E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

KİM KİMİ FİŞLEMİŞ? CHP'li Vekil Fiş Dosyasını Sunar!

Geçen yıl sokak ortasına çiş yapmasıyla gündeme gelen CHP'li vekil bu sefer yaptığı fişmeleyle gündemde. Üstelik vekil fişlemesinden gurur duyuyor.

6.11.2008 - 08:52
KİM KİMİ FİŞLEMİŞ?

28 Şubat sürecinin tepki çeken uygulamalarından fişleme skandalına bu kez bir milletvekili imza attı. CHP'li Gökhan Durgun, seçim bölgesi olan Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi'nin peşine düşüp, öğretim görevlilerini tek tek fişlemiş.

Durgun, dün fişleme dosyasını çekinmeden basın mensuplarına dağıttı. Dosyada bir öğretim üyesi, bilgisayar ekran koruyucusundaki yazı sebebiyle suçlanırken, kimi 'dinci, İslamcı'; kimi 'Türkçü, MHP'li' olarak yaftalanıyor. Kapı dinlemek ve şizofrenlikle itham edilen akademisyenler bile var. Dosyanın nasıl oluşturulduğu konusu ise muallakta. "Bana çeşitli kaynaklardan gelen bilgileri dü-zenledim." diyen Gökhan Durgun, bu kaynakların ne olduğu sorusunu cevapsız bıraktı.

SOKAK ORTASINA ÇİŞ YAPMIŞTI

CHP milletvekili Gökhan Durgun'u kamuoyu yakından tanıyor. Geçen yıl Hatay'da sokak ortasında tuvalet ihtiyacını giderdiği için belediye tarafından 117 YTL para cezasına çarptırılmıştı. Bu olay birçok gazetede haber olmuştu. Durgun, dün Meclis'te ilginç bir çıkış daha yaptı. Düzenlediği basın toplantısında Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Candan'ın danışmanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Lütfi Savaş'ın, öğretim üyelerini mezheplerine ve siyasi görüşlerine göre fişlediğini ileri sürdü. Bu iddialarla ilgili olarak Meclis'e araştırma önergesi verdi. Ardından üniversitedeki öğretim üyeleriyle ilgili hazırladığı bir dosyayı basın mensuplarına dağıttı. Ancak dosyada CHP'li vekilin fişlemelerini gören gazeteciler büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Dosyada, bir öğretim üyesinin bilgisayarındaki ekran koruyucusundaki ifade bile yer alıyor. 'Bugün Allah için ne yaptın?' sözü sebebiyle öğretim üyesi 'dincilik'le suçlanıyor. CHP'li Durgun, öğretim üyelerinin eşlerini de takip etmiş. Bir öğretim üyesi eşi başörtülü, diğeri imam hatip lisesi mezunu olduğu için 'dincilik'le itham ediliyor. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in saf dışı bıraktığı isimler de hedef tahtasında. Sezer'in tavrı fişlemede belirleyici unsur. Fişleme dosyasında yer alan yakıştırmalardan bazıları dikkat çekici: "Aşırı sağcı, İslamcı, dinci, en dinci, koyu Türk İslamcı, MHP'li, Fethullahçı, kapı dinleyen şizofren hasta, en iyi arkadaşları imamlar, eşi türbanlı."
Fişlemenin cezası 3 yıl hapis

CHP'li vekilin fişleme dosyası sebebiyle hapis cezasıyla yargılanması söz konusu. Türk Ceza Kanunu (TCK)'na göre kişilerin siyasî, felsefî, dinî, ırkî kökenleri ve ahlaki eğilimlerine ilişkin bilgileri hukuka aykırı bir şekilde dosyalayan şahıs, ceza davasıyla karşı karşıya kalıyor. "Kişisel verilerin kaydedilmesi" başlıklı 135. maddeye göre, kişilerin siyasî, felsefî dinî görüşleri, ırkî kökenleri ve ahlakî eğilimlerine ilişkin bilgilerini hukuka aykırı bir yöntemle kaydedenler, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor. Bu suçu kamu görevlisinin yetkisini kötüye kullanmak suretiyle işlemesi ya da mesleği gereği bu bilgilere sahip olan kişiler tarafından gerçekleştirilmesi halinde ceza 4,5 yıla kadar artıyor. CHP'li milletvekili, öğretim üyeleri hakkında, ''bir öğrencinin notunu geçer hale getirdi, aşırı dinci, kapı dinleyen şizofren hasta, aşırı sağcı' gibi suçlamalarda bulunuyor. TCK'ya göre bu ifadeler hakaret ve iftira suçunu da oluşturuyor. TCK'da iftira suçu için 1 ile 4 yıl, hakaret suçu için 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezaları öngörülüyor.

Haber: Habib Güler/Zaman

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
31 Ekim 2008 Cuma 09:53

sanki tmsf deydi yetki...zaten rte nin kontrolundeydi ne talimat gelirse onu uyguluyordu..sabah sabah kargalarda güldü vallaha...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
DİYARBAKIR’DA KİM ÖNDE? İŞTE BAYDEMİR’İN ÇEKMECESİNDE SAKLADIĞI ANKET!
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in geçen nisan ayında ...
SOL, UZLAŞMAZLIK EZBERİNİ BOZMADI! CHP-DSP İTTİFAKI BAŞLAMADAN BİTTİ!
Yerel seçimler yaklaşırken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ...
Meclis'te NAYLON BELGE Tartışması
DTP grubu adına söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan vergisini zamanında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
hamza hamzaoğlu
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
A) Milli Futbol Takımı
Faruk Bal
ismail kartal
karadeniz
takipsizlik kararı
Eğitim