E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

KORUCULAR, SINIR ÖTESİ OPERASYONDA ÖNCÜ KUVVET OLMAK İSTİYOR 

Sayıları 30 bini geçen geçici köy korucuları, terör örgütü PKK'ya yönelik muhtemel sınır ötesi operasyonda 'öncü' kuvvet olmak istiyor.

2.11.2007 - 03:00
KORUCULAR, SINIR ÖTESİ OPERASYONDA ÖNCÜ KUVVET OLMAK İSTİYOR

Daha önce de Irak'ın kuzeyindeki operasyonlara katıldıklarını belirten Silopi bölgesi korucubaşılarından Ali Ergin, arazi şartlarını iyi bildikleri için sınır ötesi operasyonda görev almak istediklerini söyledi. Kendisine bağlı 2 bin silahlı korucu olan Goyan Aşireti lideri ve Korucubaşı Hazım Babat, kendilerine verilen emri tereddütsüz yapacaklarını açıkladı. Tayan Aşireti reisi ve korucubaşı Kamil Atak ise yıllardır dağlarda olduklarını vurgulayarak, "Korucular, geçici bir süre için silah altına alınan askerlerden daha tecrübeli. Arazi ve bölge şartlarına alışkın. Sınır ötesi operasyonda öncü kuvvet olmamız faydalı." dedi.

Terörist saldırılarından sonra Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nı üs olarak kullanan PKK terör örgütüne yönelik yapılması düşünülen sınır ötesi operasyon için hazırlıklar tamamlanma noktasına geldi. Sıfır noktasına konuşlanan Mehmetçik, eli tetikte son emri bekliyor. Korucular da hazırlıklarını tamamladı. Hem bölge insanı olan hem de yıllardır operasyonlara çıkan korucular artık profesyonel sayılabilecek bir silahlı güç. Doğu ve Güneydoğu'nun sert iklim ve coğrafi şartlarına alışık olan korucular, vatani görevini yapmak için belli bir süre için silah altına alınan askerlerden daha profesyonel olduklarını savunuyor. Koruculuk sistemine 1994 yılında dahil olan Silopi'nin sınıra neredeyse sıfır noktasındaki Görümlü beldesi korucuları, olası bir operasyonda korucuların öncü kuvvet olmasını istiyor. Silopi bölgesindeki etkin korucubaşılarından Ali Ergin'e bağlı 350 silahlı korucu var. Ergin, korucu olmadan önce PKK tarafından kaçırılmış ve 2 ay teröristlerle yaşamak zorunda kalmış. Korucubaşı Ergin, 350 kişilik silahlı gücüyle 1995 yılında yapılan sınır ötesi operasyonda Silahlı Kuvvetler'e destek olmuş. Terörle mücadele kapsamında 150 şehit veren Goyan Aşireti lideri Hazım Babat, "Devlet ne derse onu yaparız." diyor. Bölgedeki önemli bir silahlı güç de 400 silahlı korucusu bulunan Tayan Aşireti. Terörle mücadele sırasında 63 şehit veren aşiretin liderliğini bir dönem Cizre Belediye başkanlığı da yapan Kamil Atak üstleniyor. Atak da diğer korucubaşıları gibi sınır ötesi operasyona ve korucuların öncü kuvvet fikrine sıcak bakıyor. "Verilecek her emre hazırız." diyen Tayan Aşireti lideri şöyle konuşuyor: "Türk askeri kahramandır. Fakat okuldan çıkan, hiç silah kullanmamış, bölgeyi bilmeyen gençlerin gelip terörle mücadele etmesi zordur. Sürekli dağların başında gezen bir yılandır teröristler. Bölgeyi bilmeyen biri çıksın onun gibi gezsin, çalışsın ve savaşsın. Bence bu biraz sakıncalı."

Zaman

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
IRAK HEYETİ, BAĞDAT'A DÖNMEK İÇİN YAKIT PARASI TOPLAMIŞ
Terör örgütü PKK'ya karşı atılacak adımları görüşmek üzere geçtiğimiz ...
HİROŞİMA'YI VURAN PİLOT ÖLDÜ
1945'te Jaaponya'nın Hiroşima kentine atom bombası atarak savaş tarihinde ...
 
İNGİLİZ BAKAN DA 'KÜRDİSTAN' DEDİ
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile görüşmek ...
AMERİKALI GENERAL: PKK'YA TELKİNDE BULUNUYORUZ
ABD'nin Irak'taki kuvvetlerinin "iki numaralı" komutanı Korgeneral Ray ...
ANKARA UZLAŞMAZSA BEDEL ÖDER
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Sedat Laçiner, Türkiye'nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sağlık
AB
nato
Cüneyt Çakır
burçin terzioğlu
uzaktan çalışma
Maden Ocakları
Akhisar Belediyespor
Faruk Bal