Dudaklarının patlamasına, dişlerinin ve burnunun kırılmasına yol açan saldırı nedeniyle Berlusconi, 20 gün istirahat edecek. Bugün ise hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor.
İlki İzmir'de geçen yıl yapılan İtalya-Türkiye arasındaki hükümetler arası zirve, Erdoğan ile Berlusconi önderliğinde, yedi İtalyan, sekiz Türk bakanın katılımıyla Roma'da yapılacaktı. Berlusconi'nin yüzüne Duomo heykelciğiyle yapılan saldırı sonrası yetkililerin dün yaptığı telefon görüşmeleri sonucu zirve ileri bir tarihe ertelendi. Berlusconi ise hastanede gözetim altında tutuluyor. Saldırı sonrası kaldırıldığı San Raffaele Hastanesi'nden dün yapılan açıklamada, Başbakan'ın "acı içinde olduğu ve bugün de hastanede kalacağı" bildirildi. Berlusconi'nin çok kan kaybettiğini belirten hastane, 73 yaşındaki liderin devam eden ağrılar yüzünden antibiyotik ve ağrı kesici aldığını kaydetti.
SALDIRGANINDAN BERLUSCONİ'YE ÖZÜR MEKTUBU
Sağcı liderin özel doktoru Alberto Zangrillo, Başbakan'ın zorlukla yemek yediğini, ancak cerrahi müdahale yapılmayacağını ifade etti. Berlusconi'nin sözcüsü Paolo Bonaiuti de baş ağrısı çeken Başbakan'ın uyanınca gazeteleri görmek istediğini ve ziyaretçileri kabul ettiğini söyledi. Berlusconi'ye saldırarak yüzünden yaralayan aklî dengesi bozuk Massimo Tartaglia (42) ise Başbakan'a bir özür mektubu gönderdi. Tartaglia avukatları aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu mesajında, 'üstünkörü, alçak ve düşünmeden yaptığı eyleminden' dolayı özür dilediğini belirtti. 10 yıldır tedavi gören saldırgan, 'yalnız hareket ettiğini' belirterek, 'hiçbir militan yönü ve siyasi bağlantısı' bulunmadığını bildirdi. Ancak İtalyan polisi, üzerinden çarmıha gerilmiş bir İsa heykelciği ile biber gazı spreyi çıkan Tartaglia'nın saldırıyı önceden planladığını düşünüyor. Tartaglia, eyleminden sorumlu bulunursa, 5,5 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.(zaman)