E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Onun sayesinde Galatasaray 10 kişi mücadele etti! 

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, Antalyaspor deplasmanından 1-0'lık skorla 3 puanı alarak döndü. Karşılaşma ile ilgili spor yazarları ne dedi? İşte detaylar...

8.08.2022 - 11:07
Onun sayesinde Galatasaray 10 kişi mücadele etti!

Galatasaray'ın Antalyaspor'u 1-0 mağlup ettiği mücadeleyle ilgili spor yazarları şunları yazdı:

BÜLENT TİMURLENK (SABAH)

A takımla idman yapmayan Sacha Boey, bütün maç boyunca Antalyaspor'un en büyük talihiydi. Bir savunma oyuncusu ne kadar kötü oynayabilirse o kadar kötü oynadı. Devre biterken önce Muslera'nın karşı karşıya çıkardığı top ve ardından kurtardığı penaltı Nuri Şahin'in takımı için kader anlarıydı. Kanatlardaki silahlardan Yunus daha basit oynamayı tercih etmeli. Elbette 6 numaraya Torreira oturduktan sonra Berkan'ın çapı küçük oyunculuğuna da veda edecek Galatasaray. Antalyaspor'un bu kadrosu bu sezon da ligde büyük iş yapar. Ancak saha zeminine bölgedeki 5 yıldızlı oteller kadar iyi bakmayı öğrenmeliler. Hayalet Boey sayesinde 10 kişi mücadele eden Galatasaray'ın yeni transferlerle beraber başka bir takım olacağı gerçeği var. Oyunun hakkı beraberlik gibi duruyordu ama Galatasaray'a 3 puanı getiren gole Okan Buruk'un yaptığı değişiklikler damga vurdu. Kenardan gelen Emre Kılınç'ın kilit pası Midtsjö'nün asisti ve Gomis'in son vuruşu... Galatasaray çok zorlu deplasmandan çıkarken kaptanı Muslera'nın da kendisini tartışanlara bir selamı vardır elbet.

SERDAR ALİ ÇELİKLER (HABERTÜRK)

Frederik Midtsjo çok iyi bir izlenim bıraktı. Futbolu bilen, çok iyi bir orta saha oyuncusu görüntüsü verdi. Tek başına iyice düşen Oliviera da dahil orta sahayı tek başına tuttu. Son dakikada da "Benim işim değil" demeden ön alan koşusu yaparak asiste adını yazdırdı. Fizik olarak bitik diyebilirsiniz ama vuruş tekniği olarak klası gösteren Gomis de maçı bitirdi. Muslera tuttu Gomis bitirdi. Atan ve tutan kalitesi bir kez daha ortaya çıktı. İlk 4-5 hafta galibiyet mühimdir oyundan ziyade.. Oyunla fark yaratamayan Galatasaray açısından da 3 puan önemlidir. Antalyaspor ligde bu sene ilk 5'in net adayıdır. Galatasaray'ı 3 -4 hafta sonra yeniden değerlendirmeliyiz. Ancak kaleci ve santrafor farkı geçen seneki Galatasaray'dan da bu seneki diğer rakiplerinin bazılarından da önde.. Ligin sonuna kadar giderler. Trabzon ve Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluğu kovalarlar.

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET) 

Galatasaray’ın uyumlu bir grup halinde hareket edebilmesi için kat etmesi gereken bayağı yol var. Buruk bu 11’le sadece 120 dakika test yapabilmişti: Kasımpaşa maçının son yarım saati ve Fiorentina müsabakası. Ancak o 120 dakikanın söylediği net bir şey vardı: Galatasaray’ın hikayesi topu Seferovic’le buluşturabildiğinde değişiyor. Seferovic oynuyor, oynatıyor. Dün belki çok etkili değildi. Ama 90’da istediği topu alınca hücumu organize etti ve skoru getirdi takımına. Dün Galatasaray bir geçiş hücumuyla kazandı ama az sayıda organize hücum yapabildiklerinin de altını çizmek gerek. Seferovic gol pozisyonu dışında topla çok az sayıda buluştu. Boey şaşkındı, ciddi de özgüven kaybı söz konusu. Oliveira didindi ama orta sahada yardıma ihtiyacı var. Torreira’nın katılımı sanırım Oliveira’nın verimini de artıracaktır.

