E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MERKEZ BANKASI'NA ŞOK SUÇLAMA 

Sonunda bu da oldu. İhracatçı, Merkez Bankası’nı “terörist” ilan etti.

26.10.2007 - 21:49
MERKEZ BANKASI NA ŞOK SUÇLAMA

NURHAN YÖNEZER - GERÇEK GÜNDEM

Merkez Bankası’nın yüksek faiz, düşük kur politikasını eleştirmek bu kadar ağır sözcüklerle yapılınca, kamuoyundaki soru işaretleri de arttı.

Gerçek Gündem
'in izlenimlerine göre tam özerk konumdaki Merkez Bankası ile ihracatçılar arasındaki terörizme varan ''yüksek faiz, düşük kur'' tartışmasında ''Acaba bağımsız Merkez Bankası, bu tepkileri ne kadar dikkate alacak?” sorusuna cevap konusunda fikir ayrılığına düşen ekonomi bürokrasisi ''fikri bölünme'' yaşıyor.

MERKEZ SIKIŞTI


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde ekonomi örgütlerinin “faizi indirin” ilanları daha hafızalarda silinmemişken, 11 örgütün toplanarak, “yüksek faiz politikasının ekonomik terör ortamı” yarattığını açıklaması, üstelik, gölge “Para Politikası Kurulu” oluşturmaya karar vermesi, kamuoyunda Merkez Bankası’nın iyice sıkıştığı izlenimlerinin yoğunlaşmasına yol açtı.

Gelinen noktada ya, Merkez Bankası fazla direnemeyecek, ya da “fiyat istikrarı'' hedefi bankanın birincil hedefi olduğuna göre, kimseye kulak asmadan kendi bildiğini “okumaya ve uygulamaya” devam edecek.

MÜSTEŞARLIKLAR VE BAKANLIKLAR DA İKİLEMDE

Bu ikilem, ekonomi bürokrasisinde de tartışılıyor. Yetkililer, bu tartışmanın baskılarla beraber yoğunlaştığına dikkat çekerek, “bakanlıklar ile müsteşarlıklar da aynı ikilemin içindeler. Bakanlıklar daha çok üretimin önünün açılmasının Merkez Bankası’nın faiz politikasının değiştirilmesine bağlı olduğunu savunurken, müsteşarlıklar Merkez Bankası’na destek veriyor” diyorlar.

Bu tartışmasın hükumet içinde de, ekonomi bürokratları arasında da tam bir “bilek güreşi” yaşanmasına yol açtığını ifade eden yetkililer, TBMM’nin de bütçeyi bu tartışmaların gölgesinde bağlayacağını vurguluyorlar.

Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı gibi önemli ekonomik birimlerin Merkez Bankası’nı “yalnız bırakmamaya” kararlı olduğunu kaydeden yetkililer, “bundan sonraki tüm ekonomik toplantılarında baz Merkez Bankası politikası olacak. Bu konuda ki bilek güreşinin sonucu ise 2008 politikalarına yansıyacak. Eğer üretimci bakanlıkların dediği olursa, Merkez Bankası’nın da bağımsızlık tartışmaları yeniden başlayabilir” diye konuşuyorlar.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
IRAK'TA İŞ YAPAN HERKES VATANHAİNİ
Milliyetçi kesime yakın olan İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'nun Başkan ...
NATO TOPLANTISINDA SINIR ÖTESİ DAMGASI
NATO üyesi 26 ülkenin savunma bakanlarının toplantısına Türkiye'nin olası ...
 
PKK'DAN 8 ASKERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Hakkari'de düzenlediği hain saldırı sonrası 8 güvenlik görevlisini kaçıran ...
BUSH, KOMEDYENLERİN DİLİNE DÜŞTÜ
ABD Başkanı George W. Bush’un ‘Terör ve terörist' tanımı, Amerikan medyasında ...
ÜNLÜ İŞADAMI N.Ö GÖZALTINA ALINDI
Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinden birinde yöneticilik yapan inşaat ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Serdar Ortaç
Kuzey Kore
haşim kılıç
Beycan ÜÇKARDEŞ
GAZİANTEP
suriye
anayasa mahkemesi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı