E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Mısır Darbenin ardından ilk genel seçim...

Mısır'da darbenin ardından ilk genel seçimin ekim ayında yapılacağı bildirildi.

13.07.2015 - 18:57
Mısır

AA muhabirine konuşan Cumhurbaşkanlığı Seçim İşleri Müsteşarı Tuğgeneral Rafet Kumsan, "Genel seçimin birinci turu ekim ayının başında, ikinci turu ise kasım ayının ortalarında yapılacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin vaatlerine göre meclisin en geç aralıkta çalışmalarına başlayacağını söyleyen Kumsan, Yüksek Seçim Kurulu'nun oluşturulmasının ardından seçim takviminin açıklanacağını ifade etti.

Kumsan, Yüksek Seçim Kurulu'nun 7 üyesinden 5'inin emeklilik yaşına geldiğini, diğerlerinin de 30 Haziran'da görevlerinden uzaklaştırıldıklarını belirterek, Sisi'nin yeni üyeleri belirleyeceğini kaydetti.

Hükümet kaynakları ise Yüksek Seçim Kurulunun resmi seçim takvimini açıklamak için yeni üyeleriyle ilk toplantısını Ramazan Bayramı'ndan sonra yapacağını ifade etti.

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi Haziran 2012'deki ilk bağımsız seçimlerde yüzde 52 oy alarak iktidara gelmişti. Dönemin Genelkurmay Başkanı Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri, ülkede devam eden protestolar sırasında hükümet ve eylemcilere verdiği 48 saatlik uzlaşma süresinin dolması üzerine 3 Temmuz 2013 tarihinde ülke yönetimine askeri darbe yapmıştı. Ülke tarihinin ilk seçilmiş hükümeti olan HAP Kabinesi de darbe ile yönetimden uzaklaştırılmıştı.

Darbenin ardından oluşturulan yönetim, geçen Aralık ayında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) "terör örgütü" ilan etmişti. Mahkemeler de darbenin ardından yargılanan darbe karşıtı yüzlerce kişiye idam dahil çeşitli cezalar vermişti.

Anayasa Mahkemesi, 1 Mart'ta, "seçim bölgelerinin taksimine ilişkin" maddenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetmiş, Yüksek Seçim Kurulu da söz konusu kararın ardından, ilk turu mart sonunda yapılması planlanan parlamento seçimlerinin ertelendiğini duyurmuştu. Sisi de konuyla ilgili çalışma yapılmasını istemiş ve çalışmaların "bir aydan uzun sürmemesi" çağrısında bulunmuştu.
 

(AA)

ETİKETLER:
mısır , seçim , darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asansörde öldü 8 gün sonra bulundu!
Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde bir kliniğin asansöründe ölen bir adamın ...
O Terörist Sığınmacı Gibi Yaptı Şimdi Türkiye'de
IŞİD'in kafa kesme videolarında görülen Britanyalı Abdülmecid Abdülberi'nin ...
Endonezya'da alarm!

Endonezya'nın Doğu Java bölgesinde faaliyete geçen Raung Yanardağı'ndan ...

 
Ukrayna Başbakanı Poroşenko:

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın ülke sınırlarında ...

Ve Yunanistan diz çöktü!

Avro Bölgesi liderlerinin 17 saate yakın süren zirvesinde Yunanistan, ...

En acı ziyaret...

Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybedenlerin yakınları, 1995 ...

 
Yunanistan'la tarihi çözüme ulaştık!

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Yunanistan'la ilgili tarihi bir çözüme ...

Hamaney:
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Nükleer bir anlaşma sağlanması durumunda ...
Fransa'da rehine krizi aşıldı!
Fransa'nın başkenti Paris'in yakınlarındaki Hauts-de-Seine'deki bir mağazada ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
TÜFE
konya
eyfel kulesi
seçim
Çankaya
Mehmet Şimşek
kardeş
Kırgızistan