Fransız basını, yargı kaynaklarına dayandırarak Paris Temyiz Mahkemesi'nin, Nicolas Sarkozy hakkında "yolsuzluk" ve "nüfuz suistimali" suçlamasıyla açılan soruşturmayı askıya aldığını yazdı.
Mayıs ayında Sarkozy'e ait olduğu ileri sürülen bazı ses kayıtları yayınlanmıştı. Söz konusu kayıtlarda eski cumhurbaşkanı, avukatından kendisi hakkında açılan bir soruşturma ile ilgili bilgi alması için Yargıtay'dan Savcı Gilbert Azibert ile temasa geçmesini istiyordu.
Mahkeme kararının zamanlamasına dikkat çeken uzmanlar, kararın Sarkozy'nin siyasi hayatını etkileyebileceği değerlendirmesinde bulundu. Sarkozy, geçen hafta siyasete döneceğini açıklamış ve
"Siyasi ailemin genel başkanlığına adayım. Fransızlara yeni bir siyasi tercih sunmaya karar verdim, çünkü halihazırdaki durumuna seyirci kalarak ülkemi ihmal etmiş olacaktım"
ifadelerini kullanmıştı.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...