E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

PTT'nin Kartı Belli Oldu: Bonus 

PTT'nin kredi kartının özellikleri için görüşmeler devam ediyor

3.11.2010 - 14:46
PTT nin Kartı Belli Oldu: Bonus

Denizbank ve TEB yetkilileriyle görüşmelere devam eden PTT Genel Müdürlüğü, bu bankalardan biriyle anlaşma sağlayarak "Bonus" özellikli kartları gelecek yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunmayı planlıyor.

Müşterilerine yeni hizmetler sunmayı hedefleyen PTT Genel Müdürlüğü, kuruma ait kredi kartını hayata geçirmek için bankalarla görüşmelerini sürdürüyor. Denizbank ve TEB yetkilileriyle iletişim halinde olan PTT, her iki bankanın da kredi kartlarının "Bonus" özelliği bulunduğu için hangi bankayla anlaşma sağlanırsa sağlansın, kullanıma sunacağı kartlar bu nitelikte olacak.

Çalışma kapsamında PTT Genel Müdürlüğü, üç tür kartı hizmete sokacak. Bunlardan ilki, posta çeki hesabı bulunan PTT müşterileri için hazırlanan banka kartları olacak. Visa veya Master sertifikasyonu bulunan bu kartlar sayesinde posta çeki hesaplarındaki para, yurt içinde ve yurt dışında kullanılabilecek.

PTT Genel Müdürlüğü ikinci olarak ön ödemeli kartları kullanıma sunacak. Bir isme veya isimsiz olarak hazırlanacak bu kartlar da Visa veya Master sertifikasyonuna sahip olacak. Kart hesabına istenilen miktarda para yatırılabilecek bu kartların özellikle hediye amaçlı kullanılması öngörülüyor. PTT'nin çıkaracağı üçüncü kart türü ise kredi kartları olacak. Visa veya Master niteliğine sahip PTT kredi kartlarında sorumluluk, anlaşma sağlanacak bankada olacak. İlgili bankanın, başvuruda bulunan kişinin ekonomik durumuna göre limitini belirleyeceği PTT kredi kartları, "Bonus" özelliği ile Visa veya Master sertifikasyonu taşıyacak.

PROJE GERÇEKLEŞTİĞİNDE PTTMATİKLER ORTAK ATM SİSTEMİNE GİRECEK
Öngörülen anlaşmaya göre, PTT Genel Müdürlüğü ile anlaşma sağlayacağı bankanın, kredi kartlarından elde edilecek faiz gelirlerini eşit oranda paylaşması öngörülüyor. Öte yandan PTT kredi kartlarının hizmete girmesi halinde bu kartlar, tüm Türkiye'de yürürlükte olan ortak ATM sistemi sayesinde diğer bankaların ATM cihazlarında da kullanılabilecek. Aynı zamanda gelecek yıl yurt çapında sayıları bin 200'e ulaşacak PTTMatiklerde de diğer banka müşterileri işlem yapabilecek. Böylece PTT Genel Müdürlüğü, ATM kullanım gelirlerinden de pay alabilecek. PTT, PTTMatiklerden her türlü işlemi gerçekleştirebilecek bu kredi kartlarının işletimi işini de ihaleyle yaptıracak.

AA

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yazıcı'dan İşsizlere Müjde...
Bakan Yazıcı "48 bin 350 kadronun iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi
Kredi Kartı Sahipleri Aman Dikkat!
Türkiye Bankalar Birliği, kredi kartı müşterilerine yönelik sahte internet ...
Konut Kredilerine Hücum
Kriz konut piyasasını erken terketti, krediler patladı
 
Kredi Kartı Sahipleri Aman Dikkat!
Türkiye Bankalar Birliği'nden kredi kartı sahiplerine önemli bir uyarı geldi...
İşte Yeni Yılın Vergileri
Yeni yılda vergi ve cezalar yüzde 7.7 oranında artacak. En düşük motorlu ...
Ekim Ayı Enflasyonu Açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) ...
 
Küresel Birleşme Sektörü Bir Türk'e Emanet
Tüm dünyada 30 ülkede 40 ayrı Birleşme ve Devralma (M&A) şirketinin ortak ...
Kadıköy-Kartal Metrosu Tamam
Kadıköy - Kartal arasında yapımı başlanan 21.7 kilometrelik metro çalışmasında, ...
İşte Yeni Yılın Vergileri
En düşük motorlu taşıt vergisi 436 lira olacak...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
konya
ihracat
Mersin İdmanyurdu
Joachim Löw
ygs soru ve cevapları
Bütçe
EURO2016
siyanürlü mektup