Kıbrıs'ta bir tekne tarafından 45 Suriye uyruklu mülteci denize bırakıldı. Mültecilerin Güney Kıbrıs'a çıkmak için denize bırakıldıkları kaydedildi. Gazimağusa bölgesinde, Glapsides Plajı yakınına bırakılan Suriye uyruklu mültecilerden 28'i önceki akşam polis tarafından toplanarak tutuklandı.
Bir tekne tarafından denize bırakılan ve kendilerine "Burası Güney Kıbrıs'tır, biraz yüzün kıyıya çıkın" denildiği belirtildi. Polisin Denize atlayarak kıyıya çıkan mültecilerden 28'ini bulduğu bildirildi. Teknenin denize bıraktığı insan sayısının 45 olmasından da şüphe edildiği ifade ediliyor.
Kıbrıs basınına göre, Mültecilerin geldikleri bölgenin Güney Kıbrıs değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğunu öğrendiklerinde şok oldukları ifade edilirken, polis tarafından tutuklanan ve yaşları 15-38 arasında değişen toplam 28 mülteci dün sabah 'onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC'ye giriş yapma' suçu ile ilgili 3 gün tutukluluk istemiyle Gazimağusa'da mahkemeye çıkarıldı.
Mülteciler aleyhine 3'er gün tutukluluk emri alınırken, polis de olayla ilgili olarak başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...