E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Meclis'te NAYLON BELGE Tartışması 

DTP grubu adına söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan vergisini zamanında ödeyen vatandaş cezalandırıldığını söyledi.

6.11.2008 - 22:35
Meclis te NAYLON BELGE Tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Yasa Tasarısıyla ''hapis cezası gerektiren naylon belgeye ilişkin suçları affetmediklerini, sadece para cezaları açısından af getirdiklerini'' söyledi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Yasa Tasarısının tümü üzerinde, AK Parti grubu adına konuşan Canikli, düzenlemeyi, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ''olağan dışı'' tasarı olarak nitelendirdi.

Başta ABD olmak üzere birçok ülkenin de benzer düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Canikli, 2007 yılının Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'ye 15,6 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye girmişken, bu rakamın 2008 yılının aynı döneminde 11,2 milyar dolarda kaldığını kaydetti.

Nurettin Canikli, yabancı sermaye girişi azaldığı için bu düzenlemenin yapılmasının kaçınılmaz olduğuna işaret ederek, 10-15 milyar doların da ülkeden çıktığını iddia etti.

Paranın yurt dışından belli şartlarla getirtilmesi halinde avantajlar sağlandığını dile getiren Canikli, ''Burada, muhalefetin gelen karapara aklanacak mı endişesi var. Gelecek paralar, geldiği ülkede zaten kayda alındığı ve getirecek olan kişi de paranın kendisine ait olduğunu belgelemek zorunda olduğu için, karapara aklanması söz konusu değildir'' diye konuştu.

''SORUŞTURMA YAPACAK OLURSANIZ, KİMSE PARA GETİRMEZ''
AK Parti'li Canikli, gelen paranın vergi incelemesine tabi tutulmayacağını söyledi. ''Gelen paraya soruşturma yapacak olursanız, kimse para getirmez'' diyen Canikli, gelen parayla ilgili suç duyurusunda bulunulması halinde hemen soruşturma yapılabileceğini kaydetti.

''Hapis cezası gerektiren naylon belgeye ilişkin suçları affetmiyoruz, sadece para cezaları açısından af getiriyoruz'' diyen Canikli, 'Burada hapis cezalarının da affedileceği yönünde yorumlar yapıldı. Bu, doğru değil. Şu andaki düzenlemeye göre, diyelim ki bir kişi yurt dışından ülkedeki bir bankaya para transfer ediyor. Banka hemen bunu, 'şüpheli olabilir' diye MASAK'a bildiriyor. MASAK da o paranın kaynağını araştırıyor. Biz şimdi bu düzenlemeyle bunu kaldırıyoruz. Ama tamamen değil... İnceleme imkanı her zaman için vardır'' diye konuştu.

''VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN VATANDAŞ CEZALANDIRILIYOR''
DTP grubu adına söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da IMF'e göre dünyada 1 trilyon dolar karapara dolaştığını söyledi.

Tasarıyla, dışarıdan gelen paranın kaynağının araştırılmayacağını, denetim yapılamayacağını belirten Kaplan, Avrupa'dan değil, sadece İsviçre bankalarından para gelebileceğini ifade etti. Hasip Kaplan, bunun dışında körfez ülkelerinden bavulla para gelebileceğini belirtti.

Kaplan, yurt dışından gelecek paranın ''ekonomik suç'' kapsamına sokulacağını ve bu şekilde aklanacağını iddia ederek, tasarıyla getirilen düzenlemeyle, yaşanan bu ekonomik krizde vergisini zamanında ve dürüstçe ödeyen vatandaşın cezalandırıldığını bildirdi.

''Bu yasa etik bir yasa değildir'' diyen Kaplan, ''Ülkedeki 50 bankadan 26'sı yabancı sermayeli. Bu bankalar da krizden etkilenen ülkelerle bağlantılı bankalar. Bu bankaların kapanabileceği yönünde bir endişe mi var? Bu tasarıyla onlar mı kurtarılmak isteniyor?'' diye sordu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Şahin:Mevcut Yasalarla Yaşanan Sorunlar Çözülecek
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terörle mücadele kapsamında planlanan ...
MHP, Kriz Uyarılarına Devam Ediyor
MHP, AKP Hükümetini, "küresel finansal krizin vahametini kavrayamamak ...
Gül’den Obama’ya Tebrik Mektubu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanlığına seçilen Barack Obama’yı tebrik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
dolar
ihracat
Kızılyıldız
Joachim Löw
Kobani
Çankaya Köşkü
Ankara
BBP