E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Koç'un 2015 Raporu! 

Koç Holding, 2015 yılını tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen güçlü bir performans ve finansal sonuçlara da yansıyan büyümeyle kapatırken, konsolide cirosu 69.5 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem kârı bir önceki yıla oranla yüzde 32 artışla 3.6 milyar TL olarak gerçekleşti.

16.02.2016 - 10:19
Koç un 2015 Raporu!


Koç Holding, 2015 yılını tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen güçlü bir performans ve finansal sonuçlara da yansıyan büyümeyle kapatırken, konsolide cirosu 69.5 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem kârı bir önceki yıla oranla yüzde 32 artışla 3.6 milyar TL olarak gerçekleşti. Merhum Mustafa Koç’un imzası ve değerlendirmeleri ile yapılması planlanan 2015 sonuçlarını CEO Levent Çakıroğlu paylaştı.
 
Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak, dünyanın değişen koşullarında riskler kadar fırsatları da görerek, zorluklar karşısında azmederek, cesaret göstererek ve sürekli öğrenerek kendilerini yenilediklerini vurguladı.
 
Koç Topluluğu için 2015 yılının tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen güçlü performans sergilenen bir yıl olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, “İstikrarlı büyümemiz, finansal sonuçlarımıza da yansıdı. Yatırımlarımıza 2015’te de hız kesmeden devam ettik. Son 4 yılda toplam kombine yatırımlarımız 12 milyardolara ulaştı. Yatırımlarımız ve artan üretimimizle, Ülkemizde ekonominin itici gücü olmayı sürdürdük. 2015’te toplam çalışan sayımız 91 bini aştı” dedi.
 
21 Ocak’ta kaybettiğimiz Mustafa Koç’un başkanlığında çok başarılı bir 2015 yılı geçiren Koç Topluluğu’nda öne çıkan şirket hikayeleri şöyle oldu:
 
Tüpraş: 3 milyar dolar yatırımla hayata geçen Tüpraş’ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi 2015’te tüm üniteleriyle devreye girdi. Şirketin rekabetçiliği artırıldı, küresel rafineri marjlarındaki dalgalanmalara daha dirençli oyuncu haline geldi.
 
Tofaş: Tofaş’ın yeni sedan modeli Egea’nın üretimine başlandı. Tofaş Ar-Ge’de dünya çapında oyuncu olduğunu yeniden kanıtladı. 1 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilen Egea ailesi, Türkiye’nin ihracatına da pozitif katkı sağladı.
 
Ford Otosan: Ford Otosan, 3 yılda 1 milyar doların üzerindeki yatırımları ve yenilenen ürün gamı sayesinde yurtiçi ve yurt dışı satışlarını önemli derecede artırdı.
 
Arçelik: Arçelik, mevcut pazarlarında konumunu sürekli güçlendirirken, bayrağını dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya devam etti. Tayland’da 100 milyon dolar yatırımla temelini attığı buzdolabı fabrikası 2015 yılı sonunda deneme üretimini gerçekleştirdi.
 
Yapı Kredi: Finansal piyasaların risk algısındaki yüksekliğe karşın, Yapı KrediBankası insan kaynağına, güçlenen dağıtım kanallarına ve dijitalleşmeye yaptığı yatırımları ile aktif müşteri sayısını 650 bin artırarak 11 milyon seviyesine yükseltti. Mevduat ve toplam kredilerde yüzde 21 büyüdü.
 
Koç CEO’su: Küresel bakışı bizim ilham kaynağımız
 

Koç Grubu’nun finansallarını değerlendiren CEO Levent Çakıroğlu, “Vizyonu, hayırseverliği, liderliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bırakan merhum Mustafa V. Koç, Ülkemizin geleceğine yürekten inandı. Küresel bakış açısı, liderliği, kararlılığı, değerleri ve iş etiği ile ilham kaynağı oldu” dedi. Çakıroğlu, “Bize emanet edilen bayrağı daha da ileriye taşımak en büyük hedefimiz” sözleriyle duygularını paylaştı.

vatan
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petroldaki oynaklık neyin habercisi?
Goldman Sachs Group, volatil petrol fiyatlarının ham petrolün daha çok ...
Türk Telekom Yine En Değerli!
Türk Telekom, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinin sıralandığı ...
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL, güne 2,95 seviyesinin üzerinde başladı ancak sonrasındaki saatlerde ...
 
Ikea vergi mi kaçırıyor?
İsveçli mobilya perakendecisi Ikea, Avrupa’da vergi kaçırma iddialarına hedef oldu.
Altın fiyatlarında son durum!
Altının gram fiyatı 114,21 liraya, altının ons fiyatı 1.207,75 dolara geriledi.
Akaryakıta zam mı geldi?
Motorine bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başlanan 7 kuruşluk zam geldi.
 
Elektriğe sürpriz zam!
Gece düşük fiyattan elektrik kullandıran 3 zamanlı tarifeye zam yapıldığı ortaya çıktı.
Geçen sene en çok motorin satıldı!
Geçen yıl Türkiye’de akaryakıt ürünleri arasında 24 milyon 59 bin 270 ...
Gram altın düşüşe geçti!
Gram altın yüzde ikilik bir düşüşe geçti! Gram altının fiyatı bugün 114,21 liraya geriledi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Tayyip Erdoğan
Afganistan
Mersin İdmanyurdu
CEV Şampiyonlar Ligi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
işte benim stilim
Kocan Kadar Konuş
PSG
temmuz