E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÖCALAN AVUKATLARIYLA TEHDİTLER YAĞDIRDI! 

İmralı'daki bebek katili Abdullah Öcalan İmralı'dan yine tehditler savurdu.

1.12.2007 - 00:42
ÖCALAN AVUKATLARIYLA TEHDİTLER YAĞDIRDI!

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan, şiddetin artacağı tehtidinde bulundu ve "Kan dökülürse bunun sorumlusu biz değil AKP'dir" dedi.

Demokratik özerkliğin özgürlük getireceğini iddia eden kanlı terör örgütü lideri Öcalan, "Kürtler için Demokratik Özerk Kürdistan öneriyorum" diyerek sözde çözüm önerisini sundu.

Dağlıca sonrası artan gerilim nedeniyle Avukatlarıyla görüştürülmesi mümkün olmayan Abdullah Öcalan bu fırsatı bulur bulmaz yeni mesajlarını ve tehditlerini Fırat News Ajansı'na avukatları aracılığıyla yaptı.


"ABD'NİN ÇÖZÜM PLANINA YÜKLENDİ"

Fırat News'in haberine göre Öcalan, Milliyet Gazetesi'nde yeralan ABD'nin çözüm planıyla ilgili haberlere değindi.

ABD'nin planına hayli öfkeli olduğu açıklamalarından belli olan Öcalan, avukatlarına şunları söylemiş: "Hükümet operasyon yerine PKK tecriti ve sınırlaması ile lojistiğinin kesilmesi, Güneyli güçlerin ABD yardım edeceği, destek sağlayacağı, benim etkisizleştirilmem, işte örgütle bağımın kesilmesi, burada susturulmam, Barzani onların etkinleştirilmesi de var bu haberde. Aslında bunları da değerlendirmek gerekir bir siyasal gelişme var onu mu engellemeye çalışıyor bazı çevreler, daha önce buna benzer şeyler yaptılar yoksa başka bir şey mi var? Ama böyle davranmakla PKK'yi bitiremezler onu anlamaları lazım."

“İSRAİL BANA GELDİ GÖRÜŞTÜK”

Öcalan, İsrail-Kürt devleti ilişkisiyle ilgili de ilginç itiraflarda bulundu: "Güneydeki Kürt Devletinin kuruluşu da 1946'lara İsrail'in kuruluşuna kadar gider. İsrail kurulurken bölgede Arapları dağıtacak, İran ve Türkiye'yi oyalayacak, kendine bağlayacak bir Kürt Devleti oluşturmak istedi, o dönem Barzani ailesi ile ilişkiler vardı. Yani aslında Güneyde bir Kürt devleti kurarak bütün Kürtleri oraya bağlamak istiyorlardı. Benim bunu fark ettiğimi anladıklarında bana yöneldiler. Beni de Barzani'nin yanına gitmem için çağırdılar Şam'da iken büyükelçilik düzeyinde bize geldiler gelin birlikte olun diyorlardı. Ben bunu doğru bulmadım biz iktidar sarhoşu değiliz. Ben ideoloji adamıyım, inanç adamıyım ancak doğrularımla, ilkelerimle iş yaparım. Bunun için başta MOSSAD, CİA, İngiliz gizli servisinin rolü de çok önemli bana yöneldiler. Beni çıkarları için büyük bir tehlike olarak gördüler tasfiye ettiler. Ama MİT bunu anlamadı, bunu anlaması gerek.”

TEK BİR PKK OLMADIĞINI İTİRAF ETTİ

Son dönemde sıkça dile getirilen PKK içindeki farklı fraksiyonları da Öcalan, avukatlarıyla yaptığı son görüşmesinde kabul etmiş oldu.

"ABD, Erdoğan PKK karşıyız diyorlar ama hangi PKK'ye karşılar, PKK nedir aslında tek bir PKK yok. Öyle onların sandığı gibi de değil. Bir sürü oluşum var. "

TEHDİT AÇIKLAMALARI

Sözlerinin tehdit olmadığını iddia eden terörist başı Öcalan "Çözüm gelişmezse PKK şiddet potansiyelinin sadece küçük bir kısmın kullanmıştır işte teslim olun falan diye doğrudan üzerlerine gidilerse çatışmalar derinleşir çok güçlü bir savunmaya geçer. Neymiş böyle demişim evet bombalamalar falan böyle şeyler gelişir bunu nasıl engelleriz. Yine söylüyorum çatışmalar bir tek Türk devletinin işine gelmez herkesin işine gelir. Onların gelmez işte bunu görmüyorlar benim üzerime yükleniyorlar" dedi.

