E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla genel başkanlığa aday olduğunu resmen ilan etti.

15.09.2023 - 14:52
Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı na adaylığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Eğitim-Sen'i ziyaret etmesinin ardından, Özgür Özel’in genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin, "Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek" demişti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında genel başkan adaylığını açıkladı.

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu seçimin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin kahrını çekenlerin hikayesidir. İçi yananların hikayesidir. Sorumluluk duyanların hikayesidir. Bbu hikayedeki gençler, kadınlar, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler Türkiye'yi yönetebileceklerine inanvı olanlardır. Türkiyeyi değiştirmek için CHP'yi değiştirmek isteyen kadroların hikayesidir.

"CHP ALIN YAZISI DEVRİMCİLİK OLAN BİR PARTİDİR"

Bu hikaye CHP alın yazısı devrimcilik olan bir partidir diyen Karaoğlanların hikayesidir.

Parti yönetimi yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmedi.

İş cinayetlerini arttıran üretim baskısından grev yasaklarına emekçi sınıfının yanında ödünsüz pozisyon ve tavır alıyoruz.

Tek adam rejiminin benimsediği toplumu ayrıştıran siyaset anlayışını reddediyoruz. Tüm toplumsal kesimlerin, yaşam eşitlik beslenme hakkını birlikte savunuyoruz. Hepsinin talep ve umutlarını ortak hedeflerimiz olarak benimsiyoruz. Toplumun her kesimine dokunan yatay siyaset anlayışını sahipleniyoruz.

İttifak siyaseti, ittifak kuranların birbirine dönüştüğü siyaset olmamalıdır.

21. yüzyılda emekçilerin, yoksulların ve dezavantajlı grupların artan sorunlarına çare üretebileceğini ve umut olacağını biliyoruz. Hem yerel hem örgütlü çevre mücadeleleriyle dayanışmak hedefimizdir.

Bir yandan sürdürülebilir bir ekonomik düzen ve vatandaşlarımızın sağlıklı çevrede yaşaması savunulmalıdır. İklim kriziyle mücadeleye ilişkin çözüm önerimizi elinizdeki kitapçıkta göreceksiniz.

Bugünün iktidarı gençleri bir karanlığa terk edilmiştir. Gençler yoksulluk tarikat ve cemaatlerin elinde barınma sorununa terk edilmektedir. Gençler bahanelere sığınan ya da sözü dolandıran değil samimi ve net çözüm üreten bir siyaseti bizlerden beklemektedir.

Hedeflediğimiz değişim emekten, kadınlardan, gençlerden yana yeni cesaretli ve özgüvenli siyasetimizle hayat bulacaktır.

"CHP KÖKLÜ DEĞİŞİMLERLE YOLUNA DEVAM ETMELİDİR"

Hedefimiz partimizi yalnızca en iyi siyaset yapan değil en iyi yönetilebilir partisi haline getirmektir.

İkinci yüzyılın CHP'si parti yönetimi konusunda köklü değişimlerle yoluna devam etmelidir.

Parti yönetimi değişim sürecini tüzüğün bazı maddelerinin değiştirilmesi olarak tanımlamaktadır. Seçim ya da kurultayların baskısı altında sağlıklı ve objektif bir değişim yakalamanın olanaksız olduğunun farkındayız. Kurultayımızı tamamladıktan sonra yerel seçim takviminden hemen sonra başlatacak.

CHP'nin şartlar ne olursa olsun kayıt dışı siyasete teslim olmasını ne olursa olsun kabul etmiyoruz.

Kurultay sürecini örgütten sorumlu bir üye olmadan tamamlamıştır.

"KADINLAR İÇİN EŞİT TEMSİL MUTLAKA BENİMSENECEKTİR"

Parti tüzüğüne aykırı bir şekilde çok uzun süreler örgütlerin yönetilmesi kabul edilemez. Geçmişte istisnai örgütler hariç örgütlerin görev alınması hiç görülmemişken bazı illerde kongre yapılmasının engellenmesi bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğu görülmektedir.

CHP'nin iyi yönetilmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Milletvekili belediye başkanı belirlenmesinde ön seçim uygulaması yapılacaktır. Genel merkezi yöneticileri için 3 dönem sınırı getirilecektir. Kadınlar için eşit temsil mutlaka benimsenecektir.

Parti örgütü bir yük olarak görülmeyecek Bir parti akademisi kurulacaktır.

CHP'yi değiştirip toplumun iktidarı teslim edeceği bir partiye dönüştürmemiz gerekiyor Partinin yeni kadrolarıyla bulacağı taze kan ve yeni söylemin yaratacağı itici heyecan önemlidir.

"ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM"

Şimdi tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen bir siyasetsizliğin bir parçası mı olacağız yoksa umut mu olacağız.

İşte bizim hikayemiz de tam burada başlamaktadır.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı açıklıyorum.

Ülkeyi ve milleti kurtaracak olan yine milletin azim ve kararlılığıdır. Şimdi herkesi bu büyük yürüyüşe davet ediyorum. Gelin bu yeni yolu birlikte açalım çünkü CHP değişirse Türkiye değişir.

Yarından itibaren bundan önce iki kongremiz yapılmıştı ilan edilen takvimle birlikte il kongrelerimiz yapılacak. Özgür Özel nerede dediğinizde halkın yanındayız, anadoludayız.

