E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

K. IRAK İLE İLİŞKİ PKK İLE İLİŞKİ ANLAMINA GELİR 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki yönetimle ilişki kurmasının, aynı zamanda bölücü örgüt ile ilişki kurulması anlamına geleceğini belirterek, "Bu bir tuzaktır. Bu tuzağa Başbakan ve Dışişleri Bakanı düşmek üzere" diye konuştu.

18.02.2007 - 16:45
K. IRAK İLE İLİŞKİ PKK İLE İLİŞKİ ANLAMINA GELİR

 

Deniz Baykal, CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşan Büyükanıt'ın Kuzey Irak'a ilişkin açıklamalarıyla ilgili sorularına cevap verdi. Deniz Baykal, Kuzey Irak'ta ortaya çıkan yönetimin Türkiye'nin terör sorununa nasıl baktığının, bu konudaki anlayışının ne olduğunun önemine değinerek, "Önce bunu bir görmemiz lazım" dedi. Bölücü örgüt PKK'nın neden olduğu terör ve şiddetin Kuzey Irak kaynaklı olduğunun altını çizen Deniz Baykal, "Kuzey Irak, sadece kendisini değil, aynı zamanda PKK'yı da Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışıyor. Kuzey Irak PKK'yı sahipleniyor. Her türlü desteği veriyor. silah veriyor, cephane veriyor, lojistik destek veriyor, orda büroları var. Türkiye'ye yönelik vur-kaç eylemleri ordan yapılıyor. C4'ler ordan geçiyor. Eskiden katır sırtırda taşınırdı bunlar. Şimdi arabalarla dolaşıyorlar" dedi.

 

Türkiye'nin, Kuzey Irak'taki yönetimle ilişki kurduğu zaman, sadece Kuzey Irak ile değil, PKK ile de ilişki kurmuş olacağını vurgulayan Deniz Baykal, Türkiye'nin güvenini ve desteğini kazanmaya çalışan bir Kuzey Irak'ın yapması gereken ilk işin, PKK'yı Kuzey Irak'ta barındırmamak olduğunu söyledi. Baykal, Türkiye'ye dönerek "PKK ile oturun uzlaşmaya varın" diyen Kuzey Irak ile ilişki kurulmasının, onunla temasa geçilmesinin, PKK'yı sahiplenen yapının Türkiye tarafından sahiplenilmesi anlamına geleceğini bildirdi.

 

Deniz Baykal, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimle ilişkiye girmesi durumunda, kendisine yönelik terör eylemlerine de destek vermiş olacağını savunan Deniz Baykal, Türkiye'nin bu konuda iyi düşünülmüş bir temel politikasının olmadığının bu vesileyle ortaya çıktığını söyledi. Devletin tüm kurumları tarafından hazırlanan ortak bir politika bulunmadığını dile getiren Baykal, "Güvenlik konusunda askerin ayrı, hükümetin ayrı bir politikası olamaz. Aynı politika izlenmelidir" dedi.

 

Hükümetin, Türkiye için hayati önem taşıyan bu konuda ülkenin çıkarlarının tersi istikamette sürüklendiğinin altını çizen Baykal, şöyle konuştu: "Çeşitli yabancı sadece Irak'ın bölünmesini değil, Irak'ın bölünmesiyle birlikte ilerde Türkiye'yi bölecek bir gücün kabul edilmesini, onunla ilişki kurulmasını istiyor. Bu konuda Türkiye'nin bir kafa karışıklığı içinde olduğunu, kurumlar arasında bir kopukluk olduğu izlenimi var. Bu çok acı bir manzara. Türkiye yönetilmiyor, yönetilemiyor, sürükleniyor. Yabancı güçler önce Irak'ın bölünmesini Türkiye'ye kabul ettirdi. Şimdi de parçalanan Irak'ta, ilerde Türkiye'yi bölmeye yönelik bir oluşumu kabul ettirmek istiyorlar. Bu bir tuzaktır. Bu tuzağa Başbakan'ın, Dışişleri Bakanı'nın düşmek üzere olmduğunu görülüyor. Zaten yabancı güçlerin istediği de bu."

Zaman

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ASAYİŞ ELDEN GİDİYOR!
Son asayiş raporunda suçlarda artış olduğu gözleniyor. Cinayet dışında ...
SADAK'TAN BÜYÜKANIT'A KOMİK SUÇLAMA
DEP eski Milletvekili Selim Sadak, ABD ziyareti sırasında, "Kerkük Kürt ...
 
BM: GÜNDE 18 BİN ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLÜYOR
Dünyada 850 milyon insanın açlık sınırı altında yaşadığını belirten BM, ...
ESKİ VEKİL DE MAFYA ÜYESİ ÇIKTI
Konya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda eski ...
3 DAKİKALIK SESSİZ EYLEME 15 AY HAPİS
Siirt’te 6 yıl önce Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi ...
 
KUVVACILAR'A İP'DEN DE TEPKİ GELDİ
Silah ve Kur'an üzerine ölme ve öldürme yemini ile gündeme gelen 'Kuvayı ...
ESKİ BAKAN MEHMET ALTINSOY ÖLDÜ
Eski Devlet Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mehmet ...
SİGARAYA GİZLİ ZAM
Sigaradan alınan maktu özel tüketim vergisi yüzde 16,67 oranında artırıldı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
rusya
şampiyonlar Ligi
japonya
ihracat
Çankaya
zonguldak maden
serdar ortaç twitter
Duygun Yarsuvat