ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack'ın Ankara'daki görevine devam edeceğini ve aynı zamanda Suriye ile Irak Özel Başkanlık Temsilcisi olarak görev yapacağını duyurdu.
TRUMP SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU
Kararı sosyal medya hesabından duyuran Trump, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Mükemmel bir iş çıkaran ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack’ın, Suriye ve Irak hükümetleriyle stratejik işbirliğimizi ilerletirken ve bu ülkelerle ilişkilerimiz gelişmeye devam ederken, Suriye ve Irak Özel Başkanlık Temsilcisi olarak atanacağını duyurmaktan memnuniyet duyarım!
Tom, Türkiye Büyükelçisi olarak görevine devam edecek ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın tam desteğiyle çalışacak. Tom Barrack'ın yaptığı çalışmaları ve ülkemize hizmet etmeye devam etme istekliliğini büyük takdirle karşılıyoruz. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz!"

ESAD SONRASI DÖNEMDEKİ WASHINGTON STRATEJİSİNİ YÖNETMİŞTİ
Tom Barrack, Suriye Özel Temsilcisi olarak Suriye'nin devrik lideri Beşar Esad rejimi sonrasındaki dönemde Washington'ın bölgedeki stratejisine bağlı unsurlarını yönetti. Görev süresince başkent Şam'a yönelik yaptırımların gevşetilmesi, Türkiye ve Körfez ülkeleriyle birlikte yeniden inşa çalışmalarının desteklenmesi ve terör örgütü DEAŞ'a karşı iş birliği konularında rol aldı.
Suriye Özel Temsilciliği görevini son 12 yıl içinde üstlenen dördüncü isim olan Barrack'ın bu atamasından önce, eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde Ocak 2021 ile Mart 2025 arasında söz konusu pozisyona herhangi bir atama yapılmamıştı.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...