E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Komşu yine karıştı! Acı reçete Yunan Parlamentosundan geçti, sokaklar savaş alanına döndü!

Parlamentoda saat 21.15'te görüşmelerine başlanan kanun tasarıları, gece yarısından sonra yapılan oylamada, hükümet ve muhalefet partilerinden 229 milletvekilinin ''evet'' oyu ile kabul edildi. Çipras, "Tedbirlere inanmıyorum fakat kabul etmek zorunda kaldık" dedi. Pakete ise sokakta tepki vardı. Gö

16.07.2015 - 08:15
Komşu yine karıştı!


Yunanistan Parlamentosu, Euro Bölgesi liderlerinin,  hükümete "86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi" karşılığında ön koşul olarak  talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısını kabul etti. Parlamentoda saat 21.15'te görüşmelerine başlanan kanun tasarıları,  gece yarısından sonra yapılan oylamada, hükümet ve muhalefet partilerinden 229  milletvekilinin ''evet'' oyuyla kabul edildi. 300 sandalyeli parlamentoda 299  milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle  muhalefet partilerinden 64 milletvekili ''hayır'' oyu kullanırken, 6 milletvekili  ise çekimser kaldı. 
 
 
ÇİPRAS: İNANMIYORUM AMA...
 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, oylama öncesi parlamentoda  yaptığı konuşmasında, pakette yer alan tedbirleri tasdik etmemesine rağmen başka  alternatif olmadığını ifade etti. Çipras, "Tedbirlere inanmıyorum .Fakat kabul  etmek zorunda kaldık" dedi. Yunanistan Maliye Bakan Efklidis Çakalotos da solun eski düşüncelerini  kırması gerektiğini belirterek, "Aksi halde Yunanistan'ın geleceği olmayacak"  ifadesini kullandı. Çakalotos, "Bir şey biliyorum. Eğer sol eski düşüncelerini kırmazsa,  bu ülkenin geleceği olmayacak. Biz ülkenin içinde bulunduğu durumu abartmıyoruz.  Şu an kreditörle yapılan anlaşmayı yargılamak için çok erken çünkü çoğusu  Avrupa'da siyasi düzeyde ne olacağına bağlı. Gelecek birkaç yıl Avrupa test  edilecek" değerlendirmesinde bulundu. kullandı. 
 
DAHA ÇOK KEMER SIKILACAK
 
Kanun tasarısının kabul edilmesiyle Yunanistan'da kemer sıkma  önlemleri daha da ağırlaştırıldı. Buna göre, KDV artırımı dahil vergi oranları yeniden düzenlenecek, iş  koşulları ve emeklilik gibi konularda kesintilere gidilecek ve köklü reformlar  yapılacak. Yunanistan otomatik bütçe kesintilerini öngören mali kurala geçecek ve  istatistik kurumunun bağımsızlığını güçlendirecek. Uluslararası Para Fonu'nun  (IMF) da aralarında bulunduğu Troyka (Avrupa Birliği-Avrupa Merkez Bankası ve  IMF) Yunanistan'ı yakından denetlemeye devam edecek. Troyka ülkede kalarak, Yunan  kurumlarını reformların uygulanması konusunda yerinde denetleyecek, emeklilik  yaşı en az 67 olacak ve ülkedeki kamu çalışanları azaltılacak. Ülkede kamunun en değerli aktiflerinin transfer edilmesiyle Atina'da  50 milyar avroluk bir özelleştirme fonu oluşturulacak. Bütün özelleştirmeler  Troyka kurumlarının denetiminde yapılacak. Elde edilecek gelirin yarısı bankalara  sermaye takviyesinde, bir çeyreği borç geri ödemesine ve kalan çeyreği de  yatırımlarda kullanılacak. 
 
