E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kürt Sorunu Filistin Sorunundan Daha Büyük 

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Avrupa Birleşik Sol/İskandinav Yeşil Sol konfederal grubunun ev sahipliğinde düzenlenen ''AB, Türkiye ve Kürtler'' konferansında konuşan Ahmet Türk, "Türkiye'de 20 milyon Kürt yaşadığını" kaydederek, bunların yüzde 90-95'inin AB üyeliğine destek verdiğini söyledi.

29.01.2009 - 23:07
Kürt Sorunu Filistin Sorunundan Daha Büyük

"KÜRTLERİN ÇOĞUNLUĞU AB ÜYELİĞİNE DESTEK VERİYOR"
Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Avrupa Birleşik Sol/İskandinav Yeşil Sol konfederal grubunun ev sahipliğinde düzenlenen ''AB, Türkiye ve Kürtler'' konferansında konuşan Ahmet Türk, "Türkiye'de 20 milyon Kürt yaşadığını" kaydederek, bunların yüzde 90-95'inin AB üyeliğine destek verdiğini söyledi.

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiği dönemde "küçük de olsa AB yolunda yaptığı reformları önemsediklerini" anlatan Türk, "Statükoya karşı zafer kazanmış bir partinin AB'den başka hiçbir çaresi yoktu" diyerek söz konusu reformların "benimsenmeden, çaresizlik nedeniyle yapıldığını" bildirdi.

Türk, şöyle konuştu:

"ELİT VE SEÇKİNLER, SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KARŞI"
"Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'nin demokratikleşme şansı yok. Yine Kürt sorununun çözümsüzlüğü bugün militarist, bugün Türkiye'nin statükosunu belirleyen, 'cumhuriyetin sahibi biziz' diyenleri ayakta tutan bir güç olarak öne çıkıyor. Çünkü Türkiye'de evet siyasi partiler var, hükümetler var ama Türkiye'de bugüne kadar değişmeyen bir mantık var. Belli bir kesim, elit kesim, güçlü kesim, 'bu cumhuriyeti biz kurduk, siyasi partiler ve parlamento ancak belirlediğimiz sınırlar içinde siyaset yapacak' mesajını hep vermiştir, vermektedir. İşte bu elit kesimlerin gücü ve iktidarı yıkılmadığı müddetçe Türkiye'nin değişmesine imkan yok. Ama bu kesimler Kürt sorununun da çözülmesini istemiyor. Çünkü Kürt sorunu çözüldüğü zaman bu elit ve seçkin kişilerin bu ülkede yapabilecekleri fazla bir şey yok."

"HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ ESAS ALIYORUZ"
''Kürtlerin hiçbir zaman Türkiye'yi bölmek istemediklerini'' ileri süren Ahmet Türk, "Tam tersine Türkiye'nin bütünlüğü içinde, halkların kardeşliğini esas alarak, özgür ve eşit birlikteliğini savunan bir mantığa sahibiz. Hep bunu söyledik. Çünkü Ortadoğu'daki etnik milliyetçiliğin, mezhepsel çatışmaların bölgeye ne kadar zarar verdiğini bilen insanlarız" diye konuştu.

Projelerinin, siyasetlerinin halkların kardeşliği üzerine olduğunu söyleyen Türk şöyle devam etti:

"TALEPLER YERİNE GETİRİLMİYOR"
"Projelerimiz de demokratik özerklik üzerinde şekillenmiştir. Kürtlerin kendi coğrafyasında kendilerini özgürce yönetebileceği sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel alanlarda kendilerini ifade edebileceği bir yönetim anlaşılıyor. Türkiye'nin bütünlüğü içinde kimliğinin anayasal güvence altına alınması, anadiliyle eğitim yapma hakkı, bunlar istenmektedir. Bugün günümüz dünyasında da bunlar çok basit, meşru ve makul taleplerdir. Şimdi bunların hiçbiri yerine getirilmezken sanki Kürt sorununun çözümsüzlüğünün kaynağı Kürtlerdenmiş gibi bir yaklaşım sergileniyor."

"KÜRT SORUNU, FİLİSTİN SORUNUNDAN DAHA BÜYÜK"
Konuşmasında Filistin-İsrail sorununa da değinen Türk, ''Bugün Filistin-İsrail sorununun dünyayı, hepimizi, vicdanlarımızı ne kadar rahatsız ettiğini görüyoruz. Ama inanın ki Kürt sorunu bugün Filistin ve İsrail sorunundan daha büyük, daha kapsamlı'' dedi.

Eski DEP milletvekili Leyla Zana da yaptığı konuşmada "Yalnızca 24 saat yayın yapan Kürtçe bir televizyon ile sorun çözülemez. Çözüme ulaşmakta ancak katkı sağlayabilir" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de OECD üyeleri arasında gelir dağılımı en bozuk ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek, Kürtlerin yoğun yaşadığı 21 ilin kişi başına düşen gelirde AB ortalamasının yüzde 12'sine karşılık geldiği görüşünü savundu.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
CUBIDI 22 Ocak 2009 Perşembe 16:02

VALLAHI BEN BU İŞİ SEVMEYE BAŞLADIM DALGALANDIRIN HAYDAAAAAAA İŞİN DURUMU BENİ ÇOK EYLENDIRDI ADETA HORTLATTI TABIKI TARIHLE

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
Borçlar Kanunu Değişiyor
Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı, ...
Karayalçın: Ulus'ta Birşeyler Oluyor
Murat Karayalçın, görünen ya da görünmeyen bir elin, örgütün Ulus ile oynadığını öne sürdü.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
dolar
Volero
Beycan ÜÇKARDEŞ
survivor all star
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
İstihdam
Ersun Yanal
Anayasa