E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Numan Kurtulmuş: Bütün darbeler yurt dışı destekli 

Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'deki "15 Temmuz Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş, "Amerika Birleşik Devletleri'nin FETÖ'yü asla iade etmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

16.07.2022 - 09:09
Numan Kurtulmuş: Bütün darbeler yurt dışı destekli

Kurtulmuş, Habertürk TV'deki "15 Temmuz Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin uzun yıllar çok irdelenmesi gerektiğini, aydınlatılacak çok tarafları olduğunu ve bunların hep birlikte aydınlığa çıkarılacağını söyledi.

"DEVLET ELE GEÇİRİLECEK BİR YER DEĞİLDİR"

Kurtulmuş, devletin ele geçirilecek bir yer olmadığını vurgulayarak, "FETÖ, 85 milyon vatandaşımız adına 'Devleti biz yöneteceğiz.' diyerek harekete geçiyor. Birilerinin devleti ele geçireceği bir yer olmaktan devlet kurtarılmalıdır. Bunun tek yolu, demokratik kurum ve kuralların şeffaf, açık bir şekilde işletilmesidir. Türkiye, 15 Temmuz'a bir günde gelmedi. Bugün eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün konuşanlar farklı şeyler konuşuyor olacaktı. Bu konuda herkesin samimi olması lazım. 15 Temmuz, iyi planlanmış, uzun yıllar çalışılmış bir darbe teşebbüsüdür. Esas kahraman milletimizdir. Arkalarına bakmadan sokağa çıktılar. Sayın Erdoğan'ın korkusuzca sahaya çıkması ve 'Ben buradayım, hep beraber direniyoruz.' mesajı vermesi darbeyi döndürmüştür." diye konuştu.


Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz'dan sonra bütün siyasi partilerin darbeye karşı duruşunu devam ettirebilmesini çok istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki ekim ayında 'Yenikapı ruhu iflas etmiştir.' dendi. Bu darbenin örtülü bir darbe olduğunu, senaryo olduğunu, bir darbe falan olmadığını, darbe kılıklı bir gösteri olduğunu söyleyecek kesimler oldu. Böyle görenlerle neyin mücadelesini vereceksiniz? Eğer Yenikapı ruhu devam etmiş olsaydı bugün bambaşka bir Türkiye'den konuşuyor olacaktık. Çok dinamik bir mücadeleyle, çok daha kısa süre içerisinde FETÖ, devletin içerisinden temizlenmiş olabilirdi. Bütün dünyaya o süreci anlatabilseydik, muhalefet yan çizmemiş olsaydı, şu anda canlanmaya başlayan yurt dışındaki FETÖ diasporası ayağa kalkamayacaktı. FETÖ ile mücadeleye samimiyetle yeterli destek verilmedi."


"DEVLETTE KİMSENİN BİR AYRICALIĞI YOKTUR"

Devlette kimsenin bir ayrıcalığı olmadığını belirten Kurtulmuş, "Ayrıcalığı ortaya koyan liyakat, ehliyet ve millete ve devlete sadakattir. FETÖ ilk kez 1973'te harp okullarına giriş sınavlarında soruları çalmış, o zaman AK Parti yok. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine girmiş. Çok kirli, çok karışık, çok karmaşık bir yapıyla karşı karşıya kalmışız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, FETÖ konusunda çok büyük bir mücadele verildiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti'nin, bizlerin FETÖ'yle mücadele konusunda gerçekten kararlı bir şekilde durduğumuz ortadadır, çok büyük bir mücadele verildi. O günkü şartlar içinde belki on binlerce insan çok etkili yerlerde, yargının içlerinde. Mecburen KHK ile işlem yapmak zorundasınız. Mahkeme uzun süre alacaktır. KHK zorunluluk olarak ortaya çıktı. Olağanüstü şartlar içerisinde ortaya çıktı. Karda yürüyüp ayak izlerini belli etmeyen bir terör örgütünden geriye sağda solda birileri kalmış mıdır? Bilmiyorum ama kalmıştır. Sağda solda birileri kaldıysa da bununla mücadele etmek devletin vazifesidir. Bütün kurumların içinde olabileceği gibi tabii ki siyasetin içinde de olabilir. 'Hayır, siyasetin içinde bu yoktur.' diyemeyiz. Türkiye'de bu kadar parti var. Bunun da üzerine gidip çıkarılabilir. Bu iş yargının işidir."

"TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN DARBELERİN YURTDIŞI OLDUĞU AŞIKARDIR"

Devlete liyakatli, ehliyetli, devlete, millete sadakatli insanların yerleştirilmesi gerektiğini anlatan Kurtulmuş, yaşananlardan ders çıkarılmasının önem taşıdığını söyledi.

Kurtulmuş, Fethullah Gülen'in Amerika'dan iade edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya, "Amerika Birleşik Devletleri'nin FETÖ'yü asla iade etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü FETÖ'yü iade ederse bir daha yerkürede kendisi için kullanışlı hiçbir piyon bulamaz. Türkiye'deki bütün darbelerin yurt dışı destekli olduğu aşikardır." yanıtını verdi.

Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz başarılı olsa bir iç savaşın çıkacağının açıkça görüldüğünü vurgulayarak, "Çok kanlı bir darbe yapacaklardı. Eğer böyle bir niyette olmasalar niye halkın üstüne ateş açsınlar? Türkiye, bu bölgede küçük bir ülke olsun, kendisine hangi ödevler veriliyorsa yapsın, öyle büyük idealler içerisinde olmasın, böyle bir Türkiye istiyorlardı. Türkiye, milletin ferasetiyle, inancıyla, direnciyle, demokrasiye olan bağlılığıyla, sokaklardaki ortaya koymuş olduğu mücadeleyle o büyük belayı bertaraf etmiş oldu. Kendi bağımsız, güçlü, büyük Türkiye istikametinde adımlarını birer birer atarak yoluna devam ediyor. Allah, Türkiye'yi bu yolda daha güçlü hale getirsin." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, FETÖ ile mücadelenin bir devlet politikası olması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu anlamda bir samimiyet şarttır. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yerine getirmesi lazım. Bu konuda bütün görüşlerimizi net bir şekilde ortaya koyuyoruz, karşı taraftan da aynı şeyi bekliyoruz. Özellikle genç kardeşlerime şunu söylemek isterim; unutmayacağız ve unutturmayacağız. Darbecilere, demokrasi karşıtı güçlere karşı yekvücut olun. Eğer darbecilerden birisine ya da ikisine karşı müsamaha içerisinde olursanız o darbe tekrarlanır. Güç, karar, yetki sadece ve sadece millettedir. Demokrasiyi, göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Genç nesillerden de ümitliyiz. Türkiye, yeniden güçlü bir Türkiye istikametinde istikrarla, güvenle yoluna devam edecek. "

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karamollaoğlu’ndan 15 Temmuz mesajı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "15 Temmuz, yalnızca ...
Devlet Bahçeli kimdir? Devlet Bahçeli kaç yaşında, hangi okuldan mezun oldu?
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin eğitim, ...
Bahçeli: Türkiye'yi yenemeyecekler
Saraçhane Meydanı'nda ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ...
 
Erdoğan'dan kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir ...
Erdoğan'dan 15 Temmuz açıklaması: Halkımız destan yazdı
Saraçhane'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz kanlı darbe gecesinde ...
İnce sert konuştu: Ağlamayı bırak
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yüksek enflasyonu 15 Temmuz'un ...
 
Babacan: Ülkemizi tam demokrasiye kavuşturmak o direnişe karşı sorumluluğumuz!
DEVA Partisi lideri Babacan, 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde ...
Bakan Soylu'dan 15 Temmuz mesajı: Kendilerine başka vatan bulsunlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz nedeniyle Ankara'da düzenlenen ...
İmamoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: Süreç henüz tamamlanmadı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İBB’nin Saraçhane'deki ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
yunanistan
Tedavi
Eczacıbaşı
Almazbek Atambayev
Mehmet Şimşek
Dilma Rousseff
kardemir karabükspor
TÜBİTAK
balyoz