86 MİLYAR EURO
 

Euro Bölgesi liderleri,  Brüksel'de yaptığı 17 saatlik zirveden sonra,  pazartesi sabahı Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması için bir kurtarma planı  üzerinde anlaşmıştı. Kurtarma paketine göre, Yunanistan, reform karşılığı AB'den  3 yıl içinde 86 milyar avroluk bir finansman alacak. Bu miktarın 53,5 milyar  dolarlık kredi kısmı 3 sene içinde taksitlerle ülkeye verilecek. 35 milyar  dolarlık hibe kısmı ise kalkınma için kullanılacak. 2010 yılındaki ilk kurtarma paketinde, IMF 21,7 milyar avro, Almanya  başta olmak üzere Avro Bölgesi ülkeleri de yaklaşık 53 milyar avro Yunanistan'a  kaynak sağlamıştı. 2012 yılındaki ikinci kurtarma paketinde Yunanistan IMF'den  11,6 milyar avro ve  Avrupa Finansal İstikrar Fonu'dan da (EFSF) 130,9 milyar  avroluk kredi kullandı. Söz konusu üçüncü kurtarma paketi (86 milyar avro) Avro  Bölgesi liderleri tarafından tam olarak imzalanır yürürlüğe girerse nakit  sıkıntısı çeken Yunanistan'a son 5 yılda 306 milyar avroluk kaynak aktarılmış  olacak. Avrupa Birliği, ülkenin temmuzda finans ihtiyacını karşılayabilmesi  için Yunanistan'a Avrupa Mali İstikrar Mekanizması (EFSM) üzerinden 7 milyar  avroluk bir köprü kredisi teklifinde bulundu. AB Komisyonu'nun Avro ve Sosyal  Diyalogdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, gerekli yasal  düzenlemeleri gerçekleştirmesi halinde Yunanistan'a 7 milyar avroluk köprü kredi  verileceğini söyledi. 
 
50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Başkent Atina'da, kreditörlere söz verilen kapsamlı reform paketi ile  ilgili kanun tasarısı Yunan Parlamentosu'nda görüşülürken, "kurtarma paketi"ne  karşı gösteri düzenlendi. Sintagma Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık bin kişilik  sol görüşlü grup hükümet karşıtı sloganlar atarak, kurtarma paketini protesto  etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden gösteride, kendilerini "iktidar  karşıtı anarşistler" olarak adlandıran ve polise molotofkokteyli atan gruba göz  yaşartıcı gazla müdahalede bulunuldu. 
 
Polisin müdahalesinin ardından bazı göstericiler ara sokaklara  kaçarken, meydanda bulunan bir grubun da Yunanistan Antena televizyonuna ait  canlı yayın aracını yaktığı görüldü. Yunan polisi parlamento binasının bulunduğu  Sintagma Meydanı'na çıkan bütün yolları kapattı. Olaylar sırasında yaklaşık 50  göstericinin gözaltına alındığı bildirildi. 
 
Gündüz Sintagma Meydanı'nda yapılan gösterilere katılan işçi  sendikalarının yöneticileri, eczacılar, kamu çalışanları ve belediye işçileri de  yeni kemer sıkma politikalarına karşı çıktı. 


milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiltere'de TOMA'ya onay çıkmadı!
Londra polisinin geçen yıl aldığı 3 adet TOMA için İngiltere İçişleri ...
İran tehdit oluşturmayı sürdürüyor!
ABD Başkanı Barack Obama, nükleer silahlara sahip olmasa da İran'ın bölgede ...
Rabia Meydanı'nın adı değiştirildi
Mısır'da, emniyet güçlerinin Ağustos 2013'te darbe karşıtlarına yönelik ...
 
Atina alev alev!
Yunanistan'ın başkenti Atina'da, hükümet tarafından kabul edilen "kurtarma ...
İran tasarısı BMGK üyelerine dağıtıldı!
İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakereler sonucunda varılan ...
İşte Rabia Meydanı'nın yeni adı!
Mısır'da, emniyet güçlerinin Ağustos 2013'te darbe karşıtlarına yönelik ...
 
Yunanistan'da kritik oylama!
Yunan parlamentosu, Avro Bölgesi liderlerinin Yunan hükümetine "86 milyar ...
Zuhri, 'uzlaşı' hükümetine yüklendi!
Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, "Filistin uzlaşı hükümeti, Gazze'ye yönelik kusur ...
Yemen'de çatışmalar sürüyor!
Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direnişi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sağlık
ihracat
Demba ba
Abdullah Ercan
Almazbek Atambayev
TV8
harç
Kemal Özdeş
Hugh Jackman