E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kurtulmuş: HÜDA PAR Cumhur İttifakı'na imza atmadı, ittifak ortağı olmadı 

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 'Anayasamızın ilk dört maddesiyle ilgili bu maddelerin tartışılmaz olduğu meselesi açıktır ve bu konuda AK Parti'nin en ufak bir tereddüdü söz konusu değildir' dedi.

30.04.2023 - 17:40
Kurtulmuş: HÜDA PAR Cumhur İttifakı na imza atmadı, ittifak ortağı olmadı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'yla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Buradaki sorun esas itibarıyla maalesef muhalefet cenahındaki arkadaşların Türkiye'nin milli savunma sanayisinde katettiği mesafeden rahatsızlık duymalarıdır" dedi.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, TV100'de canlı yayınlanan "Pazar Siyaseti" programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Hayat pahalılığı sorununun nasıl çözüleceğine dair adımları ortaya koyduklarını ileri süren Kurtulmuş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar getireceğine dair açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"Bu sözde birkaç sıkıntı var. Birincisi hakikat değil. Özellikle finans piyasaları bakımından dünyanın en problemli ülkelerinden birisi İngiltere'dir. İngiltere'de böyle '300 milyar dolar gelip size yatırım yapacağız.' deyip bir finansal kaynağın olmadığını cümle alem biliyor. İkincisi, tefeci dediğimiz şey şudur; bunlar zaten birtakım fonlar. Bu fonlar kendi paralarını değerlendirmek için paralarını satabilmek için dünyanın başka ülkelerine birtakım yatırımlarını söylerler. Değil 300 milyar, 30 milyar doların bile bugün İngiliz fonlarından Türkiye'ye gelmesinin çok mümkün olmadığı bir tabloyla karşı karşıyayız."

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan Atatürk Havalimanı'yla ilgili yayınladığı videoya ilişkin görüşleri sorulan Kurtulmuş, "Buradaki sorun esas itibarıyla maalesef muhalefet cenahındaki arkadaşların Türkiye'nin milli savunma sanayisinde katettiği mesafeden rahatsızlık duymalarıdır. Esas sorun odur" diye konuştu.

"Muhalefet bundan rahatsız mı?" sorusuna Kurtulmuş, "Türkiye bir merhale, büyük bir mesafe katetmiş ve maalesef muhalefet de bundan hep rahatsızlık duyduğunu şu ya da bu şekilde ortaya koyuyor" yanıtını verdi.

Türkiye'nin birçok alanda dünya liderliğini aldığını iddia eden Kurtulmuş, "'Sağ olun, elinize sağlık, Allah razı olsun. Biz de sizinle beraberiz. Çok teşekkür ederiz, tebrik ederiz.' cümlelerini niye kuramıyorlar? Tam da sıkıntı buradadır. Bir rahatsızlık, bir huzursuzluk. Sonra kusura bakmayın, Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden bir parti. Tam da adı Atatürk Havalimanı olan bir yerde siz Türk şirketleri bu işi yapamıyor mu da siz gidip bunu bir Amerikalı hem de CIA ile bağlantılı bir şirkete burayı vereceksiniz? Bunun izahı yok. Bu duyulan rahatsızlığın dışa vurumundan ibarettir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Muhalefet liderlerinin TEKNOFEST'e davet edilmesi gerekir miydi?" sorusuna ilişkin, "Davetin sahibi T3 Vakfı'dır. Kaldı ki T3 Vakfı bu daveti 85 milyon yurttaşımıza yapmıştır. 3 milyon insan gelmeyi biliyor da muhalefetten bir kişi gidip orayı ziyaret etmeyi beceremiyor mu?" şeklinde yanıt verdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa ve Türk bayrağıyla ilgili açıklamalarına ilişkin Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın ilkeler ve prensipler çerçevesinde oluştuğunu öne sürdü.

KURTULMUŞ'TAN HÜDA PAR AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin ittifak protokolüne imza attığını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Burada da bizim temel ilkelerimiz bellidir. Yani işte Türkiye'nin terörle mücadelesinde, Türkiye'nin milli bağımsızlık hamlesinde, Türkiye'nin milli savunma sanayisindeki ortaklığımızla terör gruplarına karşı mücadelemizle vesaire. Dolayısıyla bugüne kadar bu Cumhur İttifakı ilkeler etrafında bütünleşmiş ve ilkeler etrafında yürüyen bir siyasi bloktur, siyasi ittifaktır. Karşı tarafla da temel farkımız budur. Karşı tarafta bir ittifak, yani bir ana paradigma etrafında bütünleşmek yerine tabiri caizse bir al-ver pazarlığı içerisinde olarak bugüne kadar gelmiştir. Yani şu kadar milletvekilliği sana, cumhurbaşkanlığı bana en kaba tabiriyle söylemek isterim. Dolayısıyla bir kere iki ittifakın bir araya gelme sebeplerinin ana çerçevesini birbirinden ayıralım."

