E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İTO: TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENİR!  

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AKP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davaya ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

15.03.2008 - 00:30
İTO: TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENİR!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AKP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davaya ilişkin, “Bu davanın, ekonomik istikrar ve güven ortamını bozucu etkisi olacaktır. Türkiye, belirsizlik ve tedirginlik ortamına sürüklenebilir” dedi.

İTO Başkanı Yalçıntaş yaptığı yazılı açıklamada, kapatma davasını iş dünyası olarak büyük bir şaşkınlık içinde karşıladıklarını belirtti. Davanın, AKP’nin “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” haline geldiği şeklindeki soyut ifadelere dayanmasını ve parti yöneticilerine yönelik siyasi yasaklamalar istenmesini, “Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği demokratik ilerlemeyle” bağdaştıramadıklarını kaydetti.

Yalçıntaş, “Gerek Türk kamuoyunun, gerek Yüce Mahkeme üyelerinin, gerekse AK Parti yöneticilerinin akl-ı selimle hareket ederek, bu sıkıntılı sürecin ülkemize zarar vermeden atlatılmasını sağlayacaklarına inancımız tamdır” dedi.

Türkiye’nin bu kapatma davasıyla bir tedirginlik ve belirsizlik ortamıyla karşı karşıya bırakıldığını savunan Yalçıntaş, “Bu dava, küresel piyasalardaki sıkıntıların gelişmekte olan ekonomileri nasıl etkileyeceğinin tartışıldığı bir ortamda, Türkiye için sıkıntıların daha da büyümesi anlamına gelecektir. Bu nedenle siyasi istikrarı kalıcı kılacak açılımları ve adımları öne çıkarmak, sadece siyasi partilerimizin değil, başta kamu görevi yapan kurumlar olmak üzere tüm karar mekanizmalarının birincil görevidir” diye konuştu.

“Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği noktasında önemli reformlar yaparak, müzakere sürecini başlatan bir partinin, bugün kapatma davasına muhatap olmasını da son derece ilginç buluyorum” diyen Yalçıntaş, AKP’nin kapatılma davasıyla karşı karşıya kalmasının, Türkiye-AB ilişkilerinde yeni sıkıntıların habercisi olacağını iddia etti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
DÜNYAYA BİR KEZ YİNE REZİL OLDUK
AK Parti'ye yönelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma ...
 
KAPATMA DAVASI İÇİN SEÇİLEN GÜNÜN ŞİFRESİ... NEDEN 14 MART?
14 Mart... AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde davanın ...
'SAVCI DERHAL YARGILANMALIDIR'
Hukuk Profesörü Kezban Hatemi, AKP’ye açılan davada Cumhurbaşkanının adının ...
SOSYAL GÜVENLİK REFORMU'NDA GERİ ADIM
Sosyal Güvenlik'te geri adımHükümet, sendikaların tepkisini çeken Sosyal ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
Tedavi
survivor all star
mehmet özkan
ygs 2015
Chloe Loughnan
Mehmet Şimşek
İslam
bugün