı sorumlu tutan Başbakan Erdoğan, sağduyu ve geri ...
AK PARTİ KAPATMAYA KARŞI FORMÜLÜ BULDU
Kapatma davasının ardından çözüm formülü için yoğun biçimde anayasa değişikliği ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Torku Konyaspor
Gurbangulı Berdimuhamedov
Tayyip Erdoğan
emrah yılmaz
Almazbek Atambayev
yakmak
Okan Buruk
Binyamin Netanyahu