E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Norveç Katliamı Müslümanlara Bakışı Değiştirdi 

Amerikan yönetimi, terörün dini ve inancı olmadığını gösteren Oslo katliamının ardından "olağan şüpheli" olarak görülen Müslümanlara yönelik tehdit algılamasından vazgeçiyor. Amerikalı Müslümanlar, artık radikalizmle mücadelede kritik müttefik.

5.08.2011 - 13:04
Norveç Katliamı Müslümanlara Bakışı Değiştirdi

Norveç'te yaşanan ırkçı saldırı, Amerikan yönetiminin periyodik olarak açıkladığı radikalizmle mücadele strateji belgesinde üslup değişikliğine yol açtı. Amerikalı Müslümanları şüpheli görme eğiliminin bu grubu topluma yabancılaştırdığının ve aşırılığı beslediğinin farkına varan Beyaz Saray, aşırılıklarla mücadele için yayınladığı belgedeki ifadeleri yumuşattı. The New York Times gazetesinin haberine göre Beyaz Saray yetkilileri, senelerdir FBI başta olmak üzere güvenlik kurumları tarafından kullanılan ve İslam hakkında yanlış bilgiler içeren eğitim materyallerinin de değiştirileceğini vaat etti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı R. McDonough, El Kaide ve ondan esinlenenlerin ABD için hâlâ en büyük terörist tehdit olduğunu savunurken "Norveç'te geçen ay aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı bir saldırgan tarafından gerçekleştirilen saldırı hükümetin yalnızca bir çeşit radikalizm üstüne odaklanmaması gerektiğinin hatırlatıcısı oldu." diye konuştu. McDonough ayrıca Amerikalı Müslümanları topluma yabancılaştırmaktansa onları radikalizmle mücadeledeki kritik müttefikler olarak görmenin önemini vurguladı. Yeni strateji belgesinin yazılmasına katkıda bulunan ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nde aşırılıkçılık üzerine uzman olan Quintan Wiktorowicz ise yönetimin güvenlik görevlilerinin İslam hakkında "uygun olmayan bir şekilde" eğitildiklerinin farkında olduklarını ifade etti. Açıklanan belgeye giriş yazısı yazan ABD Başkanı Obama'nın "El Kaide'nin eleman kazanmak adına hedef kitlesi olarak gördüğü Amerikalı Müslümanlar radikalizmle mücadelede hep en önde olmuştur." ifadesi dikkat çekti.

Muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti ise yenilenen strateji belgesine itirazlarda bulundu. Temsilciler Meclisi üyesi Peter T. King, yenilenen belgenin dilini eleştirirken "Belgenin ismi ve içeriği El Kaide ile diğer yerel aşırı aşırılıkçılar arasında eşitlik ima ediyor." dedi.

Beyaz Saray yetkililerinin değiştirmeyi vaat ettiği materyallerden biri olan ve 2009 yılında ortaya çıkan bir FBI eğitim dokümanında İslamiyet'le ilgili provokatif ifadeler kullanıldığı görülmüştü. Yine aynı belgede İslam karşıtı bir yazar olan Robert Spencer'ın iki kitabı tavsiye edilmişti. Norveç'teki katliamı gerçekleştiren Anders Behring'in yazdığı manifestosunda Spencer'dan defalarca alıntı yaptığı tespit edilmişti.

ZAMAN

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taş Devri'nin En "Çılgın Projesi"
Taş Devri insanlarının İskoçya’dan Türkiye’ye kadar uzanarak bütün Avrupa’yı ...
Dünyanın En Yaşlı Hayvanı 178 Yaşında
Dünyanın en yaşlı hayvanı kaplumbağa Jonathan, 178 yaşına girdi.
İtalya'da Borç Çizmeyi Aştı
Uluslararası piyasalara son günlerde Avro Bölgesi'ndeki kamu borç sorunun ...
 
90 Günde 5 Yaşın Altında 29 Bin Çocuk Öldü
ABD'nin insani yardım görevlisi Nancy Lindborg, Somali'nin güneyinde son ...
Ruslar, Artan Milliyetçilikten Endişeli
Rusya'da yapılan bir araştırma, ülkede milliyetçiliğin Rus toplumunun ...
Suriye'de Bilanço Kabarıyor
Yönetim karşıtı gösterilerin en sert geçtiği ülkeler arasında yer alan ...
 
İspanya'da Ekonomik Büyüme Yavaşladı
İspanya Merkez Bankası, 2011'in ikinci çeyreğinde ülke ekonomisinin yüzde 0,2 büyüdüğünü açıkladı.
Suriyeli Askerler Hama'yı Bombaladı
Suriye ordusunun, kuşatma altına aldığı Hama kentinin bazı mahallelerini bombaladığı bildirildi.
Paketli Ekmekten Fare Çıktı!
Avustralya'da bir kadının marketten yaptığı mutfak alışverişi kabusa dönüştü.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
moskova
Cüneyt Çakır
Vedat İnceefe
survivor all star
Bütçe
zonguldak maden
istanbul 10
Joe Hart