SERKAN AKCAN (FANATİK) 

Berkan ile Oliviera’nın iletişimleri sorunluydu. Eski Porto’lu fazla top kaybetti, onca yıllık tecrübesine rağmen sahanın acemilerinden biri gibiydi. Midtsjö 62’de Berkan’ın yerine girdikten sonra sadece Oliviera değil tüm takım yükseldi. Norveçli orta saha stoperlerinden topu doğru yerde istedi, aldı, takımını öne taşıdı. İki ceza sahası arasında arı gibi çalıştı, Gomis’i de asistiyle maçın yıldızı yapmayı başardı. Seferovic ilk resmi maçında tedirgin hatta biraz bezgin gibiydi. Okan Buruk onu çıkarmak yerine yanına Gomis’i sokarak bir anlamda senaryoyu değiştirecek kararı verdi. Maçın genelinde ortada görünmeyen Haris, Midtsjö’ye taşıdığı topla golde en büyük pay sahibiydi.

ŞANSAL BÜYÜKA (MİLLİYET) 

Kazanırken eksikleri görmek lazım; Seferovic maçta öksüz kaldı… Koca maçta adam gibi bir top bile alamadı… Cephede, ön safta savaşan ama silahsız, mermisiz bırakılan asker gibiydi…Bu maçta takımın en iyisi olarak Muslera manşete çıkıyorsa, galibiyete rağmen sıkıntı var demektir… Yunus‘un hakkını da teslim edelim… Muslera’dan sonra takımın en iyisi ve en iyi niyetlisiydi… Canını dişine takıp oynadı... Galatasaray bu sezon mutlu bir hikaye yazabilir… İtalya liginde kök - budak salan Mertens geldi, savaşcı ruhuyla Galatasaray‘ın yeni Melo‘su olacağı iddia edilen Torreira geldi… Kadro bayağı kaliteli... Bu takım üstüne koyarak devam eder...

SERKAN KORKMAZ (FOTOMAÇ) 

Artık Okan Buruk'un beraberliğe razı olduğuna iyice emin olmuştum. Ancak; 89'uncu dakikada maçın en iyilerinden Yunus'un yerine oyuna giren Gomis, yeni transfer Midstjö'nün pasında net bir vuruşla mucizevi bir üç puanı takımının hanesine yazdırdı. Evet; o istenmeyen adam gecenin kahramanı oldu, kendi gibi bir deneyim abidesi Muslera ile birlikte. Eee, ne demişler; atanla tutanın iyi olacak. Mertens ve Torreira'nın katılımıyla Galatasaray gerçek ve özlenen gücüne daha çok yaklaşacak. Tahminimce Berkan'lı bir ilk on bir uzun bir süre göremeyeceğiz. Antalyaspor için de "talihsiz bir yenilgi" deyip devam etmekten başka çare yok. Keza; gerçekten çok iyi takımlar. Bu sene zirveden çok uzaklaşacaklarını sanmıyorum.

Kaynak / Ntvspor.net

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Spor basını bugün ne yazdı?
spor manşetleri, sporun manşetleri, spor haberleri transfer, süper lig,
Galatasaray 3 puana Gomis'le uzandı
Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun ilk haftasında Galatasaray deplasmanda ...
Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası!
Fenerbahçe'de yeni sezonda futbolcuların giyeceği forma numaraları belli ...
 
Deniz Öncü İngiltere'de podyuma çıktı!
Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından düzenlenen Moto3 ...
Maxi Fenerbahçe'ye yakın
Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği 25 yaşındaki Uruguaylı forvet Maxi ...
Isco'nun yeni takımı belli oldu!
İspanyol devi Real Madrid'in formasını giyen orta saha oyuncusu Isco, Sevilla'ya transfer oluyor.
 
Fenerbahçe Süper Lig'de sezonu Ümraniyespor karşısında açacak!
Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonu ilk maçında Fenerbahçe yarın Ümraniyespor'u konuk edecek.
Rıdvan Dilmen: Beşiktaş bu kadroyla şampiyon olamaz!
Yeni sezonda Süper Lig maç sonları yorumlarını TV 8,5 ekranlarında yapmaya ...
Aslan, sezonu Antalya'da açıyor
Sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında bugün deplasmanda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
japonya
moskova
premier lig
İsveç
survivor all star
Kocan Kadar Konuş
Maden Ocakları
Ersun Yanal