E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Mısır’da milyonluk eylem çağrısı! 

Mısır sendikaları devlet çalışanları yeni iş kanununu protesto etmek için 12 Eylül'de eyleme çağırdı.

21.08.2015 - 18:22
Mısır’da milyonluk eylem çağrısı!

Mısır’da sendikalar yeni iş kanunu protesto etmek için büyük bir eylem için harekete geçti. Kahire’nin Fustat Parkı’nda 12 Eylül'de düzenlenmesi planlanan eyleme, kanuna karşı çıkan bütün devlet çalışanları çağrıldı.

Tıp Doktorları Sendikası’nda toplanan Mısır Sendikaları temsilcileri, toplantının ardından bir bildiri yayınlandı. Bildiride, Cumhurbaşkanı Sisi tarafından onaylanan 18/2015 sayılı kanunun protesto edileceği duyurularak; “Kanuna karşı çıkan bütün devlet çalışanlarına Kahire’nin güneyindeki Fustat Parkı’da toplanmaları” çağrısında bulunuldu.

Sendika temsilcileri, 2013 yılı Kasım ayında kabul edilen gösteri kanunu nedeniyle eylemin Fustat Parkı’nda yapılmasına karar verildiğini, 20 hektarlık büyük bir alanda yapılacak olan söz konusu eylem için resmi makamlardan izin alınmasının gerekmediğini hatırlattı.

Mısır’da “sivil hizmet kanunu” olarak isimlendirilen yeni yasa, devlet kurumlarında çalışanlar ile ilgili maaş sistemi, tatil günleri, emeklilik ve ek ücretler gibi farklı konularda değişiklikler içeriyor.

Mısır’da memur maaşları resmiyette normal alınanın çok altında gösteriliyor. Normalde 5000 MısırCuneyhi (641 ABD Doları) maaş alan bir memurun ücreti, resmiyette 2000 Cuneyh (256 ABD Doları) olarak gösteriliyor.

Mısır’da emeklilik ve sigorta sistemi konusunda da ciddi problemler var. Devlet memurlarının aylık girdisi ne olursa olsun sigorta primi maksimum 3500 Cuneyh (448 ABD Doları) yatırılıyor. Bir memur, görevi esnasında 5000 ABD Doları bile maaş almış olsa, emekli olduğunda alacağı aylık ücret 448 ABD Doları üzerinden belirleniyor. Bu nedenle Mısır’da çalışanlar, ölene kadar emekli olmak istemiyor.

Bölge standartlarına yakın olmasına rağmen, Mısır’da memur maaşlarının çok düşük olduğu şeklinde bir algı vardır.

Sendikalar çalışanların maaşlarının fazla gösterilerek devletin çalışanlardan daha fazla vergi alınacağından kaygılanıyor.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'dan Yunanistan'a çağrı!
Alman hükümeti erken seçim kararı alan Yunanistan'a kurtarma paketi kapsamında ...
İsveç'ten Türkiye'nin PKK ile mücadelesine destek

-İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın ...

Avrupa ayrımcılıkta artık daha da cüretkar

-AB ülkelerine iltica talebinde bulunan sığınmacıların kabulünde 'Müslüman ...

 
ABD:

-ABD, Suriye’de terör örgütü DAEŞ’e karşı devam eden hava operasyonlarına ...

"Ukrayna ve Rusya halkları kardeş değil"
Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, "Ukraynalılar ve Ruslar, iki devletin ...
Türkmenler İbadi'nin kararına tepkili!

-Irak Başbakanı İbadi'nın İnsan Hakları Bakanlığını lağvetmesine tepki ...

 
Hükümet kurma görevi ana muhalefette

- Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Çipras başkanlığındaki koalisyon ...

Arakan için sosyal medya kampanyası!

- Gönüllülerden oluşan bir grup, "ArakaniKurtar" sloganıyla yaklaşık ...

Uyuşturucu taşıyan uçakların vurulmasına onay!
Peru Kongresi yasadışı bir şekilde uyuşturucu taşıdığından şüphelenilen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
İstanbul
Gaziantepspor
Güney Kore
Almanya
AB
BBP
Emre Belözoğlu
Milwaukee Bucks