DİREKT ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Başbakan Erdoğan'ı ciddi bulmadığını söyleyen terör örgütü lideri, Erdoğan'ın MHP ve CHP'ye yönelik "bizi devletin mahrem bilgilerini açıklamaya zorluyorlar" sözlerine atıfta bulunarak şöyle konuştu: "İşte mahrem anlaşmalar var diyor. Baykal da MHP de yükleniyorlar açıkla diye. Bu devlet adamlığı ciddiyeti ile bağdaşır mı, sen siyaset yapıyorsun başbakansın, özel savaş bile yürüteceksen bunu yapacak komutanlar var, özel harp dairesi var, senin bununla çok ilgin olmaz. Sen siyaset yaparsın. İşte bunları birbirine karıştırıyor. O zaman siyaset de karışıyor. Ne yapıyor belli değil. Bir bakıyorsun Kürt Sorunu yok diyor, sonra düşünmezseniz öyle bir sorun da olmaz diyor, sonra benim Kürt milletvekillerim var Kürtleri biz temsil ediyoruz diyor. Ben gerçekten ne kadar ciddiler bilemiyorum. Özal kadar ciddi olsalar yeterdi ama bunlarda ne Ecevit'in ne Özal'ın ciddiyetini göremiyorum."

TERÖRİST BAŞI: “ÖZAL'I ANLAMAMIŞIM”

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kendisine mesajlar gönderdiğini iddia eden Öcalan, "Özal'ı daha öncede söyledim yeterince anlamadım keşke biraz daha fazla diyalog geliştirseydim. O ciddiydi görüşlerinin arkasında durdu. Bize de haber gönderdiğinde korkmayın hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz diyordu. Ben ilkin çok şaşırdım, bu yaklaşımı göstereceğini beklemiyordum. İşte şöyle yapın böyle sonuç alırız diye yol yöntem bile tartışıyordu, söylediklerinin arkasında durdu. Biliyorsunuz tasfiye şeyi gelişti, Özal'ın ölümü işte her şeyi yarım bıraktı. Özal ciddi bir devlet adamıydı " şeklinde konuştu.

ECEVİT BİRİNİ GÖNDERDİ

Öcalan yakalandığı dönemde Ecevit'le ilgili bir iddiada da bulundu. "Sorgu döneminde direkt Ecevit adına gelen biri de vardı. Başbakanlık adına buradayım dedi. Ben o zaman onlarla tartıştım; işte Güneye çekilme falan tam olarak güvendim demiyorum ama tartışmalarını önemsiyordum. Belli bir çözüm iradesi vardı Ecevit'te biliyorsunuz 2000'lerde bir af tartışması geliştirdi. Aslında Ecevit bununla soruna çözüm arıyordu sonradan bunu engellediler, MHP buna karşı çıktı, yönetici kadro dışında kalsın gibi tartışmalarla bu affı basit, adi suçlar için af haline getirdiler, Rahşan affı diyorlar. Aslında Ecevit'in belli bir çözüm iradesi vardı ancak MHP buna rezerv koydu. O dönem bunu engelledi eğer bu geliştirilseydi belki şimdiye kadar bu sorun çözülmüş olurdu. Ama ömrü yetmedi sorunun çözümüne ilişkin şeyleri farklı tartışmalarla engellendi.

HÜCRE CEZASI HAKSIZMIŞ!!!

Kendisine verilen hücre cezasından oldukça rahatsız olduğu belli olan Öcalan, açıklamalarının cımbızlandığını ve bu nedenle ceza verilmesinin haksız olduğunu iddia etti. Öcalan Avukatlarına bu konuda şunları söyledi:

"Ben PKK potansiyelinin yüzde 95 ini kullanmadı dedim, bunların bir öncesi sonrası var görüşlerim bu kadar değil ki. İki satırı alıp ceza vermeleri de siyasal bir karardır, beni susturmaya çalışıyorlar hem görüşlerimi öğrenmek istiyorlar hem de sonra böyle yapıyorlar. Ben hiç kimseden çekinmiyorum görüşlerimi söylüyorum devlette alıyor değerlendiriyor kendine göre sonuç çıkarıyor. İsteyen çevreler alır değerlendirir PKK de alır kendine göre değerlendirir istediği sonucu çıkarır. Herkes tartışıyor benimde görüşlerimi söylemeye hakkım var, o görüşlerimi söyleyebilirim"

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
Adıyaman'da Bugün Gazetesi'nin 5. kuruluş yıldönümü münasebetiyle gazeteci-yazar ...
RAHİBİ KAÇIRAN ÜÇ KİŞİDEN BİRİ YAKALANDI
Rahip Daniel Edip Savcı'yı kaçırdığı öne sürülen üç kişiden birinin yakalandığı öğrenildi.
 
ADSL ABONELERİNE İKİ MÜJDE!
Telekom yeni bir kampanya başlatıyor. İşte aboneler için çifte müjde!
GÜL 38 İHRACI ONAYLADI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı.
NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA ÇIKTI
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir grup PKK'lı piyade taburuna silahlı saldırı düzenledi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Recep Tayyip Erdoğan
Gurbangulı Berdimuhamedov
Tedavi
İstanbul Başakşehir
Netanyahu
PETROL
TV8
İslam