Sayın Genel Başkanın benden bu konuda bir talebi olmadı. Resmi kurultay kararı alındığı gün tekrar bir değerlendirme yapacağız. O gün görüşümüzü sizlerle paylaşacağız. Kazanırsam genel başkan ve grup başkanı olacağım. Bu süreçle ilgili durumu ikilik olarak tanımlamamak gerekiyor.

Sayın Ekrem İmamoğlu'yla açık bir iletişim kanalımız var ama bugün herhangi bir görüşmem olmadı.

Biz kurultayın mümkün olan en kısa zamanda yapılmasını destekliyoruz. Bir hesaplaşmanın gerçekleşmesi gerekiyor. Demokraside bu sandıkla olur. Eğer siz sandığı üyenizin önünden kaçırırsanız sonucu ilk sandıkta gelir. Bir an önce kurultay yapılmalıdır. Son 50 günde hazırlanıp hazırlanmamayı tartışmıyorum. Ben ve arkadaşlarım siyasete girdiğimiz ilk günden beri çalışan evlatlarıyız. Her CHP'li gibi bu partiyi üzerimize görev düştüğü anda en iyi şekilde yönetmeye ve ayağa kaldırmaya hazırız.

"ÖZGÜR ÖZEL KAYBEDERSE PARTİNİN NEFERİ OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDER"

Özgür Özel kaybederse partinin neferi olarak çalışmaya devam eder. Bırakın kaybetmeyi onu zorla uzaklaştırmaya çalışsanız baba evinden ayrılmaz. Çok sayıda milletvekilimizle birlikte Sayın Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımını az önce gördüm ve memnun oldum. Onun değişim konusunda yaklaşımını önemsiyoruz. Bir daha kaybetmek istemiyorum diyen, ikinci parti olmak istemiyorum diyen herkesle el ele omuz omuza yol yürüyeceğiz.

CHP gibi demokrasiyi içselleştirmiş partiler rekabetten zayıf düşmezler buradan güçlerini tahkim ederek yollarına devam ederler.

Ben bir genel başkanın parti meclisinin yetkisinde olan bir konuda bu kadar kesin bir söz söylemesini yadırgarım. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterilmesine vatandaşın memnuniyetine dayalı objektif kriterlerden bahsettik. Adaylıklarına ilişkin kararı parti meclisi verecektir genel başkan değil.

Sezgin Tanrıkulu kendisine bir canlı yayında terörist diyenlere cevap vermek üzere bir canlı yayına bağlandı. Kendisine TSK ile ilgili bir soru yönlendirildi ve bu soruya verdiği cevap alınıp bir linç kampanyası başladı. Sezgin Bey böyle şeyler geçmişte olmuştur TSK'dan şaibeyi kaldırmak için açıklama yapmalıdır dediği halde sadece bir kısmı kesilip paylaşılmıştır. Ak trollerin kısa videoyu izleyerek paylaşarak çanak tutan bir yaklaşımı olmuştur.

Bugünkü moral bozukluğu geçmiş ittifakın bileşenleri tarafından söylenen bazı sözler bir gerginlik ve umutsuzluğa yönelmiş ve ittifak kapasitesi ortadan kalkmış görünüyor. Bunun için bir heyecana bir yeniden doğuşa ihtiyaç vardır. İttifaklarla ya da ittifakların olmadığı yerde öz gücümüzle devam ederiz.

"KURTULTAYDA HER BİR DELEGENİN OYUNA TALİBİZ"

Kurultayda her bir delegemizin oyuna talibiz. Kardeşlerin birbirini sevmesi saymasında daha doğal bir şey yok. Değişim talebi son derece meşru ve dinamik bir taleptir. Bu yönde çalışıyoruz ve değişim talebi partinin üzerinde uzlaştığı bir yürüyüşe dönüşmüş durumdadır.

Delegelere seslenmenin mercii yarından itibaren il kongreleri ve kurultayımızdır. Toplumda olan üyede olan bir karşılığın delegede olmadığını düşünmek çok büyük bir haksızlıktır. Onlar 6 okun Atatürk'ün kurduğu partinin delegeleri olduğu için en doğru kararı vereceklerinden eminim.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den kurultay tarihi mesajı
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün genel başkan adaylığını resmen açıklayacak. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Ek ders ücretlerine zam!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ...
Adalet Bakanı'ndan Kılıçdaroğlu'na Madımak tepkisi: Çirkin bir beyanat!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Madımak davası ...
 
Resmen yayınlandı! Erdoğan'dan kritik atamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları, Resmi ...
Özgür Özel'e partisinden ilk destek
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel başkanlık seçiminde aday ...
Erdoğan, “Gençlik Buluşması” programında konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan yüzde 52’lik oranı bile, ...
 
Davutoğlu: Saadet Partisi ile mecliste canla başla çalışacağız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ile birleşerek ...
Erdoğan'dan Sezgin Tanrıkulu'na sert tepki: Gereken dersi vereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde ...
Kılıçdaroğlu duyurdu: Özgür Özel adaylığını ilan edecek! Altılı masa ittifakı bitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısı gerçekleştirdi. İYİ ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
PETROL
yakmak
Ezgi Mola
Duygun Yarsuvat
Bursaspor
Özbekistan
dava
Samsung Galaxy note 2