HÜDA PAR'dan bazı isimlerin AKP listelerinden seçime girdiğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"HÜDA PAR, bu dört partinin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın içerisine imza atarak ittifak ortağı olarak gelmemiştir birincisi bu. İkincisi, bu bahsettiğiniz konular üzerinde tartışmayı bile lüzumsuz bir tartışma zemini olarak görüyorum. Anayasamızın ilk dört maddesiyle ilgili bu maddelerin tartışılmaz olduğu meselesi açıktır ve bu konuda AK Parti'nin en ufak bir tereddüdü söz konusu değildir. İkincisi, bu bayrak Türk bayrağıdır. Devletimizin, milletimizin bayrağıdır. Bu bayrak sadece şekilden ibaret de değildir. Sadece hilal ve yıldızdan ibaret değildir. Her bir ayrımının, her bir detayının anlamı vardır. Hilal bağımsızlığımızın, medeniyetimizin sembolüdür."

Kurtulmuş, HÜDA PAR'dakilerin bayrağı kabul etmemek şeklinde bir şey söylediklerine asla inanmadığını, bunların geçmiş meseleler olduğunu ve AKP ile Cumhur İttifakı'nın gündeminde bulunmadığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'la ilgili açıklamalarına ilişkin Kurtulmuş, bu konuda AKP'nin siciline bakılması gerektiğini, kadın haklarının genişletilmesi, kadınların birtakım baskılardan uzaklaştırılması, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda önemli adımlar atıldığını iddia etti.

Kadın haklarının, ailenin korunması meselesinin birbirinin alternatifi, rakibi, düşmanı olmadığının öne süren Kurtulmuş, "aileyi ve kadını korumanın" AKP'nin ana hedeflerinden birisi olduğunu belirtti.

'Türkiye yüksek standartlı bir seçim yapabilmeyi başarmaktadır'

Kılıçdaroğlu'nun "Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) güvenmiyorum" sözleri hatırlatılarak, seçim güvenliği konusunda sıkıntı olup olmadığı sorulan Kurtulmuş, "Hiçbir sıkıntı yok. Şimdi bakın böyle konuşursunuz, yarın başka bir şey. Bunlar siyasetin yanlış şeyleridir. Şimdi birtakım mazeret uydurmaya kalkmasınlar. Yani Türkiye'de bunu AK Parti, CHP falan bağlamında konuşmuyoruz. Türkiye'de bizim demokratik sistem olarak başarılı, en başarılı yaptığımız işlerden birisi seçimdir ve Türkiye'nin seçimleri her dönemde, bütün uluslararası kuruluşlar tarafından çok yakından izlenir. Türkiye yüksek standartlı bir seçim yapabilmeyi başarmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "En zorlu seçimimiz budur diyebilir misiniz?" sorusuna ilişkin, AKP'nin açık ara mecliste birinci parti olacağına inandığını söyledi.

Siyasetin en büyük zaaflarından birinin rakibi küçümsemek olduğunu belirten Kurtulmuş, ne kadar güçlü bir siyasi hareket olurlarsa olsun rakiplerini küçük görmediklerini, bunun insani bir yaklaşım olmayacağını ve siyaseten yanıltacağını kaydetti.

ETİKETLER:
ak parti , numan kurtulmuş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Yüz yılın en önemli seçimi
Bu seçimlerin her yerde "yüz yılın en önemli seçimi" olarak nitelendirildiğini ...
Bakan Soylu, TEKNOFEST'i ziyaret etti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TEKNOFEST 2023'ü ziyaret etti. Soylu, ...
30 Nisan 2023 Turktime Günün Özeti
30 Nisan 2023 / Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
138 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Türkiye'ye yasa dışı yollarla girenlere yönelik uygulamalarda yakalanan ...
Naci Görür'den korkutan deprem öngörüsü: Komplo teorisi değil! İstanbul'un üçte biri...
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler olası Marmara depremine ...
Yurtdışında kullanılan oy sayısı belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre; 14 Mayıs seçimleri için ...
 
Malatya'da korkutan deprem
AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde ...
Milli paraşütçü Orkut Baysal hayatını kaybetti
Yamaç Paraşütü Milli Takımı sporcularından Orkut Baysal, Muğla'nın Fethiye ...
30 Nisan 2023 burç yorumları: Şüphelere esir olmayın
30 Nisan 2023 burç yorumları: Şüphelere esir olmayın
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
İsrail
TÜİK
Chelsea
Adana Demirspor
ütopya
Beycan ÜÇKARDEŞ
uzaktan çalışma
ygs puan hesaplama